Home Markten Live Netto Sabato

Geplaatst op 10 september 2014 door Wim De Preter

Vind de hashtag die bij uw tweet past

De Gentse doctoraatstudent Steven Van Canneyt ontwikkelde een applicatie die de beste hashtag suggereert om bij een tweet te plaatsen. 'Sopularity', dat nog in een betafase zit, maakt volgens Van Canneyt gebruik van realtime machine learning-technieken om het onderwerp van de tweet te bepalen en daarvoor een passende hashtag te zoeken.

Hij ontwikkelde ook een browserextensie die het mogelijk maakt om een bezochte website te delen op Twitter, met automatische vermelding van de meest aangewezen hashtag.

'Hoewel hashtags het effectieve bereik van een tweet verdubbelen, komen ze slechts in een kwart van alle Twitter-berichten voor', aldus de student, die gespecialiseerd is in sociale media-analyse. En de twitteraars die wel hasthtags gebruiken, kiezen niet altijd de meest effici├źnte. 

'Zowel Twitter als onafhankelijk onderzoek hebben aangetoond dat de interactie met tweets verdubbelt als ze de juiste trending hashtags bevatten', zegt Van Canneyt. 'Deze interactie wordt uitgedrukt in retweets (het delen van een tweet van iemand anders met het eigen netwerk) en clickthroughs (het doorklikken op een link in de tweet). Je bereikt op deze manier namelijk iedereen die ge├»nteresseerd is in het onderwerp van de gekozen hashtag.'

 Een kleine test leert dat het systeem - zoals te verwachten is - vooral relevante hashtags suggereert indien de tweet over een nieuwsfeit of een druk besproken maatschappelijk thema gaat. Hoe persoonlijker en hoe meer niche, hoe moeilijk het voor Sopularity wordt om passende tags te vinden.

Reacties

Onze blogs

Meer