Home Markten Live Netto Sabato

Op T-zine.be verschijnen sinds 24 februari 2017 geen nieuwe artikelen meer. Voor updates uit de wereld van technologie en het web kan u voortaan terecht op de technologiesectie van Tijd.be en de #Tijd pagina, uw dagelijkse afspraak in de (digitale) krant die u uitlegt hoe technologie ons leven verandert.

Geplaatst op 12 februari 2008 door T-zine NL

Kijk binnen in uw eigen (digitale) lichaam

Visbody U herinnert zich uit uw schooltijd vast nog wel dat intrigerende skelet in het biologielokaal, waar u vooral niét mocht aankomen omdat het anders uit elkaar zou vallen. Wie vandaag de dag de menselijke anatomie wil bestuderen, of gewoon meer wil weten over ons lichaam, heeft een meer flexibel studieobject tot zijn beschikking: The Visible Body, een prachtige site die het menselijk lichaam in beeld brengt zoals u het nog nooit zag.

The Visible Body is meer dan een digitale tegenhanger van het skelet uit het biologielokaal. De site biedt een compleet en bovendien interactief driedimensionaal anatomisch model van de mens, met meer dan 1.700 anatomische structuren en alle belangrijke organen en systemen. Zaken als het skelet, het cardiovasculaire systeem, het spijsverteringskanaal, de spieren, het zenuwstelsel krijgen binnen de applicatie elk een eigen laag, die u individueel kunt inschakelen (met de knop ‘Add’) of weglaten dan wel transparant maken (door op het blauwe kubusje te klikken). Bovendien kunt u per laag en aan de hand van de wetenschappelijke benamingen zeer gedetailleerd doorklikken naar bepaalde anatomische structuren, zoals specifieke delen van de hersenen, bepaalde aders et cetera. Die structuren worden dan meteen ook duidelijk gevisualiseerd.

De manier waarop u het anatomische model met de muis roteert, zodat u het werkelijk van alle kanten kunt bekijken is indrukwekkend. Met behulp van het muiswieltje zoomt u bovendien moeiteloos in tot op het kleinste detail. De keerzijde van dit grafische spektakel is wel dat u een behoorlijk krachtige pc nodig heeft (2 GHz en 2 GB RAM wordt aanbevolen). Hou er verder rekening mee dat het inladen van alle data ontzettend lang kan duren, met name de eerste keer. Ook belangrijk om weten is dat The Visible Body uitsluitend samenwerkt met de browser Internet Explorer en dat er eenmalig een zogeheten ActiveX-besturingselement moet worden geïnstalleerd. Een kleine moeite voor een ronduit unieke ervaring: een virtuele reis door het menselijk lichaam.

Michel van der Ven

U herinnert zich uit uw schooltijd vast nog wel dat intrigerende skelet in het biologielokaal, waar u vooral niét mocht aankomen omdat het anders uit elkaar zou vallen. Wie vandaag de dag de menselijke anatomie wil bestuderen, of gewoon meer...

Reacties

Related Posts with Thumbnails