Home Markten Live Netto Sabato

Op T-zine.be verschijnen sinds 24 februari 2017 geen nieuwe artikelen meer. Voor updates uit de wereld van technologie en het web kan u voortaan terecht op de technologiesectie van Tijd.be en de #Tijd pagina, uw dagelijkse afspraak in de (digitale) krant die u uitlegt hoe technologie ons leven verandert.

Geplaatst op 13 maart 2008 door T-zine NL

Visualiseer uw Twitter-netwerk

Antwerpenaar Kris Temmerman, zelfverklaard 'Digital Artist' en Flash developer, zet zichzelf en zijn bedrijfje Neuro Productions deze week aardig in de kijker met een interactieve browser voor Twitter-gebruikers. Zijn we u al verloren?

Twitter Even uitleggen waar het over gaat: Twitter is een zogenaamde 'microblogging'-applicatie waarmee geregistreerde gebruikers korte berichten (140 tekens of de lengte van een SMS-bericht) kan versturen naar een schare 'volgelingen'. Deze kunnen kiezen of ze de updates via SMS, hun browser of via instant messaging ontvangen.

Twitter updates ('tweets') gaan van wat u op dat moment aan het doen of lezen bent tot geautomatiseerde berichten zoals blog posts, uw online opgeslagen favorieten, de muziek waar u op dat moment naar aan het luisteren bent, en eigenlijk alles waarvoor XML (RSS) feeds beschikbaar zijn. U kunt zelf andere Twitter-gebruikers volgen en zij kunnen u volgen, zodat u op termijn een klein sociaal netwerk opbouwt.

(Overigens is ook T-Zine op Twitter te volgen, zie http://twitter.com/tzine_nl)

Wat de Twitter Friends Network Browser doet, is de relatie die u hebt met andere gebruikers en hun netwerk visualiseren op een snelle, interactieve manier. Een zeer leuke showcase van wat zoal met Flash mogelijk is zonder de applicaties al te 'zwaar' te maken. Het idee op zich is natuurlijk niet nieuw, zie bijvoorbeeld de Facebook Friends Visualizer applicatie.

Twitter_friends_network_browser

Robin Wauters

[Via BVLG]

Antwerpenaar Kris Temmerman, zelfverklaard 'Digital Artist' en Flash developer, zet zichzelf en zijn bedrijfje Neuro Productions deze week aardig in de kijker met een interactieve browser voor Twitter-gebruikers. Zijn we u al verloren? Even uitleggen waar het over gaat: Twitter...

Reacties

Controleer uw reactie

Voorbeeld van uw reactie

Dit is slechts een voorbeeld, uw reactie is nog niet geplaatst.

Even geduld
Uw reactie kon niet geplaatst worden. Volgende fout deed zich voor:
Uw reactie werd geplaatstPlaats nog een reactie

De letters en cijfers die uw invoerde zijn niet correct. Probeer het nog een keer.

Uw reactie wordt zo dadelijk geplaatst. Om spam op onze blogs te voorkomen dient u echter nog eerst de letters en cijfers die u in onderstaande afbeelding ziet in te voeren.

Is deze afbeelding moeilijk leesbaar?Maak er dan een nieuwe aan.

Even geduld

Laat een reactie achter

Related Posts with Thumbnails