Home Markten Live Netto Sabato

Geplaatst op 9 januari 2019 door Micadam

Top Europese Social Selling Professionals

Als het over Social Selling gaat dan denken we vaak aan luide Amerikanen en denken bij we bij onszelf dat hun trucks en praktijken toch niet zullen werken hier.  En ja, dat is ook zo want wij hebben een andere cultuur, taal en business eco-systeem.

Socialsellinghype
Echter de laatste jaren hebben verschillende European, inclusief mezelf, zich op het onderwerp gegooid en het aangepast naar onze manieren van werken in Europe.  Er zijn dus heel wat micro-influencers gegroeid die nooit de grote lijstjes halen maar lokaal zeker de top zijn.  Gelukkig heb zelf in de loop van de laatste jaren een aantal van deze lijstjes gehaald en steeds weer maak ik me druk dat er veel collega’s niet op deze lijstjes staan.

Daar er geen dergelijke lijst voor Europa bestaat heb ik maar zelf het heft in handen genomen en een lijst gemaakt van de Top 63 social selling professionals en experten in Europa.  Hoe noemen ze dat? “#leadbyexample!"  Het initiële plan was een ranglijst maken echter de eco-systemen, taal en culturen zijn zo verschillend dat op dit ogenblijk enkel een lijst per land kan worden opgesteld.  In de loop van 2019 zal ik een systeem op poten zetten om een echte ranglijst te maken (suggesties welkom)!

Gebaseerd op LinkedIn en Twitter en uit gesprekken met mensen overal in Europa is deze lijst gegroeid.  Ze zal natuurlijk blijven groeien...  Ook met jullie feedback.

Belangrijke noot: Buiten de UK en met uitzondering van individuele mensen wordt social selling vaak gelijkgesteld aan LinkedIn gebruik/training/etc.  Niets is echter minder waar. Social selling is een aanpak, een set van tools en een  levenswijze die niet alleen op LinkedIn maar ook op Twitter, Facebook, Blogs, etc. inspeelt!

Dus over naar de lijsten

Europe_polar_stereographic_Caucasus_Urals_boundary3.svg

In UK zijn er natuurlijk heel wat mensen die in de schijnwerper staan maar deze 10 springen er wel uit: Tim Hughes, Daniel Disney, Adam Gray, Jaz Greer, Mark Stonham, Mark Williams, Tim Bond, Gary Farmer, Ollie Whitfield en Angus Grady.

Even het kanaal oversteken naar Nederland waar de 2de grootste community van social sellers rondloopt.  Dit zijn de Amerikanen van Europa en behoren tot de meest actieve LinkedIn gebruikers (bron: J-W Alphenaar).  Zij publiceren zowel in het Nederlands als het Engels en komen soms wel eens voor op een internationaal lijstje.  Bij blijven vooral deze namen hangen: Perry van Beek, Toni van Dam, Jan-Willem Alphenaar, Richard van der Blom, Corinne Keijzer, Guy Strijbosch, Claudy Van Casteren, Victor Huiting en Wendy van Gilst.

Scandinavia (Norwegen, Zweden, Denemarken en Finland) is veel kleiner qua markt en experten maar toch zou je deze mensen wel kunnen volgen: Eva Sachse, Leif Carlsen, Allan Lind, Casper Pedersen uit Denmarken -  Laura Pääkkönen uit Finland – Olle Leckne uit Zweden.

Op naar Duitsland! Het aantal mensen dat hier social selling in het vaandel draagt is betrekkelijk klein voor een dergelijk land.  Namen die bovendrijven zijn: Sandy Kim Benoit, Susanne Hillmer, Björn Blum, Martin Dietrich, Armin Haas en Christopher Schröck.

Aan de andere kant lijkt Zwitserland dan wel weer een plaats waar nogal wat mensen actief zijn op social selling vlak.  De leiders zijn : Baschi Sale, Massimo Fiorani, Jeannette Mutzer, en Sarah Santacroce. Het buurland Oostenrijk doet dan weer wat minder en zit meer op een Duits traject.  De enige die hier het mooie weer maakt is Alexander Losbichler van Microsoft.

In Italië komen we Lucca Bozzatto, Fabio de Vita, Giorgio Fiammeghi, Mirko Saini, Maria Letizia Russo en Guglielmo Maffeis tegen.

Het snelste groeiende gebied voor social selling is het vroegere oostblok met Polen voorop.  Namen die je in gaten moet houden zijn Katarzyna Sitarska, Karol Bartkowski, Maja Holub en Angelika Chimkowska.  De rijzende ster in Slovenië is Matevz Kadak.

Keren we nu terug naar Spanje en Portugal dan zijn de evangelisten: Jordi Gili, Eduardo Laseca, Manolo Vidal, David Martinez Calduch, Esmeralda Diaz-Aroca, Alex Lopez Lopez en Angeles Carsi Lluch.

Tot slot komen we in Frankrijk, het land van de “vente sociale”, met als vaandeldragers Loic Simon, Philippe Deliège, Chloe Hacquard, Jean-François Messier, Romain Crema, Philippe Attal, Bruno Fridlandski, Patrice Laubignat en  Antoine Jambart.

CTA

Bon, wie ben ik nog vergeten op deze lijst en vooral waarom? Gebruik de commentaar velden om je feedback, input, klachten (omdat je er niet tussenstaat) te ventileren.

Ik zou graag deze lijst uitbouwen tot 100 mensen

Hieronder de links naar de LinkedIn en Twitter profielen van alle top Europese Social Sellers en Experten

Tim Hughes, LinkedIn, Twitter

Daniel Disney, LinkedIn, Twitter

Adam Gray, LinkedIn, Twitter

Jaz Greer, LinkedIn, Twitter

Mark Stonham, LinkedIn, Twitter

Mark Williams, LinkedIn, Twitter

Tim Bond, LinkedIn, Twitter

Gary Farmer, LinkedIn, Twitter

Ollie Whitfield, LinkedIn, Twitter

Angus Grady, LinkedIn, Twitter

Perry van Beek, LinkedIn, Twitter

Toni van Dam, LinkedIn, Twitter

Jan-Willem Alphenaar, LinkedIn, Twitter

Richard van der Blom, LinkedIn, Twitter

Corinne Keijzer, LinkedIn, Twitter

Guy Strijbosch, LinkedIn, Twitter

Claudy Van Casteren, LinkedIn, Twitter

Victor Huiting, LinkedIn, Twitter

Wendy van Gilst, LinkedIn, Twitter

Eva Sachse, LinkedIn, Twitter

Leif Carlsen, LinkedIn, Twitter

Allan Lind, LinkedIn, Twitter

Casper Pedersen, LinkedIn, Twitter

Laura Pääkkönen, LinkedIn, Twitter

Sandy Kim Benoit, LinkedIn, Twitter

Susanne Hillmer, LinkedIn, Twitter

Björn Blum, LinkedIn, Twitter

Martin Dietrich, LinkedIn, Twitter

Armin Haas, LinkedIn, Twitter

Christopher Schröck, LinkedIn, Twitter

Baschi Sale, LinkedIn, Twitter

Massimo Fiorani, LinkedIn, Twitter

Jeannette Mutzer, LinkedIn, Twitter

Sarah Santacroce, LinkedIn, Twitter

Alexander Losbichler, LinkedIn, Twitter

Lucca Bozzatto, LinkedIn, Twitter

Fabio de Vita, LinkedIn, Twitter

Giorgio Fiammeghi, LinkedIn, Twitter

Mirko Saini, LinkedIn, Twitter

Maria Letizia Russo, LinkedIn, Twitter

Guglielmo Maffeis, LinkedIn, Twitter

Katarzyna Sitarska, LinkedIn, Twitter

Karol Bartkowski, LinkedIn, Twitter

Maja Holub, LinkedIn, Twitter

Angelika Chimkowska, LinkedIn, Twitter

Matevz Kadak, LinkedIn, Twitter

Jordi Gili, LinkedIn, Twitter

Eduardo Laseca, LinkedIn, Twitter

Manolo Vidal, LinkedIn, Twitter

David Martinez Calduch, LinkedIn, Twitter

Esmeralda Diaz-Aroca, LinkedIn, Twitter

Alex Lopez Lopez, LinkedIn, Twitter

Angeles Carsi Lluch, LinkedIn, Twitter

Loic Simon, LinkedIn, Twitter

Philippe Deliège, LinkedIn, Twitter

Chloe Hacquard, LinkedIn, Twitter

Jean-François Messier, LinkedIn, Twitter

Romain Crema, LinkedIn, Twitter

Philippe Attal, LinkedIn, Twitter

Bruno Fridlandski, LinkedIn, Twitter

Patrice Laubignat, LinkedIn, Twitter

Antoine Jambart, LinkedIn, Twitter

 

Oh ja, natuurlijk ikzelf!

Mic Adam, LinkedIn, Twitter

 

Deze tekst is in eigen naam geschreven. Reageren kan ook op adammic@vanguard-leadership.be of op andere sociale media zoals Twitter (@micadam), of Linkedin (/micadam)

 

 

Reacties

Onze blogs

Meer