Home Markten Live Netto Sabato

Op T-zine.be verschijnen sinds 24 februari 2017 geen nieuwe artikelen meer. Voor updates uit de wereld van technologie en het web kan u voortaan terecht op de technologiesectie van Tijd.be en de #Tijd pagina, uw dagelijkse afspraak in de (digitale) krant die u uitlegt hoe technologie ons leven verandert.

Geplaatst op 20 oktober 2008 door T-zine NL

Vind voor elke file of folder het perfecte icoontje

Iconlook Op uw computer staan honderden, misschien zelfs wel duizenden mappen met nietszeggende gele icoontjes (of blauwe icoontjes, als u met een Mac werkt). En dat terwijl het zowel in Windows als in Mac OS X een koud kunstje is om het uiterlijk van uw files en folders te personaliseren met pictogrammen die niet alleen duidelijker zijn, maar die ook nog eens een stuk beter ogen. De gespecialiseerde zoekmachine ICONlook.com vindt voor elke file of folder het perfecte icoontje.

Misschien komt het omdat ICONlook nog in een testfase zit, maar de zoekmachine laat u wel een beetje aan uw lot over. Meer dan een zoekfunctie met een leeg tekstveld valt er op de homepage op het eerste gezicht niet te bespeuren. Ons advies: niets van aantrekken, en gewoon – net als op Google – de eerste de beste zoekterm invullen die u te binnen schiet, in dit geval wel liefst Engelstalig: Firefox, Photoshop, photos, music, calendar, ... ICONlook hoest dan meteen de nodige toepasselijke icoontjes op, waarbij telkens vermeld wordt in welke resoluties het pictogram beschikbaar is.

Bij nader inzien blijken er toch een paar extra functies te zijn, weergegeven in hele kleine lettertjes, onderaan op de homepage. Een tag cloud bijvoorbeeld, met een visueel overzicht van de icoontjes die het best vertegenwoordigd zijn. Ook een muisklik op de links Random Icons en Popular kan ongetwijfeld voor de nodige inspiratie zorgen. Hoe dan ook, uw computer zal er na een bezoek aan ICONlook alvast een stuk minder onpersoonlijk uitzien.

Michel van der Ven

Op uw computer staan honderden, misschien zelfs wel duizenden mappen met nietszeggende gele icoontjes (of blauwe icoontjes, als u met een Mac werkt). En dat terwijl het zowel in Windows als in Mac OS X een koud kunstje is om...

Reacties

Related Posts with Thumbnails