Home Markten Live Netto Sabato

Geplaatst op 29 augustus 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

IFA 2015: T-zine doet verslag vanuit Berlijn

IfaIn Berlijn barst op 2 september de Internationale Funkausstellung (IFA) weer los, de jaarlijkse hoogmis voor iedereen met een zwak voor gadgets en andere elektronica. T-zine is er opnieuw bij en zal vanaf woensdag uitgebreid verslag doen vanuit de Duitse hoofdstad.

Lees meer...

Geplaatst op 28 augustus 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Getest: De Nest Protect rook- en koolmonoxidemelder

Nest3In België vielen vorig jaar liefst 69 doden te betreuren bij ongeveer 12.000 woningbranden. Daarnaast sterven jaarlijks enkele tientallen mensen aan CO-vergiftiging (koolmonoxide). Een slimme melder als de Nest Protect kan dus je leven redden. T-zine testte de nieuwe versie van het toestel die op flink wat punten is verbeterd.

Lees meer...

Geplaatst op 27 augustus 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Windows 10: Werken met virtuele bureaubladen

Win10tipZe noemen het wel eens de poor man’s oplossing voor wie zich geen tweede monitor kan veroorloven. Wij vinden ‘virtuele bureaubladen’ vooral een slimme manier om gescheiden werkomgevingen te creëren. Denk aan een bureaublad met je zakelijke software en documenten aan de ene kant, en daarnaast een andere desktop die helemaal in het teken staat van social media, fotobewerking of een andere activiteit. In Windows 10 behoort deze functie eindelijk tot de basisuitrusting van je pc.

Lees meer...

Geplaatst op 24 augustus 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Zelf je bestelling opnemen met tsjing

TsjingWaarom wachten tot er een garçon langskomt om je bestelling op te nemen als je dat ook met je eigen smartphone kan doen? Met tsjing, een nieuwe app van eigen bodem, moet dat scenario later dit jaar werkelijkheid worden.

Lees meer...

Geplaatst op 24 augustus 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Gentse startup maakt van programmeren kinderspel

CodefeverKinderen van zeven tot twaalf jaar kunnen vanaf eind september in tien Vlaamse steden lessen volgen om te leren programmeren en ‘computationeel’ te denken. Het initiatief gaat uit van CodeFever, een Gentse startup die hiermee het voorbeeld volgt van gelijkaardige projecten in het buitenland.

Lees meer...

Geplaatst op 13 augustus 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Samsung Galaxy S6 edge krijgt grotere broer

S6edgeplusSamsung heeft tijdens een Unpacked-event in New York een grotere versie voorgesteld van de Galaxy S6 edge, de huidige topsmartphone van de Koreaanse elektronicagigant. De nieuwe de S6 edge+ heeft een scherm van 5,7-inch dat aan beide kanten gebogen afloopt en kan gezien worden als Samsungs antwoord op de iPhone 6 Plus van Apple.

Lees meer...

Geplaatst op 13 augustus 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Windows 10-tip: Win tientallen gigabytes aan schijfruimte terug

Win10tipAls je onverhoopt niet tevreden bent met Windows 10 dan kan je vrij eenvoudig terugkeren naar voorganger 8.1. Dat betekent niet alleen dat het oude besturingssysteem nog steeds aanwezig is op je pc, maar ook dat het daar ontzettend veel plaats in beslag neemt – in ons geval ruim 30 gigabyte zelfs! Als je zeker weet dat je Windows 8.1 voorgoed kunt missen, maak je die ruimte dus beter vrij. Hoe? Dat vertellen we je in dit artikel.

Lees meer...

Geplaatst op 13 augustus 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Getest: Dragon NaturallySpeaking 13

Dragon1Heel knap, die spraakassistent Cortana van Windows 10, maar zolang het snufje geen Nederlands begrijpt heb je er in onze contreien maar weinig aan. Gelukkig bestaat er al sinds jaar en dag Dragon NaturallySpeaking van Nuance. Wij maakten onze laptop wat menselijker met de nieuwste versie van deze spraakherkenningssoftware, waarvoor je in principe geen headset meer nodig hebt en ook geen training meer hoeft te doorlopen.

Lees meer...

Geplaatst op 12 augustus 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Altijd de nieuwste versie van je favoriete software

PatchpcVia de Windows Update-functie hou je het besturingssysteem van Microsoft moeiteloos actueel. Veel lastiger om up-to-date te houden zijn de tientallen programma’s op je computer, waarvan ook regelmatig verbeterde versies uitkomen. Patch my PC, een handige gratis tool, zorgt ervoor dat geen enkele update nog aan je aandacht ontsnapt.

Lees meer...

Geplaatst op 31 juli 2015 door De Tijd Reacties | Reageren

Intel versnelt computergeheugen met factor duizend

GeheugenchipIntel en Micron staan klaar met computertechnologie die data 1.000 keer sneller activeert dan bestaande opslagmethoden. 'Velen achten het onmogelijk, maar wij revolutioneren dataopslag sinds 1989.'

De techbedrijven Intel en Micron hebben hun krachten gebundeld om een volledig nieuwe manier van dataopslag te creëren, wat volgens velen onmogelijk geacht werd. Dat schrok de bedrijven echter niet af: 'Het is één ding om technologie te creëren voor problemen, waarvan geweten is dat ze oplosbaar zijn. Het is een ander om een probleem aan te pakken waarvan je niet weet of het oplosbaar is', zegt Robert Crooke, directeur van de Intel-afdeling voor niet-vluchtig geheugen.

Lees meer...

Geplaatst op 29 juli 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Windows 10-tip: Doe meer met het Startmenu

Win10tipDe lancering van een nieuw besturingssysteem vormt bij T-zine steevast de start van een verse reeks tips. Voor Windows 10 dat deze week het levenslicht zag is dat niet anders. En waar kunnen we beter mee beginnen dan met het Startmenu: terug van weggeweest en veelzijdiger dan ooit.

Lees meer...

Geplaatst op 28 juli 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Zo maak je korte metten met telemarketeers

BelnietZe bellen je op de meest onmogelijke momenten en een vriendelijk ‘nee’ is geen garantie dat ze volgende week niet weer aan de lijn hangen. Heb je het ook zo gehad met opdringerige telemarketeers die je van alles en nog wat willen aansmeren? Weet dan dat er een simpele manier bestaat om telefonische verkopers het zwijgen op te leggen: de Bel-me-niet-meer-lijst.

Lees meer...

Geplaatst op 27 juli 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Getest: de Dyson V6 steelstofzuiger

Dysonv6aDé oplossing voor het vervelende stofzuigersnoer dat altijd te kort is of in de weg zit is natuurlijk: een draadloze stofzuiger. Dyson bracht enige tijd geleden de nieuwe V6-reeks uit, met maar liefst vijf verschillende modellen. De fabrikant strooit met dure woorden als cycloontechnologie, boost-modus en na-motorfilter. Wij wilden vooral gewoon weten of het apparaat goed schoonmaakt.

Lees meer...

Geplaatst op 15 juli 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Logi BLOK beschermt je iPad tegen val van 1m80

Logiblok1De meeste producten van hardwarefabrikant Logitech luisteren sinds half juli naar de nieuwe merknaam Logi. De eerste accessoires onder die nieuwe vlag zijn drie hippe iPad-cases die één ding met elkaar gemeen hebben: ze beschermen je tablet dusdanig goed, dat zelfs een val van 1 meter 80 hoog het toestel niet deert. Dat klinkt als een gadget voor bouwvakkers, maar in werkelijkheid mikt Logi voornamelijk op gewone consumenten met kinderen.

Lees meer...

Geplaatst op 13 juli 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Beklim virtueel vulkanen en ander natuurgeweld

GoogleyosemiteWaren er nog stukjes van de wereld die niét door het team van Google Street View in kaart zijn gebracht? Kennelijk wel, want het is pas sinds deze week dat je ook virtueel een bezoek kan brengen aan de Etna vulkaan op Sicilië en aan het Yosemite National Park in de Verenigde Staten, waar je – in navolging van Tom Waes – zelf de beruchte rotswand El Capitan kan beklimmen. Of toch een beetje.

Lees meer...

Geplaatst op 13 juli 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Lenovo propt volledige pc op een stickje

LenovohandNet wanneer je denkt dat de grenzen van de miniaturisering wel bereikt zijn, komt computerfabrikant Lenovo met de ideacentre Stick 300 op de proppen: een volledig functionerende Windows-pc in een piepkleine stick. Gewoon even inpluggen in een beeldscherm, en je hebt overal je eigen computer bij de hand.

Lees meer...

Geplaatst op 11 juli 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Getest: de Bandit actiecamera van TomTom

Bandit1Een actiecamera die je avonturen op de mountainbike of tegen die steile rotswand in de Ardennen niet alleen haarscherp registreert, maar ook volautomatisch monteert? En dat allemaal door gewoon even met je smartphone te schudden? Dat wilden we natuurlijk met eigen ogen zien.

Lees meer...

Geplaatst op 4 juli 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Getest: het elektrische Power Wheel van Rool’in

Roolin1Als je één ding kan zeggen van het Franse Rool’in, dan is het wel dat ze het (fiets)wiel opnieuw hebben uitgevonden. Met het Power Wheel van deze fabrikant bouw je je huidige tweewieler in een klein uurtje om tot een elektrische fiets. Het technologische hoogstandje geeft misschien wat minder ondersteuning dan een échte e-bike, maar is wel een stuk voordeliger.

Lees meer...

Geplaatst op 2 juli 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Apple Music: een eerste impressie

Amusic1Technologiereus Apple lanceerde deze week dan eindelijk zijn langverwachte streaming muziekdienst. Iedere liefhebber kan Apple Music maar liefst drie maanden lang gratis uitproberen. T-zine was benieuwd of de nieuwkomer nog iets toevoegt aan het aanbod van gevestigde spelers als Spotify en Deezer.

Lees meer...

Geplaatst op 30 juni 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Vlotter video’s vinden met zoekmachine Bing

BingvideoMicrosoft heeft zoekmachine Bing een grondige update gegeven. Vooral het videogedeelte ging op de schop. Met zijn grote, interactieve previews en een stel unieke filters laat Bing de videozoekfunctie van concurrent Google voorlopig ruim achter zich.

Lees meer...

Volg T-zine ook via Twitter Facebook Google+ RSS

Laatste reacties op T-zine

Onze blogs

Meer