Home Markten Live Netto Sabato

april 2014

Geplaatst op 24 april 2014 door Wim De Preter Reacties | Reageren

NRC werkt aan geheimzinnig 'Spoetnik'-project

De Nederlandse krant NRC lanceert de komende maanden een nieuw medium dat momenteel wordt uitgetest onder de werknaam Spoetnik. Volgens het financiële magazine Follow The Money (FTM) zou het gaan om een financiële online krant. Dat moet ook blijken uit gelekte screenshots en nieuwsbrieven, en het bestaan van het (afgesloten) domein spoetnik.nrc.nl.

Toch ontkent hoofdredacteur Peter Vandermeersch tegenover FTM dat het een financiële krant wordt. Ook zal het nieuwe medium geen Spoetnik heten, zegt hij.

Maar dat er iets groots op stapel staat, ontkent hij niet. ‘Het is een project waar de hele redactie aan werkt. Dat doen we met zijn allen, want we zijn een team. We zijn constant bezig met het ontwikkelen van nieuwe projecten en in dat licht moet je dit ook zien.’

Geplaatst op 23 april 2014 door Wim De Preter Reacties | Reageren

Twitter-campagne ontploft in gezicht van NYPD

TwitternypdDe politie van New York (NYPD) zal twee keer nadenken vooraleer ze zich nog eens waagt aan een promotiecampagne op sociale media. De politiedienst lanceerde dinsdag een oproep aan twitteraars om leuke foto's van zichzelf met politieagenten te posten. Wat volgde was een schier eindeloze stroom beelden van politiegeweld.

'Heb je een foto met een politieman? Tweet de foto met de hashtag #myNYPD. Misschien posten we de foto wel op onze Facebookpagina'. Die oproep lanceerde de NYPD dinsdagmiddag op Twitter. Een paar twitteraars stuurden foto's door waarop ze poseren met een vriendelijke dienaar van de arm der wet, maar al snel ontstond een vloedgolf aan beelden van hardhandige arrestaties en brutaal politiegeweld, vaak begeleid door laatdunkende commentaren over het politiekorps van The Big Apple.

Tegen dinsdagavond was de hashtag al een trending topic in de Verenigde Staten. De communicatieramp lokte ook tal van spottende reacties uit op sociale media. 'Ik vraag me af wat ze verwacht hadden van #myNYPD? Ze dachten toch niet echt dat ze aanzien werden als sympathieke jongens?', tweette iemand.

Op de Facebook-pagina van de NYPD blijft het intussen wachten op 'winnende' foto's.

Onze blogs

Meer