Home Markten Live Netto Sabato

Geplaatst op 18 januari 2013 door Wim De Preter

Ex-VRT-manager Vanseveren gaat tv maken voor Lannoo

VanseverenEx-VRT-directeur Wim Vanseveren gaat voor de West-Vlaamse uitgeverij Lannoo audiovisuele producties ontwikkelen op basis van haar boeken, concepten en copyrights. Dat kondigt Lannoo aan op zijn bedrijfsblog

Het is niet de bedoeling om een eigen productiehuis op te richten, maar wel om samen te werken met bestaande productiehuizen en met 'alle Vlaamse omroepen', aldus Lannoo, de grootste Vlaamse uitgeverij.

De uitgever volgt een trend die andere uitgevers al hebben  ingezet. Ook Borgerhoff & Lamberigts en WPG België (Standaard Uitgeverij) kondigden de voorbije maanden initiatieven aan om audiovisuele en andere 'spinoffs' te maken van hun boeken.

'Multimediaal uitgeven is noodzakelijk geworden om het werk van veel auteurs een nog betere en ruimere verspreiding te geven', klinkt het bij Lannoo. De uitgever diversifieerde al eerder naar multimediale projecten, tentoonstellingen en events. De uitgever maakte ook al een internationale animatiereeks en werkte mee aan het project Birth Day, een programma waarin Lieve Blancquaert op zoek gaat naar de wereldwijde beleving van geboortes, en dat dit jaar op Eén te zien zal zijn.

Vanseveren (56) was bij de VRT producer, nethoofd en televisie- en mediadirecteur. 'Bij Lannoo zie ik een grote creativiteit, een enthousiasmerende dynamiek en ongelooflijk veel potentieel en waarde', zegt hij. 'Het maakte de onvermijdelijke beslissing om mijn eigen bedrijfsactiviteiten af te bouwen gemakkelijker. Na vijf intense jaren als consultant, begon ik het managen bovendien te missen.' Vanseveren gaat 'met onmiddellijke ingang' aan de slag bij Lannoo.

Reacties

Onze blogs

Meer