Home Markten Live Netto Sabato

Op T-zine.be verschijnen sinds 24 februari 2017 geen nieuwe artikelen meer. Voor updates uit de wereld van technologie en het web kan u voortaan terecht op de technologiesectie van Tijd.be en de #Tijd pagina, uw dagelijkse afspraak in de (digitale) krant die u uitlegt hoe technologie ons leven verandert.

Geplaatst op 26 augustus 2008 door T-zine NL

Luister gratis naar (bijna) eender welk lied

Grooveshark Als we de geruchtenmolen mogen geloven, start Apple in september met een abonnementsformule voor z’n iTunes-muziekwinkel. Maar wie heeft daar eigenlijk nog behoefte aan, nu er steeds meer webdiensten opduiken waar u naar uw favoriete songs kunt luisteren zonder daar ook maar één eurocent voor te moeten betalen? Nieuwkomer Grooveshark.com gaat nog een stap verder: hier is de muziek niet alleen gratis, u krijgt zelfs geld toe!

Grooveshark heeft op het eerste gezicht veel weg van LastFM: een bibliotheek met miljoenen songs, features om nieuwe liedjes te leren kennen en een feilloos geheugen voor alles wat u al heeft beluisterd, met daar omheen – hoe kan het ook anders - een community van muziekliefhebbers. Maar er is een belangrijk verschil: waar LastFM van elk nummer slechts dertig seconden laat horen, speelt Grooveshark de liedjes volledig af. Bovendien kunt u eenvoudig uw eigen afspeellijsten samenstellen en opslaan. Dat kan met de hand of met assistentie van de Autoplay-functie van Grooveshark, die naar eigen goeddunken ‘gelijkaardige’ nummers aan de playlist toevoegt. Vindt u het streamen van muziek wel handig, maar geen volwaardig alternatief voor een échte mp3? Weet dan dat u elk nummer op Grooveshark ook gewoon kunt kopen aan 99 dollarcent per track.

Veel muziekliefhebbers zullen al dik tevreden zijn met deze mogelijkheden. Grooveshark heeft echter nog een andere troef in huis. Gebruikers kunnen desgewenst hun ganse muziekcollectie naar de dienst uploaden, zodat ze vanaf elke computer met internet toegang hebben tot al hun songs en afspeellijsten. Het is ook op deze manier dat de bibliotheek van Grooveshark alsmaar groter wordt.
Hoe dit alles nu een positief effect kan hebben op uw portemonnee? Als volgt: telkens een andere gebruiker één van de songs koopt die u bij Grooveshark online heeft gezet, ontvangt u daar een aantal credits voor. Wanneer u voldoende van die credits bij elkaar heeft gespaard, kunt u daar op uw beurt zelf weer muziek mee kopen. Het grootste deel van de opbrengt gaat daarbij uiteraard netjes naar de artiest. Een mooi voorbeeld van een win-winsituatie, als u het ons vraagt. Al is het bij dit soort diensten altijd maar de vraag hoe lang het mooie liedje gaat duren...

Michel van der Ven

Opmerking: Grooveshark vereist de aanwezigheid van een recente Flash-player en kan in sommige gevallen hinder ondervinden van een (bedrijfs)firewall.

Als we de geruchtenmolen mogen geloven, start Apple in september met een abonnementsformule voor z’n iTunes-muziekwinkel. Maar wie heeft daar eigenlijk nog behoefte aan, nu er steeds meer webdiensten opduiken waar u naar uw favoriete songs kunt luisteren zonder daar...

Reacties

Related Posts with Thumbnails