Home Markten Live Netto Sabato

Geplaatst op 23 april 2014 door Wim De Preter

Twitter-campagne ontploft in gezicht van NYPD

TwitternypdDe politie van New York (NYPD) zal twee keer nadenken vooraleer ze zich nog eens waagt aan een promotiecampagne op sociale media. De politiedienst lanceerde dinsdag een oproep aan twitteraars om leuke foto's van zichzelf met politieagenten te posten. Wat volgde was een schier eindeloze stroom beelden van politiegeweld.

'Heb je een foto met een politieman? Tweet de foto met de hashtag #myNYPD. Misschien posten we de foto wel op onze Facebookpagina'. Die oproep lanceerde de NYPD dinsdagmiddag op Twitter. Een paar twitteraars stuurden foto's door waarop ze poseren met een vriendelijke dienaar van de arm der wet, maar al snel ontstond een vloedgolf aan beelden van hardhandige arrestaties en brutaal politiegeweld, vaak begeleid door laatdunkende commentaren over het politiekorps van The Big Apple.

Tegen dinsdagavond was de hashtag al een trending topic in de Verenigde Staten. De communicatieramp lokte ook tal van spottende reacties uit op sociale media. 'Ik vraag me af wat ze verwacht hadden van #myNYPD? Ze dachten toch niet echt dat ze aanzien werden als sympathieke jongens?', tweette iemand.

Op de Facebook-pagina van de NYPD blijft het intussen wachten op 'winnende' foto's.

Reacties

Onze blogs

Meer