Home Markten Live Netto Sabato

Op T-zine.be verschijnen sinds 24 februari 2017 geen nieuwe artikelen meer. Voor updates uit de wereld van technologie en het web kan u voortaan terecht op de technologiesectie van Tijd.be en de #Tijd pagina, uw dagelijkse afspraak in de (digitale) krant die u uitlegt hoe technologie ons leven verandert.

Geplaatst op 10 november 2008 door De Tijd

YouTube wordt cinema

Mgm Google-dochter YouTube wil groeien en kijkt daarvoor in de richting van langspeelfilms. Het bedrijf kondigde vandaag een nieuwe deal met MGM aan. Films en televisieprogramma's van het huis met de leeuw zullen binnenkort op YouTube verschijnen, althans in de VS.

Google aast al een tijdje op overeenkomsten met filmmaatschappijen maar werd tot nu toe lauw ontvangen. Hoewel YouTube kan uitpakken met 74 miljoen gebruikers per maand, belooft Google de filmhuizen enkel een deel van de reclamekoek. Een vaste vergoeding zit er niet in.

MGM is het bedrijf achter succevolle filmreeksen als Rocky, Pink Panther en James Bond, maar produceert daarnaast ook een aantal televisieseries. MGM waarschuwt wel dat de films slechts mondjesmaat op de videosite zullen verschijnen. "Of we James Bond films gaan vrijgeven is nog niet zeker," klinkt het uit de mond van directielid Jim Packer. De eerste film die via YouTube te bekijken zal zijn, wordt "Bulletproof Monk".

Google-dochter YouTube wil groeien en kijkt daarvoor in de richting van langspeelfilms. Het bedrijf kondigde vandaag een nieuwe deal met MGM aan. Films en televisieprogramma's van het huis met de leeuw zullen binnenkort op YouTube verschijnen, althans in de VS....

Reacties

Related Posts with Thumbnails