Home Markten Live Netto Sabato

Geplaatst op 17 november 2009 door Steven Noels

Vlaanderen gaat de concurrentie aan met China!

De kogel is door de kerk: de Vlaamse overheid tekent een oorlogsverklaring aan het adres van China.

U weet wel, dat verre vreemde land waar tal van handelsmissies naar toe vertrekken, en dat ieder jaar in december de rekken vult met plastiek kinderspeelgoed "Made In", dat land dus waar de zon nooit ondergaat, waar legioenen arbeiders voor het grotere heil van De Partij achter de spuitgietmatrijzen staan, dat land dus: het staat straks in een hoekje te grienen want wij Vlamingen, dappersten aller Galliërs, richten onze oorlogswapens richting Verre Oosten.

De Vlaamse regering, in al zijn wijsheid, heeft namelijk begrotingsgewijs besloten dat het gedaan moet zijn met al die innovatie. IWT en VRT moeten op dieet, want al die nieuwlichterij is overbodig in productie- en logistiekland Vlaanderen.

U weet wel: "productie" als in "diezelfde regering die staat te grienen bij Amerikaanse giganten of we nog wel met de auto's mogen spelen in Antwerpen", en "logistiek" als in "dat land waar de autosnelwegen vol zitten met transitverkeer maar waar men slechts durft na te denken over tolheffingen als de buren hen voor voldongen feiten stellen".

We moeten dus investeren in productiebedrijven, in bedrijven die containers op boten zetten, in tapijtenfabrikanten, want ja, dat is zo heel erg écht en tastbaar en dat zijn eigenlijk het soort sigarenrokende ondernemers waarmee het fijn pronken is als prins of overheid of VOKA nog eens op vakantie - pardon - handelsmissie wil. Juist ja, VOKA, mijnheer Muyters - u wel bekend toch, niet?

Nee, die nerds, dat innovatieve, dat wufte sfeertje van zogenaamde denkers met hun ontastbare ideeën en plannen, in bio- en digitale technologie, we moeten daar niet meer van weten. Die afgelegen provincies in China, die in de Middeleeuwen blijven hangen zijn, met hen gaan we de strijd aan! Dat doen we best niet al te innovatief (ideeën kopiëren is immers waar het bij hen ook over gaat), we nemen gewoon de stormram op de schouders en trekken met zijn allen naar het Gele Gevaar.

"Schild en vriend!" (en meer geld voor de kerkfabriek!), me dunkt dat we van deze oorlog best gelijk een kruistocht maken. Pas u maar op, beste Chinezen, want door een gebrek aan innovatie valt deze Vlaming pas nu te vrezen!

(met excuus aan de Chinezen, zij zijn in deze niks te verwijten)

Steven Noels is een Vlaamse ondernemer die alsnog innovatief probeert bezig te zijn als softwareproducent van open source kennis- en content management. Hij overweegt zijn gezinswagen in te ruilen voor een vrachtwagen en raadt zijn kinderen af om de studies af te maken.

Reacties

Onze blogs

Meer