Home Markten Live Netto Sabato

Geplaatst op 17 november 2009 door Pieter Hoekstra

Bespaar op innovatie ? Dat belooft !

De Vlaamse regering laat instellingen als het Innovatiefonds IWT, de Lijn, de VRT en de VDAB fors besparen. En Agoria zegt gelijk 'Besparen op innovatie is besparen op de toekomst'. Maar is dat echt zo of zijn er meerdere dimensies?

Ik heb gisteren iets anders geleerd tijdens het jaarlijks event van CIOnet met als thema: IT enabled Business Innovation. Carl Tilkin-Franssens (CIO KBC) reikte daar de Innovation Award 2009 uit aan Dries Buytaert, de bedenker achter Drupal. En wat is de kracht, door een idee aan een grote groep beschikbaar te stellen waarbij iedereen (1500 vrijwilligers) zijn steentje (4500 modules) aan kan bijdragen versterk je de effectiviteit van het idee. Het gevolg is dat bijna een half miljoen websites, waaronder de Amerikaanse overheid, gemaakt is met Drupal Open Source software.

Of zoals Danny Goderis vertelde van Alcatel-Lucent; als het innovatie-team een idee naar voren schuift krijgen zij ondersteuning om  te leren hoe ze de business case moeten opstellen. Vervolgens wordt de business uitgenodigd, investeerders en andere belangstellenden om het idee over te nemen. U leest het goed, dus als de business het niet ziet zitten mag een investeerder of een ander het idee overnemen. Een tweede truc om innovatie effectief te maken. Zo vroeg mogelijk laten concurreren.

Of zoals Martin Curley aangaf van Intel: gebruik ook veel idee-en van buiten in de innovatie trechter en maak vervolgens de cycles kort zodat je snel kan toetsen of het aanslaat in de markt. Moet IT niet staan voor Innovation Technology ? En innovatie betekent ook aandacht voor creatie, het mogelijk maken om te proberen en het verspreiden.

Gebruik uw netwerk van kennissen-vrienden-relaties (bijvoorbeeld Facebook, LinkedIn of echte contacten), interacteer ook via het internet en neem alleen die innitatieven waar de passie vanaf springt.

Dus als het Innovatiefonds IWT, de Lijn, de VRT en de VDAB een aantal van deze mogelijkheden toepast, dan kan je wellicht met minder geld betere innovatie doen, effectiever. Korter op de bal zitten en met meer mensen er mee bezig zijn. Het blijven de stappen van dromen, denken, durven en doen. En wat ook verteld werd; dat echte goeie innovaties gepaard gingen met moeilijke economische tijden, dus dat belooft!

Pieter Hoekstra is werkzaam als Country Manager Belgie en Luxemburg bij Quint Wellington Redwood, een internationaal onafhankelijk managementadviesbureau dat zich volledig toelegt op het oplossen van IT-gerelateerde organisatievraagstukken. Quint richt zich in het bijzonder op strategie, sourcing, regie en service- en informatiemanagement, waarbij wereldwijd best practices worden ontwikkeld en geïmplementeerd.  

Reacties

Innoveren is heel goed, maar alleen als er ook rekening gehouden wordt met andersvaliden die soms niet meekunnen met alle nieuwe ict-software mogelijkheden en toegankelijkheden!

Daarom wil ik graag als onafhankelijke partner en leerkracht ict bij blinden en slechtzienden bedrijven aanspreken om te weten hoe zij aankijken tegen het usability toegankelijkheid van software. Kunnen bedrijven mij helpen aan sponsering om de ict-infrastructuur in de school mee te financiëren met giftes, en misschien toekomstmogelijkheden voor mijn leerlingen 18+ te realiseren door eens stage te lopen, om hen een toekomstvisie te geven?

Ook staan wij open om software te testen in functie van jullie eigen software toegankelijkheids-inspanningen.

Graag reactie als u me in deze zoektocht kunt helpen!

Ik dank jullie ten zeerste als uiting van steun, appriciatie en moedwilligheid om innovatieve toegankelijkheid te integreren in nieuwe software.

Met vriendelijke groeten,

Karel Rosseel
heropleidingsschool de markgrave
voor blinden en slechtzienden
te Antwerpen

Controleer uw reactie

Voorbeeld van uw reactie

Dit is slechts een voorbeeld, uw reactie is nog niet geplaatst.

Even geduld
Uw reactie kon niet geplaatst worden. Volgende fout deed zich voor:
Uw reactie werd geplaatstPlaats nog een reactie

De letters en cijfers die uw invoerde zijn niet correct. Probeer het nog een keer.

Uw reactie wordt zo dadelijk geplaatst. Om spam op onze blogs te voorkomen dient u echter nog eerst de letters en cijfers die u in onderstaande afbeelding ziet in te voeren.

Is deze afbeelding moeilijk leesbaar?Maak er dan een nieuwe aan.

Even geduld

Laat een reactie achter

Onze blogs

Meer