Home Markten Live Netto Sabato

Op T-zine.be verschijnen sinds 24 februari 2017 geen nieuwe artikelen meer. Voor updates uit de wereld van technologie en het web kan u voortaan terecht op de technologiesectie van Tijd.be en de #Tijd pagina, uw dagelijkse afspraak in de (digitale) krant die u uitlegt hoe technologie ons leven verandert.

Geplaatst op 13 juni 2008 door T-zine NL

Echte aandelen kopen in Second Life kan mogelijk binnen een jaar

Arcelor Op 17 juni houdt het internationale staalbedrijf ArcelorMittal een bijeenkomst voor zijn aandeelhouders in de virtuele internetwereld Second Life. Aandeelhouders in de reële én virtuele wereld zullen kunnen spreken met voorzitter Lakshmi N. Mittal van de groep naar aanleiding van de aandeelhoudersvergadering.

Bij de aankondiging van het evenement werd ook gezegd dat de groep overweegt aandelen te verkopen in Second Life. Ik had hierover een gesprek met investor relations manager Julien Onillon van ArcelorMittal, en dit in de virtuele ontvangstruimtes van de staalgroep in Second Life, waar de investor relations specialist mij opwachtte in de gedaante van de avatar ArcelorMittal Atlas.

Het aandeel ArcerlorMittal kan nu worden verhandeld in New York, Amsterdam, Paris, Brussel, Luxemburg en op de Spaanse beurzen, maar dat is nog niet genoeg, zo legde Onillon uit. Individuele beleggers in Japan, Australië en India hebben het nog  best moeilijk om de aandelen te kopen, en het is in elk geval duur (in transactiekosten). Bovendien wil de groep haar aandeelhoudersbasis, die nu tussen 65 jaar en 70 jaar oud is, verjongen.

Het plan van Onillon is nu dat avatars in Second Life certificaten kunnen kopen tegen betaling in Linden dollar (de omwisselbare munt van Second Life). Hierbij zal een makelaar onmiddellijk op de heel echte New Yorkse beurs de echte aandelen kopen tegen heel reële US dollars.

Onillon zegt dat er nog wel werk aan de winkel is. Een precieze kalender is er dan ook nog niet, maar binnen een jaar zou het zo ver kunnen zijn. Er moet een makelaar worden gevonden om de transacties uit te voeren en wellicht ook een samenwerking met de beurs. Uiteraard moet ook een technologisch platform worden gecreëerd dat de orders in Second Life doorsluist naar de fysieke wereld.

Een fascinerend project, dat toch ook wel duidelijk wordt uitgespeeld om het imago van het bedrijf te versterken. Onillon:

We verkopen staal, een meer dan reëel product, maar dat betekent niet dat we niet innoverend moeten zijn.

Indien u zelf wil zien in hoeverre het bedrijf lukt in zijn communicatie-oefening: op dinsdag 17 juni om 14.30 uur heeft de meeting met Lakshmi N. Mittal plaats, rep uw avatar naar "ArcelorMittal" in Second Life (meer informatie vindt u in deze mededeling).

Roland Legrand

Op 17 juni houdt het internationale staalbedrijf ArcelorMittal een bijeenkomst voor zijn aandeelhouders in de virtuele internetwereld Second Life. Aandeelhouders in de reële én virtuele wereld zullen kunnen spreken met voorzitter Lakshmi N. Mittal van de groep naar aanleiding van...

Reacties

Ik heb de aandelen nog niet gezien....wel is het mogelijk om linden dollars te kopen en linden dollars te verkopen....dus afwachten maar weer....of gewoon linden dollars goedkoop inkopen http://nederlands-linden-dollars-kopen-verkopen.linden-dollar.com/linden-dollars-kopen/

Controleer uw reactie

Voorbeeld van uw reactie

Dit is slechts een voorbeeld, uw reactie is nog niet geplaatst.

Even geduld
Uw reactie kon niet geplaatst worden. Volgende fout deed zich voor:
Uw reactie werd geplaatstPlaats nog een reactie

De letters en cijfers die uw invoerde zijn niet correct. Probeer het nog een keer.

Uw reactie wordt zo dadelijk geplaatst. Om spam op onze blogs te voorkomen dient u echter nog eerst de letters en cijfers die u in onderstaande afbeelding ziet in te voeren.

Is deze afbeelding moeilijk leesbaar?Maak er dan een nieuwe aan.

Even geduld

Laat een reactie achter

Related Posts with Thumbnails