Home Markten Live Netto Sabato

Geplaatst op 2 januari 2014 door Wim De Preter

Oprichters AllThingsD lanceren nieuwe site Re/code

MossbergswisherWalt Mossberg en Kara Swisher, de oprichters van de succesvolle technologiesite All Things Digital (AllThingsD) hebben de nieuwe site Re/code gelanceerd, met steun van de mediagroepen NBCUniversal en Windsor Media.

In hun eerste bericht schrijven de twee dat Re/code een onderdeel is van het nieuwe mediabedrijf Revere Digital. Het is de bedoeling om via dat bedrijf verschillende nieuwssites, apps en evenementen te commercialiseren.

Mossberg en Swisher hebben naar eigen zeggen een controlebelang in het nieuwe bedrijf. Het is de bedoeling om met de mediapartners ook inhoudelijk samen te werken. NBCUniversal baat verschillende tv–zenders en websites uit zoals NBC, CNBC en MSNBC.

Re/code gaat van start met het grootste deel van het team dat sinds 2007 All Things Digital heeft uitgebouwd. Die site is vandaag in handen van de mediagroep News Corp, die ze vanaf dit jaar integreert in WSJ.D, de digitale rubriek van de zakenkrant Wall Street Journal.

De naam Re/code verwijst naar eigen zeggen naar de constante vernieuwing die plaatsvindt in de technologie- en mediasectoren waarin de site zich gaat specialiseren. ‘Dit is de heruitvinding van onszelf’, klinkt het. 

Reacties

Onze blogs

Meer