Home Markten Live Netto Sabato

Geplaatst op 4 maart 2019 door Micadam

Rekruteerders zijn idioten!

Er zijn goede rekruteerders – zowel in rekruteringsbedrijven als in HR afdelingen van bedrijven.  Echter veel weinig goede! De meesten zijn gewoon SLECHT!  En die slechte bezorgen uw bedrijf veel reputatie schade zonder het zelf te beseffen.

Het probleem is automatisering

Het grootste probleem is dat rekrutering vaak te veel geautomatiseerd is.  HR professionals en rekruteerders rekruteren eigenlijk niet.  Ze gebruiken alleen nog maar tools en software.  Wanneer ben je nog eens aafgewezen door een echte persoon ipv een standaard brief of zelfs niets?

Recruiters are idiots

Rekruteren betekent de wereld in trekken om mensen te vinden, met ze te praten, ze te beoordelen ze te verleiden met jobs en de juiste mensen aan te trekken voor hun klanten. 

Dit vereist netwerken, uit je stoel komen en van achter je computer te komen om mensen te ontmoeten!

In mijn opleidingen kom ik 1000 rekruteerders tegen en ik zal je 999 luierikken tonen die bang zijn om met iemand te praten maar wel gelukkig zijn om zich achter hun computer te kunnen verstoppen.  Ze (hun bedrijven) betalen maandelijks hoge bedragen aan database en software zoals LinkedIn omdat zij met niemand zouden moeten praten.  Ze hopen dat LinkedIn en andere databases dit tot aan hun deur zal brengen. 

Tijd om wakker te worden!

Kandidaten zijn ondertussen veel slimmer en wijzer dan als die rekruteerders die constant klagen dat ze geen profielen kunnen vinden voor deze of gene functie.  Eigenlijk zijn rekruteerders overbodig! 

Walter

En dan is er die 1000-ste die de wereld in gaat, praat met mensen, weet de juiste conversaties aan te gaan op platformen zoals LinkedIn en de juiste kandidaten gaat vinden.  Hij/zij is zijn gewicht in goud waard.   

De beste rekruteerders spelen geen spelletjes en hebben dus ook geen concurrentie!  Wie zijn de goede rekruteerders in jouw netwerk?

#recruitment #rekruteren #socialrecruitment #socialmedia #sociale #media

Deze tekst is in eigen naam geschreven. Reageren kan ook op adammic@vanguard-leadership.be of op andere sociale media zoals Twitter (@micadam), of Linkedin (/micadam)

Reacties

Controleer uw reactie

Voorbeeld van uw reactie

Dit is slechts een voorbeeld, uw reactie is nog niet geplaatst.

Even geduld
Uw reactie kon niet geplaatst worden. Volgende fout deed zich voor:
Uw reactie werd geplaatstPlaats nog een reactie

De letters en cijfers die uw invoerde zijn niet correct. Probeer het nog een keer.

Uw reactie wordt zo dadelijk geplaatst. Om spam op onze blogs te voorkomen dient u echter nog eerst de letters en cijfers die u in onderstaande afbeelding ziet in te voeren.

Is deze afbeelding moeilijk leesbaar?Maak er dan een nieuwe aan.

Even geduld

Laat een reactie achter

Onze blogs

Meer