Home Markten Live Netto Sabato

Op T-zine.be verschijnen sinds 24 februari 2017 geen nieuwe artikelen meer. Voor updates uit de wereld van technologie en het web kan u voortaan terecht op de technologiesectie van Tijd.be en de #Tijd pagina, uw dagelijkse afspraak in de (digitale) krant die u uitlegt hoe technologie ons leven verandert.

Geplaatst op 16 juli 2008 door T-zine NL

Houd al uw software automatisch up-to-date

Filehippo Als u een trouwe lezer bent van T-zine en telkens ook onze Tool van de Week probeert, dan staan er intussen flink wat handige programma’s op uw pc. De kans is echter groot dat er van sommige tools intussen een nieuwere versie is verschenen met meer functies (of minder fouten). FileHippo.com Update Checker snort dergelijke updates automatisch voor u op, zodat uw computer altijd in topconditie verkeert.

Update Checker is een piepklein stukje software dat een verlengstuk vormt van de website FileHippo.com. Het programma maakt een inventarisatie van alle software op uw harddisk en vergelijkt die gegevens met de database van FileHippo.com. Blijken er van bepaalde applicaties updates beschikbaar te zijn, dan geeft de site u daar een keurig overzicht van. Om de nieuwere versie binnen te halen klikt u gewoon op de groene pijl en volgt u de gebruikelijke installatieprocedure. Handig is dat FileHippo.com Update Checker een onderscheid maakt tussen gewone updates en bètaversies van programma’s – dat zijn vroege versies van software waar nog wel wat schaafwerk aan is. Zo ziet u in een oogopslag welke nieuwe programma’s er zoal op stapel staan, en kunt u – als u niet terugdeinst van een bètaversie – als een van de eersten een proefritje met de software maken.

Na de installatie is FileHippo.com Update Checker terug te vinden in de tray oftewel het uiterst rechtse deel van de taakbalk. Het programma start desgewenst samen op met Windows, zodat er geen update meer aan uw aandacht kan ontsnappen.
Tot slot een kleine waarschuwing: soms verschijnt een update van een programma eerst in het Engels. Als u die rücksichtslos installeert, dan bestaat de kans dat uw Nederlandstalige versie ongevraagd wordt overschreven. Altijd even de taal van de update controleren dus.

Michel van der Ven

Als u een trouwe lezer bent van T-zine en telkens ook onze Tool van de Week probeert, dan staan er intussen flink wat handige programma’s op uw pc. De kans is echter groot dat er van sommige tools intussen een...

Reacties

Related Posts with Thumbnails