Home Markten Live Netto Sabato

Geplaatst op 5 december 2013 door Wim De Preter

Effie Awards worden vernieuwd

EffielogoDe Effie Awards, de reclameprijzen die de meest efficiëntecampagnes belonen, worden grondig vernieuwd. De jury wordt voor zowat een derde vernieuwd en er komen voortaan drie categorieën waarin deelnemers kunnen meedingen, zo meldt de organisatie. De verenigingen achter de Effies (ACC, UBA en STIMA) lanceren ook een oproep om volop mee te doen aan de wedstrijd. 'Met deze initiatieven willen wij het succes van de Effie Award bestendigen en zelfs nog vergroten', zegt Birgit Heymans, manager van de Effie Awards.

Jury

Omdat voor vijf juryleden de maximale termijn van 3 jaar er op zat, werden er evenveel nieuwe leden benoemd.

Voor de adverteerdersorganisatie UBA zetelen voortaan Nathalie Erdmanis (Marketing Director B2C van Mobistar), Stéphan Salberter (Head of Corporate Communication & Relations van ING België) en Valérie Vangeel (Communications & Marketing Services Director van Nestlé Belgium) in de jury. Het ACC (communicatiesector) vaardigt Karel Vinck (Managing Partner Duval Guillaume Modem) en Karen Corrigan (Oprichter en CEO van Happiness Brussels & Bliss Mobile & Interactive) af.

Nieuwe categorieën

De drie nieuwe categorieën zijn Brand Building, Product Launch en Small Budgets. Dit moet meer differentiatie toelaten tussen de deelnemers, aldus een persbericht. 'Zij zullen elkaar voortaan in elke categorie met vergelijkbare marktomstandigheden, doelstellingen en resultaten in het vizier treden.' Binnen elke categorie kan zowel een Bronze, Silver, Gold als Grand Award gewonnen worden.

In de categorie Brand Building worden campagnes bekroond die het best een merk- of bedrijfsimago en brand equity ondersteunen, rekening houdend met de marktpositie en relevante omstandigheden, en daartoe de gepaste communicatiemiddelen aanwenden.

De categorie Product Launch richt zich op campagnes die het doeltreffendst merkbekendheid en/of trial uitlokken voor een nieuw/geherpositioneerd of uitgebreid product, dienst of bedrijf. De nadruk ligt hier op slimme, innoverende ideeën die een merk relevant/nieuw maken.

De categorie Small budgets tenslotte staat open voor campagnes van producten of diensten waarbij de bruto media-uitgaven maximum 1 miljoen euro bedragen. 'Met deze initiatieven en de onvoorwaardelijke steun van onze sponsor-partners Sanoma, VMMTV, Lijncom, Roularta, VAR, Newspaperswork en service partners Duval Guillaume (communicatie), We Make You Happy (event) en Unlimited PR (Pers & PR) zijn we klaar om ook in 2014 de meest effectieve campagnes in ons land te belonen met een prestigieuze award', zegt Christophe Mottint, voorzitter van de Effie Awards.

 

Reacties

Onze blogs

Meer