Home Markten Live Netto Sabato

Geplaatst op 1 april 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Verhuizen naar een andere cloud: zo doe je dat

MoverHeb je zoveel data in de cloud geparkeerd dat de gratis opslagruimte ontoereikend wordt? Of houdt je favoriete clouddienst er op een dag gewoonweg mee op? Dan zul je – in elk geval een deel van je gegevens – moeten verhuizen. Een website die dat karwei een stuk eenvoudiger maakt is Mover.

Lees meer...

Geplaatst op 31 maart 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Test online hoe gelukkig je bent (vergeleken met andere Belgen)

Geluk1Verzekeraar AG Insurance heeft een interactieve tool ontwikkeld waarmee je snel je persoonlijke geluksgevoel in kaart kan brengen. De Happiness Barometer vergelijkt je score met die van andere Belgen en vertelt meteen ook tot welke maatschappelijke groep je behoort.

Lees meer...

Geplaatst op 31 maart 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Klik een tweede scherm op je smartphone

InkcaseNa onze review van de YotaPhone 2 weten we dat een dubbel scherm op je telefoon best praktisch kan zijn. Maar wat als je net een nieuwe smartphone hebt gekocht? De firma OAXIS bedacht een vernuftige oplossing: een beschermhoes waarmee je in één klap een extra display toevoegt.

Lees meer...

Geplaatst op 28 maart 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Getest: de Ruark R7 ‘High Fidelity Radiogram’

R7aToen ik de Ruark R7 voor het eerst zag moest ik onmiddellijk terugdenken aan het radiomeubel met grammofoon dat de woonkamer van mijn grootouders sierde. Met zijn prachtige afwerking in walnoothout en aluminium heeft dit toestel dezelfde klassieke uitstraling. De pick-up werd uiteraard verruild voor een cd-speler, en andere hedendaagse muziekbronnen als DAB- en internetradio ontbreken evenmin. Klinkt dit je als muziek in de oren? Wacht dan misschien toch even totdat je de prijs hebt gehoord.

Lees meer...

Geplaatst op 26 maart 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Maak moeiteloos mooie en heldere infogrammen

InfogramNiet alleen een foto zegt meer dan duizend woorden, hetzelfde geldt voor een goed infogram. Je kan zo’n informatieve illustratie natuurlijk helemaal zelf in elkaar steken, maar met een webdienst als Infogr.am gaat het ongetwijfeld een stuk sneller. Bovendien ben je op voorhand verzekerd van een professioneel ogend resultaat.

Lees meer...

Geplaatst op 26 maart 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Virtueel rondwandelen in 360° YouTube-filmpjes

NoaSoms is een gewone video-opname niet voldoende om de sfeer of de actie van het moment vast te leggen. Een 360° camera kan dan uitkomst bieden. Met zo'n toestel blik je met één druk op de knop je volledige omgeving in. Voor de weergave van die beelden had je tot nu toe speciale software nodig, en de video’s delen was evenmin evident. Sinds kort kan je de 360° filmpjes echter ook posten en bekijken via YouTube.

Lees meer...

Geplaatst op 23 maart 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Zo kies je het juiste formaat Apple Watch

WatchpolsIn sommige buurlanden kan je de Apple Watch vanaf 10 april online bestellen. Het gadget komt niet alleen in drie modellen, maar ook nog eens in twee formaten: 38 en 42 mm. Wanneer je niet de mogelijkheid hebt om het horloge fysiek rond de pols te doen, is dat best een lastige keuze. Een iPhone-app die de uurwerken op ware grootte laat zien, past daar een mouw aan.

Lees meer...

Geplaatst op 21 maart 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Getest: de Olympus OM-D E-M5 Mark II

OmdfrontVerkijk je niet op het charmante retrojasje: deze verbeterde versie van de Olympus OM-D E-M5 behoort tot de modernste systeemcamera’s van dit moment. Om dat te illustreren gingen we voor onze test wat verder dan de traditionele modellenshoot. Zo schilderden we met licht, legden we verbluffende details vast in 40 megapixel en draaiden we een heuse actiefilm, in een beeldkwaliteit die je van een fototoestel niet zou verwachten.

Lees meer...

Geplaatst op 19 maart 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Maak in een handomdraai je eigen animatiefilms

MoovlyMoovly.com is een jonge webdienst van Belgische makelij waar je, zo beweren de bedenkers tenminste, ‘animatiefilms en multimedia-content kan maken zoals een professional’. We namen de voorbije week de proef op de som.

Lees meer...

Geplaatst op 17 maart 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Voer gratis videogesprekken vanuit Firefox

FfhelloWie de nieuwste versie van Firefox opstart wordt vriendelijk verwelkomd door een lachend blauw gezichtje. Het is het logo van Hello, een kersverse functie van Firefox waarmee je gratis videogesprekken kan voeren, rechtstreeks vanuit de browser. We leggen je even uit hoe het werkt.

Lees meer...

Geplaatst op 17 maart 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Zorgeloos zappen met de Ray Super Remote

RayremoteDe perfecte universele afstandsbediening? Ik ben hem – ondanks een heleboel tests – nog steeds niet tegengekomen, maar dat zou deze zomer wel eens kunnen veranderen. De bedenkers van de Ray Super Remote zijn er namelijk van overtuigd dat ze de heilige graal van het bedieningsgemak hebben ontdekt. Eén ding staat vast: mooi is het gadget zeker.

Lees meer...

Geplaatst op 14 maart 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Getest: de BoomBoom 50 van Marmitek

Marmitek1Je kent het wel: je wil vanavond naar die spannende film of voetbalmatch kijken, maar je gezinsleden prefereren een goed boek of de tablet. Een draadloze hoofdtelefoon, zodat je niemand stoort (of niemand jou stoort), biedt dan uitkomst. Vreemd genoeg bestaan er nauwelijks tv’s die overweg kunnen met Bluetooth-hoofdtelefoons, terwijl juist die modellen – dankzij de mp3-speler en de smartphone – goed ingeburgerd zijn. De BoomBoom 50, een nieuw gadget van Marmitek, past daar voor amper dertig euro een mouw aan.

Lees meer...

Geplaatst op 11 maart 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Vivitek: de projectorreus die niemand kent

QumiheroHet is nauwelijks voor te stellen: je fabriek in China met 28.000 man personeel bouwt een half miljoen projectors per jaar, en toch weet haast niemand wie je bent. Het was lange tijd het lot van Vivitek, dat als zuivere OEM-fabrikant projectors voor verschillende grote merken maakt. Op zoek naar een stuk erkenning besloot het bedrijf onder de eigen merknaam de projectormarkt op te gaan. Met succes: in pocketprojectors is Vivitek wereldwijd intussen de nummer drie.

Lees meer...

Geplaatst op 10 maart 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Apple Watch komt op 24 april, maar niet bij ons

WatchheroApple heeft meer details vrijgegeven over zijn langverwachte slimme uurwerk. De Apple Watch wordt op 24 april gelanceerd, heeft een bescheiden autonomie van 18 uur en prijzen gaan van zo’n € 399 tot ruim € 11.000 voor het meest exclusieve model in 18-karaats goud. Wie het horloge wil bemachtigen, zal wel over de grens moeten gaan shoppen: het gadget is voorlopig in slechts negen landen beschikbaar en de Benelux hoort daar niet bij.

Lees meer...

Geplaatst op 9 maart 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

De realiteit beu gezien? Kies maar een VR-bril uit

VrgearieHet Mobile World Congress was al de hoogmis voor smartphones, tablets en slimme uurwerken, maar dit jaar kwam daar nog een extra productcategorie bij. Zowel Samsung als HTC grepen de beurs aan voor de introductie van hun nieuwste Virtual Reality-bril. Op een gelijktijdig evenement in Tokyo toonde Sony dan weer een verbeterd prototype van zijn VR-oplossing voor de PlayStation 4.

Lees meer...

Geplaatst op 9 maart 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Probeer Office 2016 voor Mac nu al gratis uit

Office2016Het was bij Microsoft het voorbije decennium jaar een soort van traditie om de nieuwste versie van Office eerst voor Mac OS te lanceren, en pas daarna voor Windows. Met Office 2016 lijkt daar een eind aan te komen. Deze kantoorsoftware verschijnt later dit jaar min of meer gelijktijdig voor de beide platformen, al hebben Apple-gebruikers nog een klein streepje voor: zij kunnen Office 2016 sinds deze week al gratis uitproberen, bovenop hun vertrouwde Mac OS.

Lees meer...

Geplaatst op 5 maart 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Samsung Galaxy S6 (edge): onze eerste indruk

S6edgefinalSamsung heeft op het Mobile World Congress in Barcelona zoals verwacht zijn nieuwe Galaxy smartphone voorgesteld. Het vlaggenschip komt ditmaal in twee uitvoeringen: de S6 en de meer exclusieve S6 edge, met een elegant scherm dat aan beide kanten gebogen afloopt. In België liggen de nieuwe toestellen vanaf 17 april in de winkel en wij konden ze inmiddels al even uitproberen.

Lees meer...

Geplaatst op 5 maart 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

De andere smartphones van MWC 2015

MicrosoftHoewel de ogen op het Mobile World Congress in Barcelona vooral gericht waren op de Samsung Galaxy S6 en S6 edge hield de concurrentie ook enkele fraaie smartphones boven de doopvont. We zetten de belangrijkste lanceringen even op een rij.

Lees meer...

Geplaatst op 5 maart 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Opvouwbaar toetsenbord voor alle platformen

Foldable1Naast twee nieuwe Lumia-smartphones stelde Microsoft in Barcelona ook nog het Universal Foldable Keyboard voor, een draadloos toetsenbord voor mobiele apparaten. Dat er gerust eens een kop koffie overheen mag gaan, is maar een van de vele interessante eigenschappen.

Lees meer...

Geplaatst op 4 maart 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Smartwatch-festijn blijft uit in Barcelona

HuaweiwatchMWC 2015 is tegen de verwachting in niét de beurs van het slimme uurwerk geworden. Veel fabrikanten lijken hun nieuwe generatie toestellen liever uit te stellen tot na de lancering van de Apple Watch, die anders wel eens met alle aandacht zou kunnen gaan lopen: Apples horloge wordt volgende week (nog maar eens) officieel voorgesteld en ligt vanaf april in de winkel. Gelukkig liet niet elk merk zich daardoor afschrikken en vonden we nog genoeg interessante smart wearables voor de volgende bloemlezing.

Lees meer...

Volg T-zine ook via Twitter Facebook Google+ RSS

Laatste reacties op T-zine

Onze blogs

Meer