Home Markten Live Netto Sabato

Op T-zine.be verschijnen sinds 24 februari 2017 geen nieuwe artikelen meer. Voor updates uit de wereld van technologie en het web kan u voortaan terecht op de technologiesectie van Tijd.be en de #Tijd pagina, uw dagelijkse afspraak in de (digitale) krant die u uitlegt hoe technologie ons leven verandert.

Geplaatst op 19 mei 2008 door T-zine NL

Maak samen met uw verwanten een online stamboom

Verwant Om uw familiegeschiedenis in kaart te brengen heeft u echt geen dure genealogie-software meer nodig. Ook online vindt u intussen enkele oplossingen om een stamboom te maken, die bovendien vaak nog gratis zijn ook. Een interessante nieuwkomer met flink wat mogelijkheden is Verwant.nl.

Een troef van Verwant.nl is dat u de stamboom van uw familie niet in uw eentje hoeft te maken. U kunt eenvoudig andere familieleden toegang geven tot uw stamboom, zodat zij u een handje kunnen helpen bij de zoektocht naar uw (en hun eigen) ‘roots’. De mensen die u heeft uitgenodigd kunnen op hun beurt bovendien weer andere verwanten uitnodigen, zodat de stamboom min of meer automatisch verder zal uitdijen.
De interface van Verwant.nl is bijzonder verzorgd, waardoor werkelijk alles zichzelf wijst. Met een klik op de pijltjes bij een persoon voegt u moeiteloos een ouder, kind of ander familielid toe, waarbij de achternamen (waar mogelijk) keurig door de site zelf worden ingevuld. Iedere gebruiker krijgt ook een eigen profielpagina met interessante statistieken over de familie en de mogelijkheid om foto’s en zelfs een biografie toe te voegen. Ook leuk is de kalender met alle verjaardagen van uw verwanten en de Google Map die letterlijk in kaart brengt waar uw familieleden allemaal wonen.

Mocht u naderhand toch willen overschakelen op een gespecialiseerd genealogie-programma, dan kunt u de gegevens van Verwant.nl moeiteloos importeren. De site ondersteunt namelijk het Gedcom-bestandsformaat, de standaard voor het uitwisselen van stamboomgegevens. Nog een pluspunt is dat Verwant.nl beschikbaar is in ruim tien talen. Dat maakt het mogelijk om verre verwanten in het buitenland een uitnodiging te sturen in hun eigen taal, zodat zij meteen begrijpen wat hen te doen staat.
Het is overigens wel te merken dat de site nog in de bètafase verkeert; soms reageert de applicatie erg traag en een enkele keer ligt Verwant.nl zelfs even plat. Verder lijkt de site niet helemaal compatibel te zijn met de browser Safari. Mac-gebruikers gebruiken voor de zekerheid dus best Firefox.

Michel van der Ven

Om uw familiegeschiedenis in kaart te brengen heeft u echt geen dure genealogie-software meer nodig. Ook online vindt u intussen enkele oplossingen om een stamboom te maken, die bovendien vaak nog gratis zijn ook. Een interessante nieuwkomer met flink wat...

Reacties

Controleer uw reactie

Voorbeeld van uw reactie

Dit is slechts een voorbeeld, uw reactie is nog niet geplaatst.

Even geduld
Uw reactie kon niet geplaatst worden. Volgende fout deed zich voor:
Uw reactie werd geplaatstPlaats nog een reactie

De letters en cijfers die uw invoerde zijn niet correct. Probeer het nog een keer.

Uw reactie wordt zo dadelijk geplaatst. Om spam op onze blogs te voorkomen dient u echter nog eerst de letters en cijfers die u in onderstaande afbeelding ziet in te voeren.

Is deze afbeelding moeilijk leesbaar?Maak er dan een nieuwe aan.

Even geduld

Laat een reactie achter

Related Posts with Thumbnails