Home Markten Live Netto Sabato

Op T-zine.be verschijnen sinds 24 februari 2017 geen nieuwe artikelen meer. Voor updates uit de wereld van technologie en het web kan u voortaan terecht op de technologiesectie van Tijd.be en de #Tijd pagina, uw dagelijkse afspraak in de (digitale) krant die u uitlegt hoe technologie ons leven verandert.

Geplaatst op 13 oktober 2008 door T-zine NL

Verduidelijk uw ideeën; maak ze visueel

Dabbleboard Het whiteboard in de vergaderzaal blijft een bijzonder doeltreffend hulpmiddel om presentaties kracht bij te zetten, te brainstormen of om ideeën te visualiseren. Logisch dus dat ook virtuele kantooromgevingen als Adobe ConnectNow en Vyew, waar collega’s op afstand met elkaar kunnen samenwerken, steevast een (digitaal) witbord aanbieden. U vindt de functionaliteit daarvan nogal beperkt? Surf dan eens naar Dabbleboard.com; hier is het whiteboard geen extraatje, maar de specialiteit van het huis.

Dabbleboard beschikt over een paar slimme tools waarmee het een stuk makkelijker wordt om een schets of schema te maken. Als u bijvoorbeeld een cirkel, vierkant of ovaal wilt tekenen, hoeft u met de muis enkel een object te tekenen dat die vorm benadert. Dabbleboard weet dan precies wat u bedoelt, en corrigeert waar nodig. Tenzij u de schets bewust ‘in eigen hand’ wilt houden; in dat geval drukt u op de knop Freehand en kunt u vrij tekenen. U kunt alle objecten op het whiteboard te allen tijde verplaatsen, kantelen, spiegelen, en vergroten of verkleinen – al dan niet met behoud van de oorspronkelijke proporties. Uiteraard kunt u ook teksten toevoegen en foto’s importeren, waarbij u zowel een locatie op uw computer als een URL mag opgeven.

De intelligente gereedschappen zijn niet de enige reden om voor Dabbleboard te kiezen. Nog een voordeel van de site is namelijk dat u zich niet per se hoeft te registreren om whiteboards vol te pennen. Dat is niet alleen handig voor uzelf, maar vooral ook voor de collega’s met wie u uw aantekeningen wilt delen. U hoef hen enkel nog de URL van het witbord door te mailen, wat uiteraard vanuit Dabbleboard zelf kan gebeuren. Bent u van plan de site vaker te gebruiken, dan kunt u zich beter wel registreren. Dat stelt u niet alleen in staat om uw tekeningen online te bewaren, maar ook om een persoonlijke bibliotheek aan te leggen met al uw favoriete vormen en andere bouwsteentjes voor toekomstige whiteboards.

Michel van der Ven

Het whiteboard in de vergaderzaal blijft een bijzonder doeltreffend hulpmiddel om presentaties kracht bij te zetten, te brainstormen of om ideeën te visualiseren. Logisch dus dat ook virtuele kantooromgevingen als Adobe ConnectNow en Vyew, waar collega’s op afstand met elkaar...

Reacties

Related Posts with Thumbnails