Home Markten Live Netto Sabato

Op T-zine.be verschijnen sinds 24 februari 2017 geen nieuwe artikelen meer. Voor updates uit de wereld van technologie en het web kan u voortaan terecht op de technologiesectie van Tijd.be en de #Tijd pagina, uw dagelijkse afspraak in de (digitale) krant die u uitlegt hoe technologie ons leven verandert.

Geplaatst op 5 mei 2008 door T-zine NL

Laat Google alleen de allernieuwste berichten opsporen

Googletijd_2 We menen ons te herinneren dat Google vroeger keurig een datum en een tijdstip vermeldde bij alle zoekresultaten, zodat u snel kon zien hoe oud de informatie eigenlijk was. Via een eenvoudig trucje is het gelukkig nog steeds mogelijk om uitsluitend de allernieuwste webpagina’s over een onderwerp op te vragen.

Vaak heeft u geen boodschap aan enkele miljoenen zoekresultaten waarvan de meerderheid inmiddels zwaar verouderd is, maar wilt u gewoon weten wat er de afgelopen maand, week of zelfs de laatste 24 uren over een zeker onderwerp is gepubliceerd. Om dat voor elkaar te krijgen in Google zoekt u eerst op de gebruikelijke manier naar het desbetreffende trefwoord. Dat levert niet alleen een trits zoekresultaten op, maar ook een nieuwe URL. Wanneer u in de adresbalk een extra stukje code toevoegt aan die URL, te weten ‘&as_qdr=d’ (maar dan zonder de aanhalingstekens), en op Enter drukt, zult u zien dat er een nieuw uitklapmenu in de Google-interface is verschenen. Daarmee geeft u precies aan uit welke periode u informatie wilt opvragen: het afgelopen jaar, de laatste maanden, vorige week of de afgelopen 24 uur. Selecteert u de optie ‘op een willekeurig moment’, dan verdwijnt het uitklapmenu en zoekt Google weer op de gewone manier.

Michel van der Ven

We menen ons te herinneren dat Google vroeger keurig een datum en een tijdstip vermeldde bij alle zoekresultaten, zodat u snel kon zien hoe oud de informatie eigenlijk was. Via een eenvoudig trucje is het gelukkig nog steeds mogelijk om...

Reacties

Related Posts with Thumbnails