Home Markten Live Netto Sabato

Op T-zine.be verschijnen sinds 24 februari 2017 geen nieuwe artikelen meer. Voor updates uit de wereld van technologie en het web kan u voortaan terecht op de technologiesectie van Tijd.be en de #Tijd pagina, uw dagelijkse afspraak in de (digitale) krant die u uitlegt hoe technologie ons leven verandert.

Geplaatst op 30 juli 2008 door T-zine NL

Alle IKEA-handleidingen (plus tips) op één site

Clipboard01 Nu de zomer eindelijk begonnen is, is ook het moment aangebroken om de handen uit de mouwen te steken en die lang uitgestelde klusjes in huis aan te pakken. Neem nu dat IKEA-kastje waar u ooit met goede moed aan begonnen bent maar dat ondertussen al enkele maanden half gemonteerd op zolder ligt.

Als het een troost mag wezen, u staat niet alleen in uw strijd met de IKEA-handleiding. Op het web is er een heuse zelfhulpgroep ontstaan, onder de ietwat optimistische naam Ikea Fans. Wat in eerste instantie lijkt op een saai forum (in een bovendien alles behalve aantrekkelijke layout) ontpopt zich al snel tot een goudmijntje voor meubelknutselaars.

Om te beginnen kunt u er terecht wanneer u de handleiding van één van uw IKEA-meubelen kwijtgeraakt bent. Ikea Fans biedt ze allemaal, netjes gesorteerd en makkelijk downloadbaar in pdf (klik op IKEApedia). De site is Amerikaans, maar dat maakt in dit geval uiteraard niets uit, de handleidingen zijn toch universeel.

Nog handiger is de steun van de 'community': bij elk product vindt u meteen ook een lijstje van discussies, vaak met heel wat gratis tips om tijd en/of geld te besparen. Zo legt iemand uit dat de Klippan zetel met een klein truukje perfect te demonteren en verplaatsen valt. Om van deze tips te profiteren moet u uiteraard wel Engels verstaan. De meeste inhoud van Ikea Fans is pas beschikbaar na een gratis registratie.

Raphael Cockx

Nu de zomer eindelijk begonnen is, is ook het moment aangebroken om de handen uit de mouwen te steken en die lang uitgestelde klusjes in huis aan te pakken. Neem nu dat IKEA-kastje waar u ooit met goede moed aan...

Reacties

Related Posts with Thumbnails