Home Markten Live Netto Sabato

Op T-zine.be verschijnen sinds 24 februari 2017 geen nieuwe artikelen meer. Voor updates uit de wereld van technologie en het web kan u voortaan terecht op de technologiesectie van Tijd.be en de #Tijd pagina, uw dagelijkse afspraak in de (digitale) krant die u uitlegt hoe technologie ons leven verandert.

Geplaatst op 4 november 2008 door T-zine NL

Kopieer, verplaats en hernoem files op meerdere pc’s tegelijk

Synctoy2 Werkt u met meerdere pc’s, dan zorgt SyncToy 2.0 ervoor dat u op al uw computers te allen tijde dezelfde gegevens bij de hand heeft. Dat zorgt voor minder verwarring, bespaart schijfruimte en u wint er ook nog eens heel veel tijd mee.

SyncToy is een van de nieuwste PowerToys van Microsoft, een reeks gratis programma’s die allerlei handige mogelijkheden aan het Windows-besturingssysteem toevoegen. SyncToy komt bijvoorbeeld van pas wanneer u overdag met een notebook werkt, en ’s avonds laat thuis nog even de puntjes op de ‘i’ wilt zetten met uw desktop-pc. In plaats van uw ‘werkfolder’ op uw laptop telkens in z’n geheel naar uw thuiscomputer te kopiëren (wat bij grote hoeveelheden data flink wat tijd in beslag kan nemen), start u gewoon SyncToy op. Het programma ziet in een oogopslag welke gegevens er in een bepaalde map allemaal zijn veranderd en kopieert uitsluitend de nieuwe data naar uw desktop-pc. Dat gebeurt in twee richtingen; ook wanneer u in de bewuste map op de desktop-pc een bepaalde file of folder aanpast, hernoemt of verwijdert, wordt die actie bij de eerstvolgende synchronisatie meteen doorgevoerd op de notebook.
SyncToy kan trouwens ook gegevens synchroniseren met een USB-geheugenstick. Die kan dan bijvoorbeeld als ‘tussenstation’ dienen wanneer u de desktop-pc op uw werk (die u niet mee kan nemen en wellicht evenmin kan benaderen via een netwerkverbinding) met uw thuiscomputer wilt synchroniseren.

Na de installatie vindt u SyncToy terug in het Windows Startmenu. Start het programma op, volg de aanwijzingen en klik uiteindelijk op Create New Folder Pair om de twee mappen aan te wijzen die met elkaar gesynchroniseerd moeten worden. U kunt overigens zoveel Folder Pairs aanmaken als u maar wil. De software bestaat momenteel alleen in het Engels, maar is zo rechttoe rechtaan dat dat eigenlijk geen obstakel mag vormen.

Michel van der Ven

Werkt u met meerdere pc’s, dan zorgt SyncToy 2.0 ervoor dat u op al uw computers te allen tijde dezelfde gegevens bij de hand heeft. Dat zorgt voor minder verwarring, bespaart schijfruimte en u wint er ook nog eens heel...

Reacties

Controleer uw reactie

Voorbeeld van uw reactie

Dit is slechts een voorbeeld, uw reactie is nog niet geplaatst.

Even geduld
Uw reactie kon niet geplaatst worden. Volgende fout deed zich voor:
Uw reactie werd geplaatstPlaats nog een reactie

De letters en cijfers die uw invoerde zijn niet correct. Probeer het nog een keer.

Uw reactie wordt zo dadelijk geplaatst. Om spam op onze blogs te voorkomen dient u echter nog eerst de letters en cijfers die u in onderstaande afbeelding ziet in te voeren.

Is deze afbeelding moeilijk leesbaar?Maak er dan een nieuwe aan.

Even geduld

Laat een reactie achter

Related Posts with Thumbnails