Geplaatst op 19 april 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Getest: de Gear 2 smartwatch van Samsung

Gear2aSmart wearables zijn de hype van het moment, en als er één bedrijf is dat de boot duidelijk niet wil missen, dan is het wel Samsung. Amper zes maanden na de Galaxy Gear, het eerste slimme uurwerk van de Koreanen, smijt het bedrijf liefst drie nieuwe modellen tegelijk op de markt. T-zine maakte een weekje de blits met de duurste uitvoering, de Gear 2.

Lees meer...

Geplaatst op 15 april 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Controleer zelf of een site veilig is voor de Heartbleed Bug

Bleed1Met Heartbleed werd de wereld vorige week opgeschrikt door het grootste internetlek tot nu toe. Als je je wachtwoorden voor kleppers als Facebook, Google en Dropbox nog niet veranderd hebt, dan doe je dat best vandaag nog. Maar hoe zit het eigenlijk met al die andere sites die je regelmatig bezoekt? De veiligheid daarvan kan je eenvoudig zelf controleren met twee handige tools.

Lees meer...

Geplaatst op 12 april 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Getest: de Air Beats HD van Terratec

Terra1Alweer zo’n doosje om de muziek op je smartphone draadloos af te spelen op een 'klassieke' stereo-installatie? Jawel. Alleen gebruikt de Air Beats HD geen Bluetooth maar WiFi om je liedjes te streamen. Dat heeft flink wat voordelen – van een beter bereik tot AirPlay-compatibiliteit – en is in deze prijsklasse vrij uitzonderlijk.

Lees meer...

Geplaatst op 10 april 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Bijzondere integratie van Google Play Music in de luidsprekers van Sonos

GooglesonosSonos is er doorgaans als de kippen bij om nieuwe streaming muziekdiensten in zijn multiroom-geluidssystemen te integreren. Met Google Play Music, intussen toch alweer een jaar actief in België, had het allemaal wat meer voeten in aarde, maar vandaag is het dan eindelijk zover. Opmerkelijk is dat je het muzieksysteem ook rechtstreeks kan aansturen vanuit de Play Music-app, dus zonder de afstandsbediening van Sonos.

Lees meer...

Geplaatst op 10 april 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Zie cybercriminelen live aan het werk

CybermapSecuritybedrijf Kaspersky Lab ontwikkelde een interactieve wereldbol waarop je in real-time alle beveiligingsincidenten op aarde kan aanschouwen. De zogeheten Cyberthreat Map laat ook zien met welke snelheid bepaalde dreigingen zich verspreiden en welke landen het vaakst getroffen worden door cybercriminaliteit.

Lees meer...

Geplaatst op 8 april 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Vaarwel XP, welkom Windows 8.1 Update

Win81updtNa 12,5 jaar viel deze week het doek voor Windows XP. Microsoft brengt geen updates meer uit voor het oude besturingssysteem, waardoor het steeds kwetsbaarder zal worden voor cybercriminelen. Het jongste operating system van Microsoft, Windows 8.1, kreeg dinsdag dan weer zijn eerste grote update. We zetten de belangrijkste nieuwtjes even voor je op een rij.

Lees meer...

Geplaatst op 4 april 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Getest: de waterdichte Sony Xperia Tablet Z2

Z2tabletNa de Xperia Tablet Z stond Sony voor de lastige opgave om de opvolger nog straffer te maken. Zodra je de Z2 beetpakt voel je al meteen dat de Japanners daarin geslaagd zijn. Nooit eerder hadden we een tablet in handen die zo flinterdun en vederlicht is. En je mag er nog mee in bad ook.

Lees meer...

Geplaatst op 3 april 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Nieuw online platform verlicht administratie van leerkrachten

ScoodleLeerkrachten die wel wat hulp kunnen gebruiken bij het voorbereiden van hun lessen en bij andere administratieve taken, kunnen voortaan terecht op Scoodle. Dit nieuwe online platform van Plantyn is gratis te gebruiken en werkt naadloos samen met de elektronische leeromgeving van Smartschool.

Lees meer...

Geplaatst op 3 april 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Een ring als afstandsbediening … voor alles

Ring1De tv bedienen, berichtjes schrijven en rekeningen betalen door gewoon een beetje met je vinger te zwaaien? Wat klinkt als een scène uit Harry Potter zou deze zomer nog werkelijkheid moeten worden dankzij de Ring, een veelbelovend Kickstarter-project waarvoor intussen al drie keer het benodigde startkapitaal is opgehaald.

Lees meer...

Geplaatst op 1 april 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Elektronica mag voortaan aan blijven bij KLM (maar bij Brussels Airlines nog even niet)

Klm3Vooral op korte vluchten is er nauwelijks gelegenheid om naar muziek te luisteren, een filmpje mee te pikken of een Excel-sheet af te werken: wanneer je je toestellen eindelijk mag inschakelen, is het alweer bijna tijd om de landing in te zetten. Luchtvaartmaatschappij KLM breekt met die ‘verouderde’ veiligheidsmaatregel en staat het gebruik van elektronica voortaan tijdens alle fases van de vlucht toe.

Lees meer...

Geplaatst op 28 maart 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Microsoft Office eindelijk beschikbaar voor iPad

OfficeipadTijdens zijn eerste persconferentie heeft nieuwbakken Microsoft-CEO Satya Nadella het langverwachte Office voor iPad onthuld. Daarmee komt ’s werelds bekendste softwarepakket na jarenlang uitstel dan eindelijk naar de populairste tablet. De versies voor de iPhone en Android-telefoons kregen een belangrijke update.

Lees meer...

Geplaatst op 27 maart 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Panasonic toont 'wearable' 4K action-camera

Pana4kaction4K-televisies met een ultrahoge definitie, nog vier keer scherper dan Full HD: als je er eenmaal één in actie hebt gezien, ben je verkocht. Jammer alleen dat er nog nauwelijks wat te kijken valt in die vlijmscherpe beeldkwaliteit. Panasonic probeert het tij te keren en lanceert als eerste een 4K action-camera, die nog redelijk betaalbaar is ook.

Lees meer...

Geplaatst op 26 maart 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Zo stel je in Android razendsnel een alarm in

AndroidklokSmartphones zitten vaak vol onvermoede mogelijkheden. Zo ontdekten we in Android bij toeval een bijzonder snelle manier om een alarmklok in te stellen, en om de instellingen met betrekking tot datum en tijd te wijzigen.

Lees meer...

Geplaatst op 25 maart 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Hands-on: de HTC One (M8) met Duo camera

Htc_trioSmartphonebouwer HTC heeft tijdens een gelijktijdig event in Londen en New York zijn nieuwe vlaggenschip onthuld, de One (M8). Het toestel borduurt uiteraard voort op de huidige One, maar kreeg ook een paar verrassende nieuwe features mee, zoals een camera met dieptezicht. T-zine kon de telefoon op voorhand al even uitproberen.

Lees meer...

Geplaatst op 22 maart 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Getest: de gebogen G Flex smartphone van LG

Gflex1Na het gebogen televisiescherm is er nu ook de curved smartphone. Is het opvallende design van de G Flex echt nuttig of dient het enkel een hoog uitpakken-aan-de-toog-gehalte? Je leest het in onze bespreking van LG’s nieuwe phablet.

Lees meer...

Geplaatst op 19 maart 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Vergeet je vingerafdruk, alleen een irisscan is écht veilig

Myris1Zowel Samsung, Apple als HTC hebben intussen een vingerafdrukscanner in een smartphone geïntegreerd. Dat biedt weliswaar iets meer beveiliging dan de 10.000 combinaties van een pincode, maar de toekomst van het biometrische wachtwoord ligt volgens specialisten bij de irisscan. De firma eyeLock ontwikkelde als eerste een betaalbare oplossing voor computers en tablets, met een ‘foutmarge’ van 1 op 2,25 biljoen.

Lees meer...

Geplaatst op 18 maart 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Giet je Instagram-foto’s in een fraai portfolio

LookbookBen je fotograaf, architect of heb je een ander creatief beroep dat om een portfolio vraagt? Dan is het publicatieplatform Qrtd (spreek uit: Curated) misschien wel iets voor jou. Met deze nieuwe dienst van eigen bodem maak je snel een mooi ‘lookbook’ op basis van je Instagram-foto’s.

Lees meer...

Geplaatst op 17 maart 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Microsoft maakt Evernote-concurrent gratis beschikbaar

Onenote1OneNote, de notitiesoftware uit Microsoft Office, is voortaan voor iedereen gratis beschikbaar. Bovendien bestaat er sinds vandaag ook een versie voor Macintosh-computers. De softwaregigant uit Redmond wil op die manier de strijd aangaan met andere notitie-oplossingen, en dan vooral met het populaire Evernote.

Lees meer...

Geplaatst op 15 maart 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Getest: de Sony 2-in-1 USB flash drive

SonyUSB2in1siteVroeg of laat zit het geheugen van je telefoon zo propvol met – vooral – foto’s en video’s, dat je er wat gegevens zal moeten afhalen. Maar wat als je voorlopig geen computer te zien krijgt, omdat je korte of langere tijd van huis bent? De 2-in-1 USB flash drive van Sony biedt in dat geval uitkomst.

Lees meer...

Geplaatst op 13 maart 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Ontdek wat je écht prijsgeeft online (en grijp in)

PrivacyfixSecurityspecialist AVG heeft een interessant nieuw product uit. PrivacyFix laat je precies zien welke persoonlijke gegevens je online allemaal te grabbel gooit en geeft je meteen de tools om daar iets aan te doen. De gratis software is er zowel voor computers als mobiele toestellen.

Lees meer...

Volg T-zine ook via Twitter Facebook Google+ RSS

Laatste reacties op T-zine

Onze blogs

Meer