Home Markten Live Netto Sabato

Op T-zine.be verschijnen sinds 24 februari 2017 geen nieuwe artikelen meer. Voor updates uit de wereld van technologie en het web kan u voortaan terecht op de technologiesectie van Tijd.be en de #Tijd pagina, uw dagelijkse afspraak in de (digitale) krant die u uitlegt hoe technologie ons leven verandert.

Geplaatst op 15 januari 2008 door T-zine NL

Zo krijgt u toegang tot alle Amerikaanse websites

Hulu Het wereldwijde web is voor sommige zaken vaak allesbehalve wereldwijd. Zo zenden de grote Amerikaanse tv-netwerken hun populaire series sinds kort ook via het internet uit, maar kunnen ze de dienst niet aan Europese kijkers aanbieden omdat ze alleen over de uitzendrechten voor de VS beschikken. Wie als Belg probeert te kijken krijgt dus al snel het deksel op de neus. Tenzij u zich met een programma als Hotspot Shield virtueel naar de VS verplaatst.

Dat u met Hotspot Shield een Amerikaans IP adres krijgt en dus als Amerikaanse surfer beschouwd wordt, is eerder een prettig bijverschijnsel van de kerntaak van de software. Het programma dient immers om een beveiligde omgeving te scheppen wanneer u gebruik maakt van een internet-hotspot. Door uw verbinding via een zogenaamd Virtual Private Network (VPN) om te leiden en te coderen voorkomt de software dat hackers uw mail, wachtwoorden en kredietkaartgegevens kunnen onderscheppen. Die omleiding loopt echter steeds via de VS.

Zodra u het programma start belandt u op een website waar u op de groene knop ‘Run Hotspot Shield’ klikt. Enkele tellen later bent u de bezitter van een nieuw VPN IP-adres en kunt u – net als iedere Amerikaan – moeiteloos de nieuwste series bekijken op videosites als Fancast, Innertube en OPENhulu.com. Ook de muzieksite Pandora.com - die belooft alleen uw smaak te spelen - gaat plots opnieuw open. Hotspot Shield is beschikbaar voor Windows en Mac OS X.

Michel van der Ven

Het wereldwijde web is voor sommige zaken vaak allesbehalve wereldwijd. Zo zenden de grote Amerikaanse tv-netwerken hun populaire series sinds kort ook via het internet uit, maar kunnen ze de dienst niet aan Europese kijkers aanbieden omdat ze alleen over...

Reacties

Services zoals Hotspotshield moeten het allemaal hebben van advertentieinkomsten of in het geval van malafide VPN providers: het loggen van uw inloggegevens.

Niet voor niets: If it's free you're the product...

De meeste betaalde VPN diensten respecteren uw privacy wel en werken eigenlijk als een soort 2e internetprovider (maar dan zonder alle problemen zoals aansluitkosten etcetera).

Zie http://vpnservice.nl/online-video-on-demand/geoblocks-vod-omzeilen/ voor een volledig overzicht van alle VPN providers die blokkades opheffen voor videowebsites. Kost een duitje, maar dan heeft u ook wat!


Ik vertrouwde Hotspot Shield ook niet. Ik draaide hem in een sandbox. De muziekjes kreeg je weg door de extra webpagina op de taakbalk van Windows te verwijderen. Maar inderdaad, na een maand was ik de verbinding kwijt. Daarna heb ik het hele programma succesvol met Revo Uninstaller kunnen verwijderen, zonder verdere complicaties. Norton heeft nooit er na een alarm gegeven.

Handiger lijkt het mij bij een vaste USA serie waar je in geinteresseerd bent, Frostwire te gebruiken. Dan heb 750 HD kwaliteit een dag (hier dus al in de ochtend) na de uitzending. Danb heb je ook die ellende met al die Amerikaanse downloadsites niet. Want die weten ook heel wat troep ongevraagd op jouw pc te kwakken.

Bij Bierdopje.nl kijk je voor de amerikaanse ondertitels. De Nederlandse vertalingen zijn er na een week.

Succes!

Slim gevonden ,
Wigle

ik zal dat eens willen proberen met die financiele nieuws rubrieken uit de VS.

Hotspot opent bij mij 'verborgen' reclame. Als ik een serie wil kijken, hoor je op de achtergrond vervelende reclame, terwijl er helemaal geen ander venster geopend is......

Als je gratis films en series wil kijken, heb ik nog een andere site voor jullie, waar je geen hotspot voor nodig hebt....

movieshocker.com

waarom kan ik niet op theslap.com komen???

waarom wordt er tijdens de introductie van dat programma niet vermeld dat je na een maand moet gaan betalen ???? en dat er allerlei fouten in het besturings system optreden ???
er wordt dus met mooie worden verteld over dat proggy ,maar niet over de gevolgen wat ze volgens mij wel weten. dus weer wordt je onder de tafel belazerd zoals dat met veel programmas is en zeker asl het gaat over commenciele dingen ,dus geld , waar die hele k wereld op draaid en waar mense om vermoord worden ,,,,
het is niet zo dat ik niet wil betalen ,maar er worden miljarden verdient aan alleen al de reklame waar je gek van wordt .en waar wij ook aan mee betalen omdat wij die produkten kopen die ze aan bieden . dus dit soort kleine dingetje moet je dan ook nog voor gaan betalen!!!????????

Na het installeren doet internet het helemaal niet meer :O!
Kan ik daar iets aan doen?

Luc, hoewel ik graag het tegendeel zou geloven ben ik er toch van overtuigd dat niet T-zine ervoor gaat zorgen dat Hollywood of de Amerikaanse tv-zenders in actie schieten tegen Hotspot Shield.

Het publiceren van dergelijke trucs zorgt er juist voor dat dergelijke loopholes binnen de kortste keren gedicht zullen worden. Is het niet door Hotspot Shield zelf, dan zeker door de advocaten van Amerikaanse mediabedrijven op grond van de DMCA.

voor al die gene die daemon error hebben en de site neit kunnen berijken.
Je kan maar 3GB gebruiken als HSS dus ga je erover heen sta je een maand vast.
er staat alleen vermeld dat als je er voor betaalt je 20GB kan gebruiken als het goed is. daemon error kan niet verholpen worden als het goed is.

@Jan Niet echt: er staat alleen dat je per 30 dagen recht op 3 GB dataverkeer via de Hotspot Shield servers. Die 30 dagen verschuiven constant (altijd de afgelopen 30 dagen). Wil je meer, dan moet je betalen. Maar je kan Hotspot Shield dus perfect gratis blijven gebruiken, ook na één maand.

Op de website staat vermeld dat je na een maand moet betalen...

dit programma werkte bij mij ook zeer goed voor een maand.
nu heb ik sinds kort een probleem met het connecten van het programma er staat Daemon Start Error.
heeft iemand een idee hoe ik dit kan oplossen ??

alvast bedankt

kevin

@ marjolein; ik heb hetzelfde probleem. heb paar weken lang veel plezier gehad van hotspot shield. veel amerikaanse programma's gekeken op bv cbs.com maar nu krijg ik geen verbinding meer ...

heb al opnieuw gedownload maar zonder succes. wie weet raad? ik gebruik een mac.

even een vraagje,want ik had hotspot shield en dat werkte echt goed. maar krijg nu geen verbinding meer, wat kan ik daar aan doen

Bert, een gezonde portie wantrouwen is nooit misplaatst. Tenslotte is erg weinig geweten over de makers van dit programma. Het gedrag dat jij beschrijft is echter vrij typisch voor een VPN-omgeving. De machine die GRC ziet is niet de jouwe, maar die van Hotspot Shield waarlangs je 'naar buiten' gaat (en die je het Amerikaans IP-adres bezorgt). Daar staat inderdaad een https-webserver open naar de wijde buitenwereld. Dat moet ook, gezien jij langs die manier met Hotspot Shield communiceert.

Nog even ter verduidelijking poort 443 = https, dus secure http.

Wat me enigzins vreemd lijkt is dat wanneer ik https://www.grc.com/x/ne.dll?bh0bkyd2 hierop loslaat, poort 443 open staat. Normaal staat die op stealth als je PC goed beveiligd is via een firewall. Zit hier een addertje onder het gras om beveiligde info zoals credit cards te capteren via hotspot shield.
Graag reactie, want ik vertrouw het zaakje niet.

Zeer goede vondst.

@Béate: in verband met "What's in it for them?": op iedere bekeken webpagina via Hotspot Shield staat bovenaan een reclame banner.

Waarsch zijn is reclame de inkomstenbron.

Onprettig detail: het programma blijft bij afsluiten een systeem Windows service draaien (???):
"openvpnas.exe"

Het beïndigen (na heropstart PC) van deze service leidde hier tot een kernel-error...

Waarom draait Hotspot Shield een Windows systeem service, na herstarten vd PC en zonder dat Hotspot Shield actief is?

Vreemd.

Alle reacties welkom.

@pa ranoi: inderdaad, ook mijn vraag. What's in it for them?

Great tip !!

En hoe weet ik nu of Hotspotshield mijn mail, paswoorden en kredietkaartgegevens niet logt ?

Davy, ben je wel zeker dat jouw test succesvol was???
http://hotspotshield.com/
Is Hotspotshield niet enkel voorbehouden aan US residents?

Lijkt me idd uiterst nuttig, vooral voor Amerikaanse muzieksites waar auteursrechten worden beschermd buiten hun grenzen.
Ik heb echter een probleem bij het invullen van mijn paswoord na downloading. Hoe kan dit opgelost worden? Kan iemand me helpen?

Prima gezien. Wie weet er een oplossing voor het zelfde probleem met UK vnml BBC

Zeer goede tip
Dank

Prima tip inderdaad!

Bedankt voor deze slimme tip. Doe zo voort, jullie kloppen iedereen!

Great tip! Thnx!

Interessant én plezant. Eventjes getest en het werkt prima. Jammer genoeg bieden ze in Amerika nog geen Zattoo aan, anders was dit systeem daar ook voor te gebruiken.

Controleer uw reactie

Voorbeeld van uw reactie

Dit is slechts een voorbeeld, uw reactie is nog niet geplaatst.

Even geduld
Uw reactie kon niet geplaatst worden. Volgende fout deed zich voor:
Uw reactie werd geplaatstPlaats nog een reactie

De letters en cijfers die uw invoerde zijn niet correct. Probeer het nog een keer.

Uw reactie wordt zo dadelijk geplaatst. Om spam op onze blogs te voorkomen dient u echter nog eerst de letters en cijfers die u in onderstaande afbeelding ziet in te voeren.

Is deze afbeelding moeilijk leesbaar?Maak er dan een nieuwe aan.

Even geduld

Laat een reactie achter

Related Posts with Thumbnails