Home Markten Live Netto Sabato

Geplaatst op 10 februari 2019 door Micadam

Versla het LinkedIn algoritme!

Tijd voor wat LinkedIn experimenten

Sinds eind vorig jaar ben ik een aantal experimenten gestart op LinkedIn.  Mijn doelstelling is om mijn bereik en interactie te verhogen ondanks het steeds strenger wordend algoritme.  Ik heb ook wat suggesties uit mijn netwerk geprobeerd om te vast te stellen welke impact ze zouden kunnen hebben.

Experiment 2

Experiment #1

Tussen Kerst en Nieuwjaar heb ik elke dag een video geplaatst en zag een snelle toename van mijn bereik.  Echter toen ik begin dit jaar weer video’s ging plaatsen en ik niemand ging taggen ging het bereik met 30% naar beneden.

Conclusie: Video is nog steeds het media dat LinkedIn pushed maar taggen blijkt toch noodzakelijk te zijn.

 

Experiment #2

Een paar weken geleden plaatste ik berichten op LinkedIn waarbij ik serieus mijn tone of voice heb aangepast.  Van brave bijdrager naar vuilbekkende “zak” (zelf met vloekwoorden).  Mijn bereik schoot met 500% naar omhoog.

Conclusie:   “vuile” taal net zoals seks verkoopt.  Gebruik het met mate!

 

Tot slot experiment #3

Ik plaats regelmatig een tip en een quote op LinkedIn maar deze keer heb ik niemand getagged.  Zonder deze tags ging mijn bereik er serieus op achteruit.  Wat ik wel merkte is dat quotes bijkbaar wel verder hun bereik haalden, meer nog ze stegen met 150%.

Conclusie: Het algoritme herkent geen goede content maar reageert enkel op de likes en comments (hoe kort die ook mogen zijn).

 

Li algo

Welke andere experimenten heb jij al gedaan om het LinkedIn algoritme te omzeilen?

#experiment #LinkedIn #spn #MentorYouGlobal #ProjectHelpYouGrow  #Reach #marketing #sales #socialselling #socialrecruitment

Reacties

Onze blogs

Meer