Home Markten Live Netto Sabato

Op T-zine.be verschijnen sinds 24 februari 2017 geen nieuwe artikelen meer. Voor updates uit de wereld van technologie en het web kan u voortaan terecht op de technologiesectie van Tijd.be en de #Tijd pagina, uw dagelijkse afspraak in de (digitale) krant die u uitlegt hoe technologie ons leven verandert.

Geplaatst op 22 september 2008 door T-zine NL

Mollom niet langer in beta, krijgt er een betalend broertje bij

Gentenaar Antwerpenaar Dries Buytaert legde als student de grondslag voor Drupal, uitgegroeid tot één van de meeste gebruikte open-source CMS-systemen ter wereld, en richtte rond de technologie een commercieel bedrijf op in de Verenigde Staten, Acquia gedoopt.

MollomSamen met Benjamin Schrauwen hield hij zich daarnaast ook nog eens bezig met Mollom, een doordachte oplossing tegen website-, blog- en blogreactiespam in de stijl van marktleider Akismet, de gelijkaardige oplossing van de makers van blogplatform Wordpress. En dat Mollom-project was tot op vandaag in de experimentele fase - de gratis betaversie hield al zowat 9 miljoen spamberichten tegen op duizenden websites - maar is nu klaar om aan het grote publiek voorgesteld te worden.

Mollom blokkeert automatisch ongewenste berichten die binnenkomen via contactpagina's op websites en reactieformulieren op allerhande blogs, alsook valse registraties voor gebruikersaccounts. De technologie gebruikt hiervoor filteringstechnieken, inhoudsanalyses en CAPTCHA-methodes. Indien er toch nog ongewenste zaken door het net glippen, dan kan de beheerder van de blog of website dit aan Mollom rapporteren, zodat deze zichzelf kan bijstellen naar de toekomst toe.

Mollom is volledig gratis tot 100 legitieme contactpunten per dag. Met de verwijdering van het beta-etiket komt er nu ook een betalend broertje bij: Mollom Plus kan vanaf 1 euro per dag bescherming bieden voor sites die volumes halen van 10 000 legitieme artikels / reacties per dag, en dit met data backups in verscheidende datacenters over de hele wereld. Voor de echt grote vissen zijn er speciale volumelicenties beschikbaar.

Robin Wauters

Gentenaar Antwerpenaar Dries Buytaert legde als student de grondslag voor Drupal, uitgegroeid tot één van de meeste gebruikte open-source CMS-systemen ter wereld, en richtte rond de technologie een commercieel bedrijf op in de Verenigde Staten, Acquia gedoopt. Samen met Benjamin...

Reacties

What I wouldnt give to have a debate with you about this. You just say so many things that come from nowhere that Im pretty sure Id have a fair shot. Your blog is great visually, I mean people wont be bored. But others who can see past the videos and the layout wont be so impressed with your generic understanding of this topic.

Mollom werkt niet alleen samen met Drupal maar ook met andere systemen zoals Wordpress en Joomla.

Kijk maar op de downloadsectie van de site: plugins voor die systemen zijn open source en kan men dus vrij downloaden.

http://mollom.com/download

Mooi product, werkt uitstekend :)

Controleer uw reactie

Voorbeeld van uw reactie

Dit is slechts een voorbeeld, uw reactie is nog niet geplaatst.

Even geduld
Uw reactie kon niet geplaatst worden. Volgende fout deed zich voor:
Uw reactie werd geplaatstPlaats nog een reactie

De letters en cijfers die uw invoerde zijn niet correct. Probeer het nog een keer.

Uw reactie wordt zo dadelijk geplaatst. Om spam op onze blogs te voorkomen dient u echter nog eerst de letters en cijfers die u in onderstaande afbeelding ziet in te voeren.

Is deze afbeelding moeilijk leesbaar?Maak er dan een nieuwe aan.

Even geduld

Laat een reactie achter

Related Posts with Thumbnails