Home Markten Live Netto Sabato

Geplaatst op 7 januari 2014 door Ben Serrure

Het monster van Loch Netflix

HoCHet is weer zover, Netflix zou nog maar eens zijn intrede maken in ons land. Hoerakreten en trompetgeschal ten spijt, lijkt het erop dat de fans opnieuw nog even op hun honger moeten blijven zitten.

De komst van Netflix naar België heeft zich het voorbije jaar ontpopt tot het monster van Loch Ness van medialand. Om de paar maanden is er wel een nieuw gerucht, dat nooit wordt bevestigd. Na zo'n gerucht in oktober kregen we van het bedrijf zelf te horen dat er geen enkel plan op tafel lag voor België. Kous af? Neen dus, getuige de nieuwe geruchtenstroom.

Het was de krant Le Soir die gisterenmiddag de kat nog eens de bel aanbond. Netflix zou in mei naar België komen, klonk het in een kort bericht zonder verder concrete details. Dat nieuws werd vervolgens en masse overgenomen door een resem Vlaamse nieuwssites.

Maar wat Le Soir schreef, deed wel heel erg denken aan wat dik een maand geleden al eens in Le Figaro had gestaan. Die Franse krant schreef begin december al dat België in mei samen met Frankrijk aan de beurt zou zijn, nieuws dat nooit werd bevestigd. Dat gerucht passeerde toen in België ook al uitgebreid de revue.

Om onduidelijk redenen is exact hetzelfde gerucht nu al een paar dagen opnieuw de ronde aan het doen. Verschillende Belgische en Nederlandse sites brachten het de voorbije dagen, telkens op basis van het bericht in Le Figaro van begin december. Waaronder dus ook Le Soir. En dat korte bericht werd dan om onduidelijke redenen plots door zowat alle media beschouwd als het ground zero van het nieuws over de komst van Netflix, waardoor het plots opnieuw nieuws werd.

Nu wil het toeval dat we net gisterenmiddag nog eens contact opnamen met Netflix, om ze te wijzen op de ververste geruchten van de voorbije dagen. Of er iets veranderd is sinds oktober? Het bedrijf is opnieuw formeel. 'We hebben de berichten ook gezien. Ze zijn nog steeds even onjuist', aldus woordvoerder Joris Evers.

Nu gooien bedrijven niet altijd graag hun strategie op tafel, zo veel is zeker. Dus wie weet komt er binnenkort een grootse aankondiging uit California. Maar vergeef ons - ontelbare onjuiste geruchten indachtig - dat we nu even niet meer opkijken als er iemand roept dat hij Nessie heeft zien zwemmen in het Loch.

Reacties

Onze blogs

Meer