Home Markten Live Netto Sabato

Op T-zine.be verschijnen sinds 24 februari 2017 geen nieuwe artikelen meer. Voor updates uit de wereld van technologie en het web kan u voortaan terecht op de technologiesectie van Tijd.be en de #Tijd pagina, uw dagelijkse afspraak in de (digitale) krant die u uitlegt hoe technologie ons leven verandert.

Geplaatst op 20 januari 2009 door Michel van der Ven

Een wetenschappelijk antwoord op al je vragen

Ikhebvraag Als deze wonderlijke machine onverhoopt toch niet over alle antwoorden blijkt te beschikken, kun je altijd nog uitwijken naar Ik heb een vraag.be. Daar kun je je vraag voorleggen aan wetenschappers van 32 Belgische onderzoeksinstellingen, universiteiten en hogescholen. En als die het niet weten, wel, dan weten wij het ook niet meer...

'Is de baan van de maan boven België redelijk constant?' 'Hoe ontstaat de ‘paddenstoel’ na de ontploffing van een atoombom?' 'Is er verschil in gewicht tussen een lege en een beschreven cd?' Het zijn maar een paar van de ruim 3.500 zeer uiteenlopende vragen die op Ik heb een vraag.be intussen van een wetenschappelijk onderbouwd antwoord zijn voorzien. Elke (serieus bedoelde) vraag die je stelt wordt beantwoord. Het team achter de site zorgt ervoor dat de vragen telkens keurig terecht komen bij de wetenschapper(s) met de meeste kennis van zaken over het desbetreffende onderwerp.

Alle eerder gestelde vragen zijn overzichtelijk opgeborgen in een archief dat onderverdeeld is in twaalf thema’s, zoals Chemie, Recht & Economie, Kunst & Taal en Wiskunde. Wat we wel een beetje missen op de site is een toptien van de meest populaire vragen (lees: meest gelezen); dat zou veel mensen wellicht nét dat extra duwtje geven om regelmatig snel even wat nieuwe kennis op te komen snuiven.
De website is overigens een initiatief van de Vlaamse Overheid, in het kader van het actieplan wetenschapsinformatie en innovatie.

Als deze wonderlijke machine onverhoopt toch niet over alle antwoorden blijkt te beschikken, kun je altijd nog uitwijken naar Ik heb een vraag.be. Daar kun je je vraag voorleggen aan wetenschappers van 32 Belgische onderzoeksinstellingen, universiteiten en hogescholen. En als...

Reacties

Related Posts with Thumbnails