Home Markten Live Netto Sabato

Op T-zine.be verschijnen sinds 24 februari 2017 geen nieuwe artikelen meer. Voor updates uit de wereld van technologie en het web kan u voortaan terecht op de technologiesectie van Tijd.be en de #Tijd pagina, uw dagelijkse afspraak in de (digitale) krant die u uitlegt hoe technologie ons leven verandert.

Geplaatst op 24 februari 2017 door De Tijd Reacties | Reageren

Afscheid van T-zine

KnopOFFWe zullen maar meteen ter zake komen: u leest op dit moment het allerlaatste artikel op T-zine. Deze nieuwsbrief startte meer dan 20 jaar geleden, op 31 mei 1996, maar vandaag trekken we de deur achter ons dicht.

Dat betekent dat u straks geen mails meer van ons ontvangt en dat er geen updates meer verschijnen op tzine.be. Maar helemaal verdwijnen doen we uiteraard niet. Het volledige archief blijft vooralsnog beschikbaar en dus vindt u via de zoekfunctie van de site nog steeds makkelijk al onze tips en sitebesprekingen terug.

Lees meer...

Geplaatst op 24 februari 2017 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Getest: Luctra, de lamp die je bioritme volgt

Luctra1Door de alomtegenwoordigheid van blauw licht, uitgestraald door smartphone-, tv- en computerschermen, worden onze hersenen constant wakker en scherp gehouden. Ook op het einde van de dag, wanneer je lichaam slaperig hoort te worden. Durable ontwierp daarom de Luctra, een slimme lamp die met behulp van een app je persoonlijke bioritme volgt. Van de vele beschikbare modellen ontvingen wij de Linear Table Pro Base ter test.

Lees meer...

Geplaatst op 22 februari 2017 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

LG brengt een zwevende speaker op de markt

LgspeakerElektronicareus LG heeft een hoogst opmerkelijke luidspreker aangekondigd. De PJ9 Levitating Portable Speaker doet zijn ding namelijk zwevend. Pas wanneer de batterij bijna leeg is daalt het muzikale gadget op zijn laadstation neer, om even later opnieuw het luchtruim te kiezen.

Lees meer...

Geplaatst op 21 februari 2017 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Binnen zonder sleutel met slim Nuki deurslot

NukiHet is telkens weer een uitdaging: thuiskomen met je handen vol boodschappen, afhaalpizza's of andere spullen, en dan de voordeur proberen te openen. Op andere momenten verlies je dan weer kostbare tijd omdat je je sleutels nergens kan vinden. Met de Nuki, een nieuw smart lock dat sinds deze week ook in België verkrijgbaar is, behoort dit soort gehannes tot het verleden.

Lees meer...

Geplaatst op 20 februari 2017 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Ontvang gepersonaliseerde kijktips van Mr. More

MrmoreMoeite om een keuze te maken uit het overweldigende (interactieve) televisie-aanbod? Dan kan je als Telenet-abonnee sinds kort de hulp inroepen van Mr. More, een zelflerende chatbot die gepersonaliseerde kijktips geeft via Facebook Messenger.

Lees meer...

Geplaatst op 17 februari 2017 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Panasonic lanceert 6K-camera voor videografen

Lumixgh5De nieuwe Lumix GH5 van Panasonic is de eerste systeemcamera waarmee je 4K-video’s kan opnemen die voldoen aan professionele kwaliteitsstandaarden. Bovendien beschikt het toestel over een indrukwekkende 6K Photo-functie. In deze speciale filmmodus kan je elke frame (de individuele beeldjes waaruit een video bestaat) opslaan als een hoogwaardige foto van 18 megapixels.

Lees meer...

Geplaatst op 17 februari 2017 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Getest: de 55 Diamond Selfie van Archos

Archos1Aan het begin van dit millennium, toen we met z’n allen nog ‘draadloze multimediaspelers’ kochten, was Archos een klinkende naam. Als smartphonemaker is het bedrijf veel minder bekend. Misschien niet helemaal terecht, want de jongste Android-telefoon van het Franse merk mag er best wezen. T-zine legde de Archos 55 Diamond Selfie op de testbank.

Lees meer...

Geplaatst op 14 februari 2017 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Odrive: de cloud die alle clouds bij elkaar brengt

OdriveBij de term ‘cloud storage’ denk je waarschijnlijk vooral aan online opslagdiensten als Dropbox en OneDrive. Maar ook bij Facebook, Gmail en Instagram parkeer je, misschien zonder erbij stil te staan, allerlei data in de cloud, zoals foto’s, video’s en e-mailbijlagen. Met Odrive wordt het een stuk eenvoudiger om ál die gegevens te beheren, te synchroniseren en – dat vooral – te delen met collega’s of vrienden.

Lees meer...

Geplaatst op 13 februari 2017 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Nieuwe LG smartwatches met Android Wear 2.0

Lgan20Elektronicagigant LG heeft aan de vooravond van het Mobile World Congress, het walhalla voor smartphones en toebehoren, alvast twee nieuwe smartwatches voorgesteld. Het zijn meteen de eerste klokjes met Googles besturingssysteem Android Wear 2.0.

Lees meer...

Geplaatst op 10 februari 2017 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Getest: de Bose SoundTouch 300. Veel meer dan een soundbar

Bose0Als het geluid tijdens een spannende film net zo plat is als je flatscreen-tv zelf, dan wordt het misschien wel eens tijd voor een goed audiosysteem. Bose bezorgde ons een interessante kandidaat in de vorm van de SoundTouch 300: een krachtige soundbar met verschillende uitbreidingsmogelijkheden en een aantal onvermoede extra’s.

Lees meer...

Geplaatst op 9 februari 2017 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Netflix-series nu ook te bewaren op een SD-kaart

Nfsd1Bij videodienst Netflix heb je sinds kort de mogelijkheid om je favoriete series en films naar je smartphone of tablet te downloaden zodat je ze ook offline kan bekijken. Handig natuurlijk, behalve wanneer het ingebakken geheugen van je toestel al tjokvol zit. Met de ondersteuning van (micro)SD-kaartjes, een nieuwe functie van de mobiele Netflix-app, is dat probleem nu opgelost.

Lees meer...

Geplaatst op 9 februari 2017 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Krijg meer inzicht in je WiFi-netwerk (en maak het een pak sneller)

XirrusJe hebt vast ook wel eens het gevoel dat het draadloze netwerk in je huis ondermaats presteert. Maar waar dat dan precies aan ligt en wat je eraan kan doen, dat blijft voor de doorsnee gebruiker vaak onduidelijk. De WiFi Inspector van Xirrus, een gratis programma voor Windows en Mac OS, biedt op zulke momenten uitkomst.

Lees meer...

Geplaatst op 6 februari 2017 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Nieuwe Gazelle-fiets blokkeert je smartphone

GazellesafeDe Nederlandse fietsfabrikant Gazelle werkt aan de allereerste tweewieler die je smartphone onderweg blokkeert. Zodra je sneller fietst dan 10 km/uur is het simpelweg niet meer mogelijk om te bellen, sms’en of te whatsappen, waardoor de kans op een verkeersongeval gevoelig afneemt. Het is nog niet bekend wanneer de fiets precies op de markt komt.

Lees meer...

Geplaatst op 3 februari 2017 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Getest: op pad met de TomTom Adventurer

TtadvDe TomTom Adventurer is het meest complete gps-uurwerk van de navigatiespecialist tot nu toe. Het gadget ondersteunt nu nog meer activiteiten, waarbij vooral skifanaten en snowboarders uitgebreid aan hun winterse trekken komen. En je mp3-speler, die kan tijdens het sporten of hiken voortaan gewoon thuisblijven. T-zine deed de test.

Lees meer...

Geplaatst op 1 februari 2017 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Logitech vindt ‘stressloze’ laserpointer uit

Spotlight1Zeg niet zomaar ‘laserpointer’ tegen de nieuwe Spotlight Presentation Remote van Logitech. Het gadget heeft veel meer in zijn mars dan het klassieke aanwijsapparaatje en is speciaal ontworpen om de gebruiker tijdens presentaties meer zelfvertrouwen te geven. Er hoort ook een app bij, waarmee je de Spotlight helemaal naar eigen believen instelt.

Lees meer...

Geplaatst op 31 januari 2017 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Zo verstuur je vertaalde berichtjes met je iPhone

ItranslateHet zal je als iPhone-gebruiker niet ontgaan zijn dat de Berichten-app in iOS 10 compleet op de schop is gegaan. Zo puilt de toepassing werkelijk uit van de toeters en bellen om boodschappen op te leuken. Veel interessanter is echter dat je Berichten nu kan uitbreiden met functies van andere apps. Het vertaalprogramma iTranslate is daar een mooi voorbeeld van.

Lees meer...

Geplaatst op 31 januari 2017 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Alle VRT-programma’s voortaan online te (her)bekijken

VrtnuVRT heeft deze week de nieuwe dienst VRT NU gelanceerd, een digitaal platform waarop iedereen zijn of haar favoriete programma’s kan (her)bekijken. De uitzendingen van Eén, Canvas en Ketnet zijn gratis op te vragen via de website, later dit jaar volgt er ook een app.

Lees meer...

Geplaatst op 27 januari 2017 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Getest: bewaak je spullen met de GuardPeanut

Gp1Slimme gadgets die alarm slaan wanneer iemand er met je spullen vandoor gaat, daarvan hebben we er inmiddels al verscheidene getest. De GuardPeanut van Sen.se gaat weer een stap verder. Dit apparaatje waakt niet alleen over je kostbaarheden, maar ook over alles wat maar enigszins kan bewegen. Het kattenluik bijvoorbeeld, of het deksel van de snoeptrommel.

Lees meer...

Geplaatst op 26 januari 2017 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

De Triby IO radio: het hart van je slimme woning

Tribyio1Vervang je klassieke thermostaat, verlichting en koelkast door een slimmer exemplaar dat ‘connected’ is, en je beschikt binnen de kortste keren over een smart home. Minder handig is dat je voor de bediening van al die gadgets telkens naar je smartphone moet grijpen. De Triby IO, een vernuftige draagbare radio van Invoxia, wil daar verandering in brengen.

Lees meer...

Geplaatst op 24 januari 2017 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Samen to-do-lijstjes afvinken met iOS 10

Notitiedelen2Vergeet de gele kleefbriefjes op de deur van de koelkast: to-do-lijstjes maken én meteen delen met de rest van het gezin ging nog nooit zo makkelijk als met de vernieuwde Notitie-app van iOS 10 (iPhone/iPad) en OS X Sierra (Mac). We leggen even uit hoe de functie werkt.

Lees meer...

Laatste reacties op T-zine