Home Markten Live Netto Sabato

Geplaatst op 19 februari 2014 door Wim De Preter

Stieve probeert het met seizoenspas

Stievie.docxStieve, het mobiele tv-platform dat wordt gecommercialiseerd door Medialaan, probeert bij een beperkt publiek een nieuwe formule uit: een 'seizoenspas' voor drie maanden aan 25 euro.

Stievie werd afgelopen december commercieel gelanceerd. De tv-dienst laat toe om de programma's van tien Vlaamse zenders te herbekijken tot een week na de uitzending, voor 9,99 euro per maand.

Het is nog niet bekend hoeveel mensen zich op het platform hebben geabonneerd. Er kwam wel kritiek bij sommige kijkers dat 10 euro per maand vrij duur is voor een aanbod van 10 zenders.

Officieel verandert er nog niets aan het prijsbeleid, maar Stievie heeft vandaag wel een promotiemail  verstuurd naar een beperkte groep mensen waarin een 'seizoenspas' voor drie maanden wordt voorgesteld. Omgerekend per maand kost die 8,33 euro, of ongeveer 15% minder dan de maandpas. 'En je krijgt er de dagen van februari nog gratis bij', klinkt het.

De mail werd alleen gestuurd naar de groep mensen die zich vorig jaar als testers hadden opgegeven. We lanceren de seizoenspas dus niet op grote schaal, benadrukt marketingverantwoordelijke Jo Nachtergaele.

Medialaan heeft er belang bij dat Stievie een succes wordt, om een vuist te kunnen maken tegen de kabelaar Telenet. Beide bedrijven liggen overhoop ligt over de vraag welke digitale toepassingen Telenet mag lanceren, en welke vergoeding het daarvoor aan de zenders moet betalen. Door het conflict zijn de zenders van Medialaan niet opgenomen in de mobiele Yelo-app van Telenet, en ook niet in TV Replay, de mobiele tv-dienst van Belgacom .

Een nadeel van de Stievie-app is dan weer dat niet alle programma's er uitgesteld te herbekijken zijn, als gevolg van rechtenkwesties. Ook voor film zijn de mogelijkheden beperkt. Gebruikers kunnen een film herbekijken zolang die nog bezig is, via een herstartfunctie. 

Reacties

Onze blogs

Meer