Home Markten Live Netto Sabato

juli 2019

Geplaatst op 24 juli 2019 door Micadam Reacties | Reageren

Op zoek naar de gouden sleutel tot het LinkedIn algoritme

Walhalla

Ik kreeg recent een rapport in handen van één van Nederlandse collega’s ivm het functioneren van het LinkedIn algoritme.  Het is duidelijk dat dit steeds in evolutie is.  Toch heb ik 2 bedenkingen bij dit rapport:

  • De content creators blijven op zoek naar de gouden tip
  • De vraag is niet beantwoord wat de content lezer eigenlijk te zien krijgt.

Mijn bedenkingen bij de conclusies van het rapport

Thinker
Om in te spelen op het algoritme moet je hashtags gebruiken.  Het ideale aantal hashtags schijnt 3 te zijn.  Dit kan kloppen vanuit het organisch verdelen door het algoritme.  Dit gaat terug tot de tijd dat LinkedIn je vroeg om 3 hashtags aan je post toe te voegen.  Dus niets nieuw onder de zon.  Echter lezers gaan meer en meer zoeken naar content met hashtags en dan val je vaak uit de boot met enkel 3 hashtags. 

Ik ben het helemaal eens met de conclusie dat LinkedIn liever “Comments” heeft boven “Shares”.  Net zoals Facebook moedigt en ondersteunt LinkedIn engagement.  Natuurlijk is engagement op comments een beter optie om organisch nog meer views te krijgen maar dat kan ook via een gewone like in tegenstelling tot een nieuwe commentaar. 

Uit de studie blijkt inderdaad dat bedrijfspagina’s een zeer klein bereik hebben.  Uit eigen onderzoek blijkt dat er minder dan 5% (niet-gesponsorde) bedrijfsberichten in je tijdslijn opduiken. 

Dit rapport bevestigd dat het eerste uur cruciaal is voor de viraliteit van je bericht.  Voeg hier nog eens de like vs commentaar discussie aan toe en je hebt een case voor een LinkedIn pod!

Wat het rapport ons ook leert is dat SHARE van berichten en ARTICLES niet hoog op de ladder staan bij LinkedIn.  Maar daar leren we niets nieuw over in dit rapport.  Daarnaast is er een terugval van de populariteit van video ten voordele van documenten als attachment.  Maar dat zal ook weer overgaan.  LinkedIn wil gewoon al onze content (video, foto, tekst en wie weet binnenkort audio).

En dan de hot topic van hoeveel berichten is teveel? Er leeft zoiets als één bericht dag. Bij een twee bericht zal je eerste worden gestopt ten voordele van het tweede maar in minder mate…  Hier vallen veel dingen over te zeggen:

  • Gaat het niet over gezien worden met content? Mensen zitten niet altijd op LinkedIn dus…
  • Is het gecombineerde aantal views van beide berichten niet grotere dan het ene alleen

Dus een discussie zonder einde.  Ik ben fan van maximaal 2 berichten per dag (voormiddag en namiddag).

Blog-person-reading-blogger-article-on-the-screen-of-smart-phone-mobile (1)Tot slot, wordt er vastgesteld dat iemand met een hoge SSI of een volledig profiel krijgt voorrang op zijn die lager scoren op beide domeinen.  Dat lijkt er ergens steek houden want ze zijn sowieso actiever op LinkedIn.

Op zich is dit zeker een waardevol rapport maar het vertrekt te éénzijdig vanuit de kant van content creator en niet vanuit de lezer.  Daarom ben ik een onderzoek gestart vanuit de lezerskant.  Maar meer hierover volgende maand op deze blog

Deze tekst is in eigen naam geschreven. Reageren kan ook op adammic@vanguard-leadership.be of op andere sociale media zoals Twitter (@micadam), of Linkedin (/micadam)

Onze blogs

Meer