Home Markten Live Netto Sabato

Geplaatst op 3 augustus 2020 door Adammic Reacties | Reageren

Kun je de SEO op LinkedIn echt beïnvloeden?

"De grote Weg is vlak, maar mensen zoeken liever bergpaden. Lao-Tse"

LinkedIn SEO

 

We willen allemaal gevonden worden en op de eerste pagina met zoekresultaten staan op LinkedIn. Hoe hoger hoe beter. Er zijn allerlei theorieën over het optimaliseren van uw LinkedIn-profiel, maar is er één die alle tests kan doorstaan?

Het modewoord is 'zoekwoorden', maar werken ze echt? Waar moet je ze neerzetten? Dus kunt je je profiel echt optimaliseren? Het antwoord is JA en NEE!

Voordat we ingaan op het ja en het nee, laten we één ding duidelijk maken: "Denk altijd zoals de persoon die de zoekopdracht uitvoert ..." Maar in ieder geval, er zijn veel zoekwoorden die worden gebruikt en er zijn veel manieren om te zoeken.

Waarom NEE?

Ten eerste is er de manier waarop mensen naar je zoeken… veel verschillende manieren en met veel verschillende woorden voor hetzelfde.

Er zijn 5 manieren waarop u iemand kunt zoeken:

  👉 Zoeken op Google

  👉 LinkedIn zoekvak bovenaan

  👉 Geavanceerd filters gebruiken om te zoeken in de gratis / standaard versie

  👉 Premium zoekvak bovenaan

  👉 Geavanceerd filters gebruiken om te zoeken in Sales Navigator en / of Recruiter (Lite)

 

Vreemd genoeg zullen al deze zoekmethodes verschillende velden in uw profiel doorzoeken en verschillende resultaten opleveren.

Ten tweede start LinkedIn nu de resultatenlijst met 2e en mogelijks de 3e graads connecties gevolgd door uw 1e graads connecties. Het raadsel is nu: "in welke volgorde worden de resultaten vermeld?".

Het lijkt er sterk op dat LinkedIn zoekt naar overeenkomsten tussen de zoeker en de resultaten.

Criteria  die hierbij worden bekeken zijn (daarover later meer):

  🔯 Gemeenschappelijke vorige werkgevers

  🔯 Gemeenschappelijke vorige scholen

  🔯 Gemeenschappelijke groepen

  🔯 Gemeenschappelijke connecties

  🔯 Soortgelijk vrijwilligerswerk

 

Waarom JA?

Natuurlijk moet je je LinkedIn-profiel optimaliseren om gevonden te worden. Dit hangt af van hoe je denkt dat mensen zoeken. Maar hier zijn enkele richtlijnen om je LinkedIn-profiel te optimaliseren voor zoeken op:

👉 LinkedIn

    💡 Je naam

    💡 je bedrijfsnaam (link)

    💡 Jouw Industrie

    💡 Je school (link)

    💡 Jouw Contact Informatie:

                  💡 E-mailadres

                  💡 Telefoonnummer

    💡 Functietitels (niet de beschrijving)

    💡  Vrijwilligersorganisaties en titel

Hou rekening met het feit dat velden zoals "Kopregel", Info sectie, Details van uw functieomschrijving, Vaardigheden en meer niet worden doorzocht met de standaardversie van LinkedIn. Als en wanneer de zoekers de filters gebruiken, verfijnen ze hun zoekopdracht en de zoekwoorden zijn belangrijk in:

Voornaam

Achternaam

(huidig) bedrijf

Functie

School

👉 Google

Grappig genoeg indexeert Google veel meer dan LinkedIn zelfs de kopregel, Het Info blok and veel andere velden.

 

👉 Sales Navigator/Recruiter

Ook Sales Navigator/Recruiter vaan veel verder in de zoekfuncties maar dat lijkt ons logisch.

 

Tot slot, hoe bepaalt LinkedIn de volgorde van de resultaat lijst?

Zoals voorheen aangegeven begint de lijst met 2de hands contacten.  Je moet het maar eens zelf proberen…

De volgorde wordt bepaald door volgende criteria (gemeenschappelijke elementen in het profiel):

      ➡️ Gemeenschappelijke vorige werkgever

      ➡️ Gemeenschappelijke vorige school

      ➡️ Gemeenschappelijke groepen

      ➡️ Gemeenschappelijke connecties

      ➡️ Vergelijkbare vrijwilligerswerk

      ➡️ Gemeenschappelijke interesses zoals bedrijven en beïnvloeders die je beiden volgt

      ➡️ Je locatie

      ➡️ De recente activiteitsgraad

      ➡️ Gevolgde hashtags

      ➡️ Mogelijke betrokkenheid bij berichten (van elkaar)

      ➡️ Het feit dat je een premium abonnement hebt

Het echter niet duidelijk welke wegingsfactor elk gemeenschappelijk element heeft maar wat er zeker uitspringt zijn: premium, locatie, gemeenschappelijke groepen, gemeenschappelijke connecties, werk historiek, sector, etc.

Conclusie

Sleutelwoorden zijn belangrijk maar mogen niet overschat worden omdat je tioch niet weet hoe iemand aan een zoekopdracht gaat beginnen.  Wees je wel bewust dat gemeenschappelijke elementen de doorslag zullen geven waar je terecht komt in een resultaten lijst. 

Ik probeer in de nabije toekomst meer inzicht te bieden in de wegingsfactoren van de verschillende elementen die meespelen.  Als je zelf inzichten zou hebben, aarzel niet om ze te delen in de commentaren.

Deze tekst is in eigen naam geschreven. Reageren kan ook op adammic@vanguard-leadership.be of op andere sociale media zoals Twitter (@micadam), of Linkedin (/micadam)

Geplaatst op 8 juni 2020 door Adammic Reacties | Reageren

LinkedIn automation is hot!

En (soms) illegaal!

Of misschien toch niet…

Als je naar LinkedIn kijkt dan komen er nogal wat vormen van automatisatie voor.  Je kunt ze in 4 categorieën steken: netwerking, posting, engagement en outsourced

LinkedIn Automation

Netwerking

We weten allemaal dat zoeken, connecteren en berichten sturen op LinkedIn een repetitieve operatie kan zijn  en dus roept dit vaak naar enige vorm van automatie.  Vroeger waren er plug-ins die deze acties voor hun rekening namen maar toen werden die door LinkedIn gedetecteerd.  Deze praktijk stopte vorig jaar maar werd vervangen door SaaS types van tools.  Deze tools doen in principe x dingen

                      👉 Connecteren

                     👉 Volgen

                     👉 Berichten sturen naar eerste graadscontacten

                     👉 Workflows van connectie tot conversatie

Voor zover bekend kan LinkedIn deze tools niet detecteren tenzij je misbruik maakt en boven de dagelijkse limieten uitkomt.  Strikt genomen mogen deze tools niet volgens LinkedIn.  Bij detectiie kunnen ze leiden naar het verlies van je account!

 

Posting

Het is een kunst om berichten te plaatsen wanneer je doelgroep online zit en dus beter bereik is.  Echter dit niet niet altijd evident.  LinkedIn biedt zelf geen planning van berichten aan dus gaan velen met Hootsuite of Buffer om er maar 2 te noemen aan de slag. 

In het verleden, deed LinkedIn er alles aan om deze berichten een lagere display score te geven echter dit is de laatste jaren bijgesteld en wordt gedoogd door LinkedIn.

Eén van de nadelen is dat niet elke functionaliteit en type post door de API, en dus deze tools, ondersteund wat het soms onhandig maakt voor gebruik. 

 

Engagement

Met de introductie van het algoritme, ligt er veel druk op engagement op de berichten om ze aldus veel mensen te laten bereiken.  Het is een algemeen weetje dat je in het eerste uur reacties moet krijgen (niet meer van toepassing dezer dagen) om veel mensen te bereiken.  Echter, engagement geeft views! En dit nog steeds.

LinkedIn leden hebben veel manieren gevonden om hierop in te spelen: LinkedIn, Facebook or Whatsapp groepen om mensen te vragen om je content leuk te vinden of commentaar te geven.  Bedrijven zetten Employee Advocacy platformen in om hetzelfde te bereiken.  LinkedIn heeft ook zijn eigen tool: Elevate (gaat er eind van het jaar uit).  Dus kun je hier stellen dat hoewel je het algoritme niet moogt beïnvloeden dit oogluikend wordt toegelaten.

Echter, dan zijn er PODs of content engagement tools.  Die PODs zorgen ervoor dat de leden ervan hun berichten automatisch zonder menselijke tussenkomst worden geliked or becommentarieerd.  Dit is duidelijk tegen de gebruiksvoorwaarden.  

LinkedIn heeft dezer dagen een leuke manier gevonden om dit het zwijgen op te leggen: DWELL time of de tijd dat mensen je post bekijken vooraleer ze een actie ondernemen.  Bij PODs is die NUL en hebben de interactie geen tot weinig invloed.

 

Outsourced

Dit is het beheer van je LinkedIn account door een derde partij.  Hier zijn geen excuses mogelijk want in de gebruiksvoorwaarden wordt dit strikt verboden!  Als je hier op betrapt wordt, en ja LinkedIn kan dit terugvinden (IP adressen en gebruik), dan ben je account ook kwijt.

 

Gratis?

Een grote misvatting is dat deze tools gratis zijn.  Deze automatietools vereisen meestal een betalende account om de limieten van de standaard versie te omzeilen. Dus een eerste keer langs de kassa passeren.

De tools op zich zijn ook niet gratis.  De meesten kosten tussen de 50€ en 250€ en je moet er vaak verschillende tools inschakelen zodat je maandelijks al snel nog eens 300€ kwijt bent.  En met het gevaar dat je account kunt kwijtspelen.

Wil je nu echt met vuur spelen?

Deze tekst is in eigen naam geschreven. Reageren kan ook op adammic@vanguard-leadership.be of op andere sociale media zoals Twitter (@micadam), of Linkedin (/micadam)

Geplaatst op 7 mei 2020 door Adammic Reacties | Reageren

Trainingen geven zal nooit meer hetzelfde zijn!

Al vele jaren geef week dag in, dag uit verschillende face-to-face trainingen.  Ja zelfs, soms meerdere op een dag.  Vandaag was het eens een LinkedIn training, morgen dan weer rekruteren via sociale media, dan weer over social selling en zelfs over content (marketing).  Leuk en elke dag nieuwe mensen ontmoeten, zalig toch!

Maar toen kwam Covid-19 en zette de ganse trainingswereld op zijn kop.  Geen face-to-face contacten meer dus ik ook geen opleidingen meer en dat van de ene dag op de andere.  Al snel besefte ik, samen met anderen dat dit misschien het moment was om volledig digitaal te gaan en toen begon de miserie….

Foute boel!

Trainers en bedrijven maakten zich sterk dat mensen plotseling veel tijd hadden omdat ze van thuis moesten werken of tijdelijk werkeloos waren.  Maar die vlieger ging niet op want thuiswerken bracht veel stress met zich mee en dus helemaal geen tijd om trainingen en webinars te volgen.  De tijdelijk werkelozen, tja, die mochten niet werken hé. 

Daarnaast begonnen veel freelance trainers te panikeren en gaven hun opleiding gratis weg.  Daar doe/deed ik niet aan mee en maakte mezelf er heel hard kwaad over.  Je maakt je eigen business kapot met al dat gratis gedoe!

Toen werden medewerkers (toekomstige studenten) overspoeld met nieuwe vergader technieken via ZOOM, Teams, Skype, Moodle, JITSI, en vele anderen.  Dus die hadden dan ook geen zin meer om nog meer voor een scherm te zitten en nog meer nieuwe dingen te (moeten) leren…  Oh ja, dat was/is voor docenten ook een uitdaging want je wordt verondersteld om deze trainingsplatformen allemaal snel in de vingers te hebben.

Tot slot, vele docenten (en met hen de organisaties) hebben zich mispakt aan het geven van online opleidingen.  Je neemt niet zomaar de syllabus/training uit het verleden en geeft die online.  Er is een grondige herwerking nodig. 

Waarom? De aandachtspanne van je publiek (max. 1 uur), de nog lagere interactie graad (je moet polls & chat gebruiken – mensen gaan multi-tasken en zijn niet meer bezig met die opleiding) samen met bovenstaande uitdagingen zorgen ervoor dat die overschakeling toch niet snel en waarschijnlijk permanent zal zijn en blijven.

Opportuniteiten voor de toekomst!

We kunnen blijven mopperen (en zo zit ik niet in mekaar) echter deze Covid-19 heeft ons als docent aan het denken gezet evenals onze opdrachtgevers.  De lessen (hoe ironisch) die we hebben geleerd zijn dat we misschien niet alles face-to-face moeten gaan geven maar ook een groter deel online. 

Onze opleiding zijn nu allemaal opgefrist en klaar voor de periode na Covid-19!  Nieuwe leertrajecten (zelfs vanop afstand) komen op de radar en dat levert weer mooie opportuniteiten.  Afstand naar je trainingslocatie zal geen punt meer zijn want je kunt deze digitaal perfect overbruggen.

Conclusie

Hoe dan ook deze Covid-19 crisis was niet leuk maar heeft mij/ons veel geleerd hoe snel we onze denkwijze als docent of aanbieder van opleidingen kunnen aanpassen en aldus op nieuwe onbewandelde paden kunnen komen.

Ik was misschien bij de gelukkigen dat ik vorig jaar al een aantal trajecten in On/Offline ben gaan aanbieden en heb door deze crisis de bevestiging gekregen dat dit de formule voor de toekomst zal zijn.

Deze tekst is in eigen naam geschreven. Reageren kan ook op adammic@vanguard-leadership.be of op andere sociale media zoals Twitter (@micadam), of Linkedin (/micadam)

Geplaatst op 7 april 2020 door Adammic Reacties | Reageren

IK BEN KWAAD! - STOP MET GRATIS!

Toen de Covid-19 crisis uitbrak zag je de freelancers volop panikeren.  Ze raakten massaal hun opdrachten kwijt en wisten niet van welk hout pijlen maken.  Dus begonnen ze met al hun diensten volledig gratis weg te geven.  Okay dat je wilt helpen maar alles zomaar te grabbel gooien, nee toch?

Stop gratis


👎  Je stuurt wel echt het verkeerde bericht…

👎  je toont mensen en bedrijven dat je diensten geen geld waard zijn

👎 als voordien niets gratis deed, dan straal nu NUL authenticiteit uit

👎 Denk je nu echt dat klanten dit zullen onthouden?  Ja hoor dat je GRATIS werkt!

Gratis werken is geen “opportuniteit” want opportuniteit betaald geen rekeningen…  Het zorgt ook niet voor brood op de plank en het stelt een slecht voorbeeld.  Als je wil overleven en niet bankroet wilt gaan dan moet je geld vragen voor je diensten.

Erger nog:

1️. Je maakt niet alleen je eigen markt kapot maar ook die van je concullega's

2️. Je geeft je business een slechte naam want je werk gratis

3️. Je geeft een slecht teken voor na deze crisis

 

Not busy

🤔 En dan denken dat mensen veel vrije tijd hebben nu ze niet meer op kantoor moeten werken…. VERKEERD! Want...

1️. Mensen moeten nieuwe evenwichten zoeken in het privé – professioneel leven balans

2️. Mensen weten niet hoe ze van thuis moeten werken en moeten alles van nul leren (vooral de technologie)

 

Dilbert_Added_Value

Source: Dilbert Books

💭 Geef je eigenlijk wel iets gratis weg?  Een voorbeeld: “Pimp je LinkedIn profiel”. Er zijn duizenden websites die je dit vertellen dus geef je eigenlijk niets weg.

Dus waarom doe mee aan gratis?  Ik ga je het eens vertellen….

1️. Je wil gemoedsrust voor jezelf (dudley do right syndroom)

2️. Je doet aan “bezigheidstherapie” (bezige bij)

3️. Je wil straks stoefen dat je veel had tijdens deze crisis.⁉️ (Pinocchio syndroom) 

Mijn slot conclusie: "Je maakt de gig economie kapot en gaat ze omdopen to de GRATIS economie."  Dus stop daarmee!  En ja, ik begrijp het dat je wil helpen…. Maar er zijn andere manieren…  Wees creatief!

Deze tekst is in eigen naam geschreven. Reageren kan ook op adammic@vanguard-leadership.be of op andere sociale media zoals Twitter (@micadam), of Linkedin (/micadam)

Geplaatst op 8 maart 2020 door Adammic Reacties | Reageren

Hoeveel vrouwen zitten er eigenlijk op LinkedIn in België?

Het is vandaag #Vrouwendag (#IWD2020).  De dag staat in het teken van strijdbaarheid en het gevoel van solidariteit van vrouwen overal ter wereld

Maar hoe zit dat op LinkedIn?  Zijn daar ook evenveel vrouwen actief als mannen?

Dit zijn de cijfers voor België, Europa en de wereld!

IWD2020

België is niet de beste leerling van de klas, laat staan de Vlaming!

Vlaanderen: 59% Mannen vs 41% Vrouwen

Wallonië: 57% Mannen vs 43% Vrouwen

 

Hoe ga jij vrouwen inspireren om dit een gender-equal wereld te maken?

 

 

Geplaatst op 7 februari 2020 door Adammic Reacties | Reageren

Het LinkedIn Premium Overzicht

Veel mensen willen betalen voor LinkedIn maar de meesten hebben moeite om te begrijpen waarvoor ze betalen en wat de meerwaarde is van die betalende abonnementen.

Er zijn 3 grote abonnement types: carrière gericht, rekruteerder gerichten verkoop gericht.  Welke kiezen en waarom?

LinkedIn Abonnementen.

1. Premium Career “Jobzoekend”

Je krijgt toegang tot een aantal functionaliteiten voor het luttele bedrag van 25€/maand.  Is het de moeite waard?  Zijn 5 InMails volgende om de kost te verantwoorden?

Ik ben nog geen werkzoekende tegengekomen die een dergelijk abonnement heeft.

Dit zijn de belangrijkste meerwaardes:

💰 3-5 InMails per maand (LinkedIn lijkt het ook zo niet te weten!)

💰 Toegang tot LinkedIn learning (wel de moeite waard)

💰 Een “gouden” logo op je profile foto

Meer info : https://members.linkedin.com/premiumcareer

2. Premium Career “Business Professional of Executive”

Veel mensen gebruiken deze formule maar maken vaak geen gebruik van de meerwaarde.  Dus zijn velen snel ontgoocheld.  Echter, dit is een relatief goedkope formule om je zaak te laten groeien.

Business Premium is het oudste abonnement van LinkedIn.  Het is gemaakt om professionals en  Executives net iets meer te bieden dan de gratis versie en dus de limieten te verleggen.  Business Premium zal je 46€ of 72€ per maand kosten en geeft je toegang tot 5 functions:

💰 Meer InMails

💰 Toegang aan LinkedIn Learning

💰 Ongelimiteerd zoeken

💰 90 days historiek van “Wie heeft je profile bekeken”

💰 Bedrijfsinzichten

Je kunt meer info vind op: https://members.linkedin.com/premiumcareer

3. Recruiter (Lite & Corporate)

LinkedIn Recruiter is bedoeld voor rekruteerders en HR professional om de beste kandidaten te zoeken en vinden.

Deze abonnementen hebben LinkedIn zijn reputation (goed of slecht?) gegeven!  Misschien heeft dit er wel voor gezorgd dat mensen in België zeer terughoudend zijn met hun LinkedIn gebruik?   

Dit is natuurlijk de cashcow voor LinkedIn. Sommigen onder ons hebben er wel een job meegevonden of gebruikt om de juiste kandidaat aan te trekken.  Dus zeker de moeite waard.

Het recruiter abonnement vertrekt van het standpunt dat je actief op zoek gaat naar kandidaten end at past nieta ltijd in onze bedrijfsfilosofie.  De kostprijs begint bij 90e voor een Lite versie tot 800€+ voor een corporate recruiter.  En ja, deze prijzen zijn per maand.

De grootste voordelen zijn:

💰 Een externe module met een geavanceerde Zoekfunctie

💰 Toegang tot de 3de graad in je netwerk

💰 De mogelijkheid om een pipeline te bouwen

💰 Samenwerken met je business manager tijdens het rekruteringspricess (Enkel Corporate)

Meer info: https://business.linkedin.com/talent-solutions

4. Sales Navigator (Professional, Team en Enterprise versies)

THet snelst groeiend abonnement bij LinkedIn, Het geeft je toegang aan 600M+ potentiële aankopers  Maar gaat dit een doos van Pandora openen?

Sales Navigator helpt verkopers sneller en beter prospecten in kaart brengen en ze te volgen (zonder geconnecteerd te zijn).   Dit opent dan de deur voor conversaties die leiden naar gesprekken en deals!

In de handen van sales teams met een gerichte doelgroep is di teen tools die leadgen en verkoop in een hogere versnelling zet.

Het succes komt uit 3 activiteiten:

💰 Beter zoekoperaties

💰 gerichte aanpak door te volgen om tot gesprekken te komen

💰 InMails om mensen aan te spreken

💰 Bonus voor een Team:

      💰 PointDrive (binnenbkort Smart Links) om leadgen te doen en content te delen met klanten

      💰 Breder network dankzij de Team Link

Meer info: https://business.linkedin.com/sales-solutions

Het overzicht van de LinkedIn abonnement

Hoewel er van de verschillende abonnementen wel overzichten bestaan, biedt LinkedIn geen complete overzicht aan.  Daarom heb ik die opgesteld.  Je kunt dit bekijken en downloaden op: link (http://bit.ly/2TWNncS)

Tot slot de “final catch”!

De grootste uitdaging is date je maar EEN abonnement tegelijkertijd kunt nemen wat bvb voor rekruteerders of zaakvoerders een uitdaging is.  Echter het creatief gebruik laat je dan wel toe om toch success te halen op beide domeinen.

Wat wil je nog meer weten? Of wat heb ik gemist?

Geplaatst op 5 januari 2020 door Adammic Reacties | Reageren

LinkedIn: België vs de buurlanden

Ik ben op 1 januari begonnen met een nieuw initiatief namelijk een LinkedIn Belgian Monitor.  Ik kreeg vanuit een aantal hoeken de vraag hoe goed we het nu eigenlijk doen ten opzichte van onze buren.

Dus bij deze een overzicht

Algemeen overzicht

Als we kijken naar de absolute cijfers dan spant de UK de kroon, maar Nederland procentueel.  In dit geval heb ik de totale bevolking en niet de werkende bevolking genomen.  Ik vermoed dat dit gelijkaardig zal met de werkende bevolking.

Tijd - cijfers

Wat ook opvalt is de Duitsers nog achterop lopen maar dit heeft veel te maken het Duitstalige netwerk Xing.

Tijd - Li leden

Conclusie: Met België zitten we in de middenmoot!

Activiteitsgraad

Als het over content bijdragers gaat zijn de Nederlanders de koningen.  Met een activiteitsgraad van boven de 8.5% lopen draaien ze bijna het dubbele van de eerste achtervolger dat dan weer Frankrijk is.  Opnieuw hinken de Duitsers achterop.  Ik vermoed dat het in het “engels” publiceren daar nog steeds een belangrijke reden is (naast Xing dat volledig in het Duits is).

Tijd - LI eu Activ

Conclusie: Als Belgen houden we perfect het midden van buurlanden

Rekrutering

Tot slot, ben ik nog even naar een paar rekruteringsparameters gaan kijken. 

De grootste “jobhoppers” zijn opnieuw de Nederlanders met ongeveer 1.75%.  In Frankrijk kennen ze het laagste verloop met minder dan 0.86%.  Als Belgen zijn we de #2!

Tijd - Eu recruit

Als je dan even naar het aantal vacatures kijkt per land, dan hebben de Duitsers LinkedIn ontdekt en met 1.8 miljoen vacatures is men duidelijk opzoek naar talent.  De Belgische 190.000 vacatures sluit de rij.

Conclusie: een vreemd beeld en verrassende resultaten

Conclusie

Als je alle criteria bij elkaar bekijkt dan kunnen we zeker stellen dat België vandaag een middenmoot spelers.  Echter nu LinkedIn zeer hard inzet in Frankrijk en Duitsland vermoed ik dat we snel in de staart zullen eindigen.  Ik verwacht dit eigenlijk tegen het einde van dit jaar!

Geplaatst op 7 december 2019 door Adammic Reacties | Reageren

Social Selling tips voor de nieuwe verkoper

Nog veel te vaak zie ik mensen zeggen en vragen naar social selling trainingen en dan bedoelen ze een LinkedIn of een Sales Navigator training.  Maar eigenlijk is social selling een combinatie van aanpak, tools en vooral techniek.


Social selling

Hier zijn 10 punten waar je bij social selling aandacht moet aan besteden.

 1. Luisteren

Je klanten en prospecten vertellen je precies wat ze willen, nodig hebben of wensen. Je hebt een overvloed aan informatie binnen handbereik. Weet dat deze informatie vaak gratis is.  Je moet gewoon stoppen en strategisch luisteren. Gebruik deze gratis informatie om te leren en te ontdekken, en implementeer vervolgens wat je leert in je  verkoopstrategie en communicatie-inspanningen. Gebruik monitor- en zoekhulpmiddelen om te luisteren naar de digitale gesprekken op sociale media.

 1. Engageren

Wees geen robot die likes en comments automatiseert. Wees authentiek en onthoud dat het doel van social selling is om relaties uit en op te bouwen. Volg andere goede voorbeelden. Zoek die profielen die betrekking hebben op je doelgroep en maak contact met potentiële prospecten. Maak tijd vrij om feeds te lezen en contact te maken met de inhoud en sociale interacties van anderen.

 1. Geef waarde

Geef waarde op de juiste plaats en het juiste moment. Sta niet te “verkopen”. Leer mensen iets nieuws en bied waarde met relevante inhoud. Identificeer je doelpersoon om te begrijpen wat ze willen, en dat is de sleutel tot het aanbieden van waardevolle inhoud die betrokkenheid en interactie zal aanmoedigen.

 1. Kies de juiste kanalen

LinkedIn, Facebook, Twitter en Instagram zijn de populairste sociale kanalen voor social selling, maar dat betekent niet dat je ze allemaal moet doen of gewoon moet doen. Als je publiek op SnapChat zit, ontdek dat. Als je doelgroep niet op Twitter is, verspil je tijd dan niet aan het maken van inhoud op een kanaal waar je doelgroep deze niet ziet.

 

 1. Zorg voor volledige profielen

Uw profiel is mogelijk het eerste contact dat je ooit hebt gehad met een potentiële klant. Zorg ervoor dat deze compleet is met je volledige (echte) naam, een professionele foto (niet je hond of je favoriete maaltijd), korte biografie en andere gebieden die je verhaal vertellen. Social selling gaat over het bouwen van relaties en die kunnen niet worden opgebouwd als je je verstopt achter een sushi-foto of een leeg gedeelte 'Over mij'.


Social selling beeld

 1. Wees beschikbaar

Social selling draait om het opbouwen van relaties, en dus moet je ervoor zorgen dat mensen je kunnen bereiken! Communiceer duidelijk de verschillende communicatiekanalen waar je kunt bereikt worden en zorg dat je contactgegevens duidelijk zijn.

 1. Connecteer

Als je al dit werk doet en je eigenlijk geen verbinding maakt, heb je tijd verspild. De leads komen niet zomaar naar je toe (misschien wel, maar dat gebeurt normaal gesproken na hard, consistent werk), dus stuur een uitnodiging om verbinding te maken, een goedkeuring te geven of een persoonlijk bericht te sturen.  Je gaat “electronisch” visitekaartjes uitwisselen.

 1. Neem deel en wees actief

LinkedIn en Facebook bieden een handvol effectieve tools voor verkopers, en één daarvan zijn groepen. Wordt lid van groepen gerelateerd aan je doelgroep of branche, doe mee en draag bij aan het gesprek met relevante en educatieve inhoud, tips of conversatie. Hou je niet in. Dit is de manier waarop je je expertise kunt tonen en delen, en dat doe je door commentaar te geven op discussies en te linken naar een relevante blogpost.

 1. Combineer online en offline

Verbinding maken op sociale media is goed. Maar verbinding maken via kanalen is nog beter.  E-mail of telefoon kunnen de relatie nog sterker maken. Er zijn tools die de informatie van sociale media verbinden met contactinformatie om je te helpen om dan de prospecten op het beste kanaal te bereiken.

 1. Niet verkopen, Informeren!

Als verkopers kunnen we snel in de zone komen die kan leiden tot het aanmaken van verkoopposten. Onthoud dat we relaties opbouwen met social selling. Dit is niet de plaats en waarschijnlijk ook niet het moment om een oplossing te presenteren of een product te pitchen. Blijf informeren!

Tot slot

Vergeet niet dat het doel van social selling niet is om een deal te sluiten bij het eerste contact. Het is vooral bedoeld om betekenisvolle relaties op te bouwen. Gebruik deze tips om inzicht te krijgen in je doelgroep, leads te voeden en uiteindelijk omzet te genereren.

Social selling Mic
Neem de tijd om op sociale platformen te luisteren voordat met je hoofd erin duikt. Het is tijd om old school verkoop op tafel te laten en nieuwe school verkooptechnieken toe te passen om een superster verkoper te worden en anders te verkopen.

Wil je meer weten of een GRATIS sessie (1h) voor je team?  Stuur mij een mailtje met als referentie: BLOG-DETIJD-SOCIALSELLING

 

Geplaatst op 10 november 2019 door Adammic Reacties | Reageren

9 slechte adviezen die ik vaak hoor ivm LinkedIn

In de 15 jaar dat ik op LinkedIn zit heb ik reeds veel slecht advies zien passeren over hoe LinkedIn te gebruiken.  Ik heb de 9 slechtste even op een rijtje gezet…

 1. Zet een valse account op of gebruik een foto/naam van iemand anders!
 2. Connecteer met iedereen. Hoe meer hoe beter!
 3. Plaats zoveel mogelijk berichten per dag om meer visibiliteit te krijgen!
 4. Druk voor op DELEN ipv LIKE of COMMENTAAR!
 5. Gebruik pods en automatisatie tools om te connecteren en berichten te sturen!

Maar waar haal je deze tips? 

Wandelgang

Wel, in de wandelgangen waar je deze uitspraken ook vaak hoort:

 • Als je berichten plaatst dan komen de volgers! Niet dus
 • Hoe meer volgers hoe meer je berichten gezien worden! Niet dus want er is een algorithme
 • Automatisatie werkt en spaart tijd! Niet, want het kan je account kosten
 • Grotere netwerken laten je toe om meer mensen te bereiken op alle uren van de dag. Niet dus

Op de keper beschouwd moet je alle advies (goed en slecht) met een grote korrel zout nemen en bekijken of dit voor jou zou kunnen werken je dichter brengen naar je doelstelling.  Weet dat er geen unieke weg is om LinkedIn te gebruiken.  We hebben allemaal andere doelstellingen en de ultieme vraag is: “Zal dit je sneller en beter naar je doelstelling brengen en welke risico’s?”

Not-3819029__480

Welke andere slechte advise kreeg jij onlangs?

 

Geplaatst op 4 oktober 2019 door Micadam Reacties | Reageren

50 excuses om niet aal social selling of LinkedIn te doen

Als sociale media, sales trainers en consultants horen we vaak veel excuses waarom mensen geen sociale media gebruiken om hun traditionele sales methodes aan te vullen.

Excuses

Als het gaat om social selling zijn de EXCUSES erg leuk om te horen. Dus daarom besloot ik de meeste excuses die we van mensen krijgen te crowd sourcen.  Dit zijn de excuses waarom ze geen tijd investeren op LinkedIn, Facebook of andere sociale media voor #socialselling

Dit zijn de 50 meest voorkomende excuses die door verkopers worden gebruikt:

  1. Ik heb geen tijd

 

  1. Ik werk aan andere dingen

 

  1. Ik heb voldoende vooruitzichten en afspraken

 

  1. Mijn klanten zitten niet op sociale media

 

  1. Mijn klanten zijn niet actief op sociale media

 

  1. Ik heb geen idee wat ik moet delen of waar ik over moet praten

 

  1. Ik heb geen inhoud om te delen

 

  1. Mijn concurrentie zal het zien

 

  1. Onze branche is anders en werkt niet zo

 

  1. Ik heb het geprobeerd en het werkte niet

 

  1. Het is te ingewikkeld

 

  1. Mijn manager doet het niet, waarom zou ik?

 

  1. Ik wil mijn privéleven niet combineren met mijn professionele leven

 

  1. Ik ben te oud voor deze sh * t

 

  1. Mijn baas wil niet dat ik tijd verspil aan sociale media

 

  1. Mijn baas vertrouwt sociale media niet

 

  1. Koud bellen geeft me meer resultaten

 

  1. Het duurt te lang om iets op tafel te brengen

 

  1. Ik krijg geen resultaten

 

  1. LinkedIn is mijn CV

 

  1. LinkedIn is voor vacatures

 

  1. Als ik post, zullen mensen denken dat ik werk zoek

 

  1. Facebook is mijn privéleven

 

  1. Het is tijdverspilling in mijn land of industrie

 

  1. Kijken mensen echt naar mijn profielen?

 

  1. Mensen in mijn land / industrie / functie zijn conservatief

 

  1. Alles wat ik plaats moet door marketing worden goedgekeurd en ze hebben geen tijd om dit te doen

 

  1. Mensen zullen denken dat ik vol van mezelf ben of gewoon dom ben

 

  1. Ik mag dingen niet delen met mijn klanten

 

  1. Social media, dat is alleen voor reclame

 

  1. Ik weet niet hoe ik het moet doen

 

  1. Ik ken niet alle functies van LinkedIn, Facebook en de andere

 

  1. Dat is de taak van de social media manager of marketing

 

  1. Marketing geeft me niets om te delen

 

  1. Het enige dat marketing aan promo geeft, is voor mijn klanten niet interessant

 

  1. Als ik een fout maak, word ik ontslagen

 

  1. Het is riskant

 

  1. Het is alleen voor geeks of jongeren

 

  1. Ik heb geen schrijfvaardigheden

 

  1. Mijn klanten zijn niet geïnteresseerd in mijn berichten

 

  1. Ik zit niet op sociale media

 

  1. Ik haat sociale media

 

  1. Ik ben bang omdat mensen om mij en mijn berichten zullen lachen

 

  1. Ik luister liever en praat liever niet

 

  1. Klanten bellen me toch

 

  1. ​​Moet ik echt op TIKTOK zitten?

 

  1. Mensen zullen me zien als een opdringerige verkoper / marketeer

 

  1. Mijn klanten zijn op vakantie (meestal)

 

  1. Ik ben op vakantie

 

  1. Ik moet al sandbaggen, dus waarom zou ik de boot nog verder duwen?

 

En welke andere excuses wilt u aan deze lijst toevoegen? Of wat is je favoriet!

 

Contributors are:

Larry Levine, Bruce Johnson, Scott Newton, Zack Fowler, Stephen Quinn, Bianca Dardenne, Steven Philip, Walter Spruyt, Kathleen Cools, Michael Cameron, Artur ‘T Kindt, Patrick Van den Broeck, Alberto Pozzi, Loic Simon, Tehseer Ali, Erendiz Ates, Kevin Turner, Jenny Bjorklof, Mary Henderson, Omozuma, Jordi Gili, Bruce Bixler, Pierre Dagneau , Stella Da Silva, Cory Warfield, Paul Lewis, Charlie Whyman, Anne Thornley-Brown, Kim Savon, Lesley Picket, Carl Gypens, Victor Huiting, Virginia Franco, Tom Williams, Chloe Hacquard, and more

Onze blogs

Meer