Home Markten Live Netto Sabato

Geplaatst op 4 februari 2014 door Wim De Preter

Super Bowl breekt Amerikaans kijkcijferrecord

BowlDe editie 2014 van de Super Bowl heeft afgelopen zondag 111,5 miljoen Amerikanen voor de buis gelokt. Daarmee is het vorige record van 111,3 miljoen in 2012 nipt gesneuveld.

De Super Bowl XLVIII – de jaargang wordt traditioneel aangeduid in Romeinse cijfers - was niet alleen op sportief vlak een uitzonderlijke wedstrijd. De Seattle Seahawks maakten de Denver Broncos af met 43 tegen 8, het grootste puntenverschil in 21 jaar.

Het spektakel heeft ook in de kijkcijfers voor een nieuw record gezorgd, zo blijkt uit de officiële kijkcijfers. Gemiddeld werd de wedstrijd op de sportzender Fox op elk moment bekeken door 111,5 miljoen Amerikanen. In 2012 werd de match uitgezonden op NBC.

De ratings bij het begin van de wedstrijd lagen nog hoger, maar heel wat mensen haakten af toen duidelijk werd dat de Seattle Seahawks de wedstrijd toch zouden winnen. Toch lag de kijkdichtheid op het einde van de wedstrijd slechts 5% onder het gemiddelde.

Tijdens de ‘halftime show’, met optredens van Bruno Mars en de Red Hot Chili Peppers, liep het kijkcijfer op 115,3 miljoen. Dat is meer dan de 110,8 miljoen die Beyonce vorig jaar lokte, en de 114 miljoen van Madonna twee jaar geleden.

De Super Bowl werd ook druk becommentarieerd op Twitter, waar 5,6 miljoen mensen in totaal 25,3 miljoen tweets verstuurden. De meest getweete reclamespot was die van de autoverzekeraar Esurance, waarin twitteraars een geldprijs van 1,5 miljoen dollar werd beloofd als ze een tweet stuurden met de hashtag #EsuranceSave30.

Volgens Nielsen reageerden 1,22 miljoen mensen op die wedstrijd, met in totaal 1,85 miljoen tweets. De winnaar van de geldprijs wordt morgen (woensdag) bekendgemaakt.

Reacties

Onze blogs

Meer