Home Markten Live Netto Sabato

Geplaatst op 23 december 2013 door Wim De Preter

Newsmonkey start op 7 januari

Logo newsmonkeyDe nieuwe virale nieuwssite Newsmonkey gaat van start op 7 januari, enkele weken later dan eerst gezegd. Dat melden de initiatiefnemers op de website. 

'Beste bezoeker, op 7 januari gaan we live met onze site. Iets later dan we zelf gehoopt en aangekondigd hadden, maar het is voor ons belangrijk om meteen stevig en sterk te beginnen', zo staat te lezen op Newsmonkey.be, de nieuwssite die werd opgericht door Wouter Verschelden (ex-De Morgen), Patrick Van Waeyenberge en Mick Van Loon (allebei afkomstig van Het Laatste Nieuws).

De eerste dagen zullen alleen de ruim 1.500 aandeelhouders van Newsmonkey de site kunnen bekijken. Op 10 januari wordt de site helemaal opengezet.

De lancering heeft daarmee enkele weken vertraging opgelopen. Aanvankelijk was 'half december' als startdatum vooropgesteld, en tot vorige week heette het nog dat het rond kerstmis zou zijn.

Newsmonkey schuift in zijn prospectus bijzonder ambitieuze doelstellingen naar voren. Het bedrijfje hoopt over drie jaar 300.000 unieke bezoekers per dag te halen. Newsmonkey wil volop gebruik maken van het virale effect van sociale media om lezers te bereiken. Adverteerders kunnen tegen betaling artikels aanleveren voor de website, een model dat bekendstaat als 'native advertising'.

Newsmonkey haalde de voorbije weken via een crowdfunding-campagne geld op bij het grote publiek. De 1.527 aandeelhouders hebben totnogtoe 320.100 euro bijeengebracht.

Herlees hier het interview met Wouter Verschelden en Patrick Van Waeyenberge

Reacties

Onze blogs

Meer