Home Markten Live Netto Sabato

Geplaatst op 15 april 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Huawei verrast met Max-versie van topsmartphone

P8bHuawei heeft in Londen zoals verwacht zijn nieuwe smartphone-vlaggenschip boven de doopvont gehouden, de P8. Verrassend is dat het 5,2-inch toestel meteen een groter broertje van 6,8-inch krijgt in de vorm van de P8 Max. Blikvanger op beide apparaten is een camera die opvallend goed presteert in het donker. Wij waren erbij in de Britse hoofdstad en konden de nieuwe toestellen al even aan de tand voelen.

Lees meer...

Geplaatst op 15 april 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Maak prachtige geometrische patronen met deze online spirograaf

Spiro1Weinig speelgoed gaat al zoveel generaties mee als de spirograaf. Je weet wel, die ronddraaiende schijven met tandjes waarmee je de meest fraaie geometrische patronen kan tekenen. Het creatieve speelgoed beleefde z’n hoogtepunt in de jaren tachtig en negentig, maar dreigde een beetje in de vergetelheid te raken. De Inspirograph, de online versie van het tekenspel, steekt daar net op tijd een digitaal stokje voor.

Lees meer...

Geplaatst op 14 april 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Windows 8.1: Zo lopen je pc’s perfect synchroon

Win81tipsMisschien bezit je niet alleen een Windows-notebook, maar ook nog een desktop-pc en een tablet met het besturingssysteem van Microsoft. Het up-to-date houden van al die apparaten kan dan behoorlijk tijdrovend zijn. Gelukkig kent Windows 8.1 ook heel veel instellingen en onderdelen die je via de cloud in één klap kan synchroniseren met al je andere toestellen. We leggen even uit hoe je dat voor elkaar krijgt.

Lees meer...

Geplaatst op 11 april 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Getest: de Samsung Portable SSD T1

Samt1aSamsungs nieuwste opslagmedium, de Portable SSD T1, is piepklein, pijlsnel en veilig versleuteld met encryptie. We hebben onze data wel eens aan minder straffe drives toevertrouwd.

Lees meer...

Geplaatst op 9 april 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

iPhone en iPad verstaan (eindelijk) Nederlands na nieuwe update

SirikleinMet de jongste update voor iPhone en iPad is het iOS-besturingssysteem bij versienummer 8.3 aanbeland. De meeste gebruikers zullen nauwelijks iets merken van de voornamelijk subtiele verbeteringen, maar voor Vlamingen en Nederlanders is de update een enorme stap voorwaarts. Dat heeft alles te maken met spraakassistent Siri, die je vanaf nu gewoon in je moerstaal kan aanspreken. ‘Hé Siri, wat kan je zoal?’

Lees meer...

Geplaatst op 9 april 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

App toont locaties zoals ze vroeger waren

PivotMet de smartphone-app Pivot zal je vanaf deze zomer op een hele bijzondere manier kunnen ‘terugreizen’ in de tijd. Wanneer je een gebouw, stadscentrum of landschap in het vizier neemt, toont Pivot je aan de hand van historisch beeldmateriaal hoe die plek er in vervlogen tijden uitzag.

Lees meer...

Geplaatst op 8 april 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Nieuwe computer? Vergeet je oude serienummers niet!

Crawler2Wanneer je je oude computer verruilt voor een gloednieuw model, dan zijn er talloze dingen waar je op moet letten. Dat je al je documenten, foto’s en muziek netjes mee verhuist, bijvoorbeeld, net als je e-mails en contactpersonen. Iets wat bij de migratie maar al te vaak wordt vergeten, zijn de serienummers van de geïnstalleerde software: kostbare codes die je naderhand wellicht nooit meer terugvindt. Een handige tool om zulke problemen te voorkomen is LicenseCrawler.

Lees meer...

Geplaatst op 4 april 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Getest: Smappee, de slimme energiemonitor

Smappee1Je kent bij benadering vast wel het bedrag op je maandelijkse elektriciteitsfactuur. Maar weet je ook welke apparaten in huis de grootste stroomslurpers zijn? En hoeveel geld en energie er iedere maand in rook opgaat door sluimerverbruik? Het Kortrijkse bedrijf Smappee ontwikkelde een toestelletje én een app waarmee je nauwkeurig kan zien hoeveel elk apparaat per dag, per maand of per jaar kost. Het transparant maken van deze uitgaven is volgens de fabrikant de eerste en belangrijkste stap op weg naar een lagere energiefactuur.

Lees meer...

Geplaatst op 1 april 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Verhuizen naar een andere cloud: zo doe je dat

MoverHeb je zoveel data in de cloud geparkeerd dat de gratis opslagruimte ontoereikend wordt? Of houdt je favoriete clouddienst er op een dag gewoonweg mee op? Dan zul je – in elk geval een deel van je gegevens – moeten verhuizen. Een website die dat karwei een stuk eenvoudiger maakt is Mover.

Lees meer...

Geplaatst op 31 maart 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Test online hoe gelukkig je bent (vergeleken met andere Belgen)

Geluk1Verzekeraar AG Insurance heeft een interactieve tool ontwikkeld waarmee je snel je persoonlijke geluksgevoel in kaart kan brengen. De Happiness Barometer vergelijkt je score met die van andere Belgen en vertelt meteen ook tot welke maatschappelijke groep je behoort.

Lees meer...

Geplaatst op 31 maart 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Klik een tweede scherm op je smartphone

InkcaseNa onze review van de YotaPhone 2 weten we dat een dubbel scherm op je telefoon best praktisch kan zijn. Maar wat als je net een nieuwe smartphone hebt gekocht? De firma OAXIS bedacht een vernuftige oplossing: een beschermhoes waarmee je in één klap een extra display toevoegt.

Lees meer...

Geplaatst op 28 maart 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Getest: de Ruark R7 ‘High Fidelity Radiogram’

R7aToen ik de Ruark R7 voor het eerst zag moest ik onmiddellijk terugdenken aan het radiomeubel met grammofoon dat de woonkamer van mijn grootouders sierde. Met zijn prachtige afwerking in walnoothout en aluminium heeft dit toestel dezelfde klassieke uitstraling. De pick-up werd uiteraard verruild voor een cd-speler, en andere hedendaagse muziekbronnen als DAB- en internetradio ontbreken evenmin. Klinkt dit je als muziek in de oren? Wacht dan misschien toch even totdat je de prijs hebt gehoord.

Lees meer...

Geplaatst op 26 maart 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Maak moeiteloos mooie en heldere infogrammen

InfogramNiet alleen een foto zegt meer dan duizend woorden, hetzelfde geldt voor een goed infogram. Je kan zo’n informatieve illustratie natuurlijk helemaal zelf in elkaar steken, maar met een webdienst als Infogr.am gaat het ongetwijfeld een stuk sneller. Bovendien ben je op voorhand verzekerd van een professioneel ogend resultaat.

Lees meer...

Geplaatst op 26 maart 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Virtueel rondwandelen in 360° YouTube-filmpjes

NoaSoms is een gewone video-opname niet voldoende om de sfeer of de actie van het moment vast te leggen. Een 360° camera kan dan uitkomst bieden. Met zo'n toestel blik je met één druk op de knop je volledige omgeving in. Voor de weergave van die beelden had je tot nu toe speciale software nodig, en de video’s delen was evenmin evident. Sinds kort kan je de 360° filmpjes echter ook posten en bekijken via YouTube.

Lees meer...

Geplaatst op 23 maart 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Zo kies je het juiste formaat Apple Watch

WatchpolsIn sommige buurlanden kan je de Apple Watch vanaf 10 april online bestellen. Het gadget komt niet alleen in drie modellen, maar ook nog eens in twee formaten: 38 en 42 mm. Wanneer je niet de mogelijkheid hebt om het horloge fysiek rond de pols te doen, is dat best een lastige keuze. Een iPhone-app die de uurwerken op ware grootte laat zien, past daar een mouw aan.

Lees meer...

Geplaatst op 21 maart 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Getest: de Olympus OM-D E-M5 Mark II

OmdfrontVerkijk je niet op het charmante retrojasje: deze verbeterde versie van de Olympus OM-D E-M5 behoort tot de modernste systeemcamera’s van dit moment. Om dat te illustreren gingen we voor onze test wat verder dan de traditionele modellenshoot. Zo schilderden we met licht, legden we verbluffende details vast in 40 megapixel en draaiden we een heuse actiefilm, in een beeldkwaliteit die je van een fototoestel niet zou verwachten.

Lees meer...

Geplaatst op 19 maart 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Maak in een handomdraai je eigen animatiefilms

MoovlyMoovly.com is een jonge webdienst van Belgische makelij waar je, zo beweren de bedenkers tenminste, ‘animatiefilms en multimedia-content kan maken zoals een professional’. We namen de voorbije week de proef op de som.

Lees meer...

Geplaatst op 17 maart 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Voer gratis videogesprekken vanuit Firefox

FfhelloWie de nieuwste versie van Firefox opstart wordt vriendelijk verwelkomd door een lachend blauw gezichtje. Het is het logo van Hello, een kersverse functie van Firefox waarmee je gratis videogesprekken kan voeren, rechtstreeks vanuit de browser. We leggen je even uit hoe het werkt.

Lees meer...

Geplaatst op 17 maart 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Zorgeloos zappen met de Ray Super Remote

RayremoteDe perfecte universele afstandsbediening? Ik ben hem – ondanks een heleboel tests – nog steeds niet tegengekomen, maar dat zou deze zomer wel eens kunnen veranderen. De bedenkers van de Ray Super Remote zijn er namelijk van overtuigd dat ze de heilige graal van het bedieningsgemak hebben ontdekt. Eén ding staat vast: mooi is het gadget zeker.

Lees meer...

Geplaatst op 14 maart 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Getest: de BoomBoom 50 van Marmitek

Marmitek1Je kent het wel: je wil vanavond naar die spannende film of voetbalmatch kijken, maar je gezinsleden prefereren een goed boek of de tablet. Een draadloze hoofdtelefoon, zodat je niemand stoort (of niemand jou stoort), biedt dan uitkomst. Vreemd genoeg bestaan er nauwelijks tv’s die overweg kunnen met Bluetooth-hoofdtelefoons, terwijl juist die modellen – dankzij de mp3-speler en de smartphone – goed ingeburgerd zijn. De BoomBoom 50, een nieuw gadget van Marmitek, past daar voor amper dertig euro een mouw aan.

Lees meer...

Volg T-zine ook via Twitter Facebook Google+ RSS

Laatste reacties op T-zine

Onze blogs

Meer