Home Markten Live Netto Sabato

Geplaatst op 17 december 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Zet je tv en Digicorder aan met slechts één knop

CecJe hebt ongetwijfeld al ondervonden dat je met de afstandsbediening van Telenet zowel je Digicorder (of Digibox) als je televisie kan bedienen. Wat je misschien nog niet weet is dat je beide apparaten met slechts één druk op de knop kan in- of uitschakelen. Je televisie moet hiervoor wel HDMI-CEC-commando’s ondersteunen, maar dat geldt eigenlijk voor elk recent model.

Lees meer...

Geplaatst op 15 december 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Getest: Proximus perst 2 nummers op 1 telefoon

Proxi2Met Bizz Switch, een nieuwe dienst van Proximus, kan je op één smartphone en met hetzelfde gsm-abonnement voortaan twee verschillende nummers gebruiken. Zo moet het eenvoudiger worden om werk en privé gescheiden te houden. T-zine deed de test.

Lees meer...

Geplaatst op 15 december 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Ook de tuinsproeier wordt binnenkort smart

Blossom1De sproei-installatie in de tuin moet zo’n beetje het enige toestel zijn dat je nog niét met je smartphone kan bedienen. Met Blossom, een succesvol nieuw Kickstarterproject, komt daar in de lente verandering in. De technologie zorgt niet alleen voor meer gebruiksgemak, maar ook voor een besparing op je waterfactuur die kan oplopen tot dertig procent.

Lees meer...

Geplaatst op 13 december 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Getest: de HP SlateBook 14 ‘Android-notebook’

Hpslatebook1Dat een Android-smartphone zich moeiteloos kan meten met een iPhone of Windows Phone, dat staat buiten kijf. Maar hoe zit het met een notebook die door Android wordt aangedreven? Is dat ook een waardig alternatief voor een Apple MacBook of laptop met Windows? We zochten het voor je uit aan de hand van de HP SlateBook 14.

Lees meer...

Geplaatst op 10 december 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Verken Wikipedia als een sterrenstelsel

WikigalaxyInternetencyclopedie Wikipedia mag dan een onuitputtelijke bron van informatie zijn, het is niet meteen de meest spannende manier om kennis op te doen. Een Franse student computerwetenschappen ontwikkelde daarom de WikiGalaxy, een Wikipedia-browser die de website visualiseert als een spectaculair sterrenstelsel.

Lees meer...

Geplaatst op 9 december 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Wire wil de nieuwe Skype en WhatsApp worden

Wire1Met Skype, WhatsApp en Viber zou je denken dat er intussen genoeg apps zijn om gratis te bellen en berichtjes te sturen. Dat hield de makers van Wire evenwel niet tegen om nog een extra alternatief te ontwikkelen. De nieuwkomer introduceert een paar unieke functies, maar onderscheidt zich voorlopig vooral door zijn hippe, eigenzinnige design.

Lees meer...

Geplaatst op 8 december 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Wordt SPIN de ultieme afstandsbediening?

SpintvZelfs de slimste afstandsbedieningen staan nog steeds vol met knoppen die je in de praktijk nooit gebruikt. De SPIN remote, een veelbelovend Nederlands Kickstarterproject, laat zien dat het ook anders kan. Het apparaatje is zelf eigenlijk één grote knop waarmee je – letterlijk – in een handomdraai alle belangrijkste functies bedient.

Lees meer...

Geplaatst op 6 december 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Getest: de Sony NWZ-A15 met Hi-Res Audio

Sonya15aIn 35 jaar tijd is de iconische Walkman uitgegroeid van een cassettespeler tot een kleine krachtpatser die muziek in de allerhoogste geluidskwaliteit kan weergeven. Wij legden onze oren te luisteren bij de nieuwe Sony NWZ-A15, een van de meer betaalbare toestellen om met Hi-Res Audio aan de slag te gaan.

Lees meer...

Geplaatst op 3 december 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Zo installeer je andere wijzerplaten op je smartwatch

WatchfacesEen smartwatch is en blijft in de eerste plaats een uurwerk, vinden wij. Om die functie een persoonlijk tintje te geven leveren de meeste fabrikanten verschillende virtuele wijzerplaten mee. Vind je toch niet helemaal je gading tussen de voorgeïnstalleerde watchfaces, dan kan je gelukkig extra ontwerpen downloaden. Hoe je dat doet en welke wijzerplaten absoluut de moeite zijn, lees je in dit artikel.

Lees meer...

Geplaatst op 2 december 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Makkelijker muziek vinden met nieuwe YouTube-app

YoumusicYouTube mag dan een videodienst zijn, de site wordt ook in toenemende mate gebruikt om naar muziek te luisteren, als gratis alternatief voor Spotify en co. In de nieuwe app voor Android en iOS vormt muziek nu zelfs een apart onderdeel, zodat je je favoriete songs nog sneller terugvindt. Met features als YouTube Mix krijg je bovendien een voorproefje van Music Key, de gloednieuwe muziekdienst van de videosite.

Lees meer...

Geplaatst op 1 december 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Verduidelijk je e-mails met een tekeningetje

MarkerenosxEen beeld zegt meer dan duizend woorden, maar soms kan zelfs een foto nog wel wat verduidelijking gebruiken. In het mailprogramma van Mac OS X 10.10, beter bekend als Yosemite, heeft Apple daarom handig nieuw tekengereedschap voorzien, speciaal om op foto’s en andere grafische bijlagen te krabbelen. Je kan de tool tevens gebruiken om een digitale handtekening onder een document te zetten

Lees meer...

Geplaatst op 29 november 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Getest: de G Watch R smartwatch van LG

Lggwatchr1De ontwerpers van de allereerste smartwatches hadden in hun enthousiasme één ding over het hoofd gezien: het draait bij zo’n horloge niet alleen om hightech snufjes, maar minstens zozeer over design, uitstraling en persoonlijkheid. Aan de looks van de G Watch R te oordelen hebben ze dat bij LG goed begrepen.

Lees meer...

Geplaatst op 26 november 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Sony trekt voluit de kaart van Hi-Res Audio

Hires1Als het aan Sony ligt luisteren we binnenkort niet meer naar muziek in het ‘kapot gecomprimeerde’ mp3-formaat, maar naar glasheldere Hi-Res Audio; de verzamelnaam voor alle geluidskwaliteiten die zelfs nog beter klinken dan een cd.

Lees meer...

Geplaatst op 25 november 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Zo laat je op meetings een geweldige indruk na

CharlieGoed voorbereid aan een meeting beginnen betekent ook dat je exact weet wie er straks tegenover je zit. Met Charlie wordt dat kinderspel. Deze nieuwe webdienst verzamelt in een handomdraai allerlei feiten en weetjes over je gesprekspartners en hun business, die je kunnen helpen om een uitstekende indruk achter te laten.

Lees meer...

Geplaatst op 24 november 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Apple App Store kleurt rood in strijd tegen aids

AppsredIn de App Store van Apple kan je de komende twee weken 25 zogeheten (RED)-apps aanschaffen. De opbrengst daarvan, net als die van enkele unieke in-app aankopen, wordt volledig gedoneerd aan het Wereldfonds en de strijd tegen aids in Afrika. De actie loopt tot en met 7 december.

Lees meer...

Geplaatst op 22 november 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Getest: de Samsung Galaxy Note 4

Note4heroDe Galaxy Note van Samsung is reuzensmartphone en digitaal notitieboekje in één. T-zine nam de voorbije dagen de nieuwe versie 4 onder de loep. Met de bijgeleverde S Pen in de hand noteerden we vooral een aantal verfijningen.

Lees meer...

Geplaatst op 18 november 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Maak files en folders in een oogwenk onzichtbaar

WisefolderhiderEr zijn van die computerbestanden en folders waarvan de inhoud alleen voor je eigen ogen bestemd is. Denk maar aan financiële documenten, wachtwoorden of concurrentiegevoelige informatie van je werkgever. Wise Folder Hider is een handig gratis programmaatje om die data (tijdelijk) onzichtbaar te maken.

Lees meer...

Geplaatst op 18 november 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Giet saaie spreadsheets in spannende grafieken

ChartcubeHoewel Microsoft Excel sinds kort ook voor de iPad bestaat zijn mobiele apparaten eigenlijk niet zo geschikt om spreadsheets op te analyseren. De bedenkers van Chartcube willen daar verandering in brengen. Deze gratis iPad-app visualiseert je data aan de hand van een vernuftige interactieve kubus en biedt handige tools om de grafieken te sharen en te becommentariëren.

Lees meer...

Geplaatst op 17 november 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Maak een waardige herdenkingspagina voor een dierbare

RemembrNa een overlijden groeit de Facebookpagina van een dierbare vaak uit tot een plek waar vrienden en familie troost zoeken en herinneringen met elkaar delen. Toch is zo’n pagina niet echt ideaal voor dit doeleinde, al was het maar omdat veel nabestaanden geen lid zijn van Facebook. De Nederlandse webdienst Remembr biedt sinds kort een alternatief.

Lees meer...

Geplaatst op 15 november 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Getest: de Parrot Zik 2.0 draadloze hoofdtelefoon

Parrotzik2aDe Zik (hip Frans voor ‘muziek’) is niet alleen een van de meest geavanceerde draadloze hoofdtelefoons op de markt, hij klinkt ook nog eens ontzettend goed. Toch zag Parrot nog ruimte voor verbetering. Twee jaar na het originele model lanceert het Franse bedrijf daarom de Zik 2.0: lichter, kleurrijker en – dat vooral – met nóg meer slimme sensoren. T-zine deed de luistertest.

Lees meer...

Volg T-zine ook via Twitter Facebook Google+ RSS

Laatste reacties op T-zine

Onze blogs

Meer