Home Markten Live Netto Sabato

Geplaatst op 19 februari 2014 door Ben Serrure

De nieuwe Morgen is pas voor overmorgen

Zij die reikhalzend uitkeken naar de vernieuwe versie van de krant De Morgen, moeten nog even op hun honger blijven zitten. De opfrisbeurt, die voor eind maart gepland was, wordt uitgesteld naar het najaar.

De Morgen is al een tijdje achter de schermen bezig met een grote vernieuwingsoperatie. die omvat alle platformen. Bedoeling is om de papieren krant binnenkort op een kleiner formaat - de helft van het huidige berlinerformaat - te laten verschijnen. Tegelijk staat er ook een digitale vernieuwing op de planning. De website moet 'rijker en interactiever' worden. Er komt geen klassieke betaalmuur, maar sommige secties worden voorbehouden aan abonnees. Er zijn ook plannen voor nieuwe mobiele apps.

Maar de operatie loopt nu wat vertraging op. In plaats van de geplande lancering in het voorjaar, stelt de krant de opfrisbeurt uit tot het najaar.

Reden is de vertraging die de vernieuwing van de website heeft opgelopen, legt hoofdredacteur Yves Desmet uit. 'Aangezien we De Morgen willen profileren als een nieuwsmerk dat op alle platformen vernieuwt, zou het niet logisch zijn om dat niet op alle fronten tegelijk in de praktijk te brengen. Zoals het er nu naar uitziet, zou de nieuwe site pas klaar zijn eind mei, begin juni. Met de zomervakantie voor de boeg lijkt het ons beter om te wachten tot het najaar.'

Reacties

Onze blogs

Meer