Home Markten Live Netto Sabato

Op T-zine.be verschijnen sinds 24 februari 2017 geen nieuwe artikelen meer. Voor updates uit de wereld van technologie en het web kan u voortaan terecht op de technologiesectie van Tijd.be en de #Tijd pagina, uw dagelijkse afspraak in de (digitale) krant die u uitlegt hoe technologie ons leven verandert.

Geplaatst op 14 april 2008 door T-zine NL

Avatars besturen zonder muis of toetsenbord

Voorzitter Mitch Kapor van de raad van bestuur van Linden Lab (Second Life) en Philippe Bossut (een Fransman die in Silicon Valley woont) tonen in deze video het resultaat van hun onderzoek naar een 3-D camera, die het mogelijk maakt een avatar in een virtuele omgeving te controleren met eenvoudige lichaamsbewegingen:Een paar commentaartjes van ondergetekende:
       
  • De vliegbewegingen zijn mooi en grappig opgelost. Ik vroeg me al af hoe ze dit zouden doen.
  •    
  • De camera lijkt sterk op een webcam. Ren evenwel nog niet naar de winkel, want dit project bevindt zich nog in een experimenteel stadium en de camera is dus nog niet beschikbaar, zo wordt uitgegelegd op de website van het project.
  •    
  • Let op: ook al is dit een demo in Second Life, het blijft wel zo dat Kapor Enterprises de camera wil gebruiken voor virtuele werelden zoals Second Life.
  •    
  • De hamvraag is of deze technologie virtuele werelden populairder gaat maken voor de grote consumentenmassa. Op zich genomen is het wellicht niet voldoende. Wanneer de camera ooit klaar is om massaal te worden geproduceerd, zullen de computerproducenten en winkelketens nog moeten worden overtuigd dat de consumenten hier zitten op te wachten. Omdat het tuig niet beperkt zou zijn tot Second Life, is er natuurlijk wel een kans dat het een commercieel succes wordt (zie bv. de Nintendo Wii).
Roland Legrand
Voorzitter Mitch Kapor van de raad van bestuur van Linden Lab (Second Life) en Philippe Bossut (een Fransman die in Silicon Valley woont) tonen in deze video het resultaat van hun onderzoek naar een 3-D camera, die het mogelijk maakt...

Reacties

Controleer uw reactie

Voorbeeld van uw reactie

Dit is slechts een voorbeeld, uw reactie is nog niet geplaatst.

Even geduld
Uw reactie kon niet geplaatst worden. Volgende fout deed zich voor:
Uw reactie werd geplaatstPlaats nog een reactie

De letters en cijfers die uw invoerde zijn niet correct. Probeer het nog een keer.

Uw reactie wordt zo dadelijk geplaatst. Om spam op onze blogs te voorkomen dient u echter nog eerst de letters en cijfers die u in onderstaande afbeelding ziet in te voeren.

Is deze afbeelding moeilijk leesbaar?Maak er dan een nieuwe aan.

Even geduld

Laat een reactie achter

Related Posts with Thumbnails