Home Markten Live Netto Sabato

Geplaatst op 20 oktober 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Nieuwe Epson-printers doen twee jaar met dezelfde inkt

Ecotank1Epson heeft een nieuwe serie all-in-one printers gelanceerd die genoeg inkt aan boord hebben om 4.000 zwart-wit pagina’s en 6.500 bladzijden in kleur af te drukken. Dat is volgens de fabrikant voldoende om twee jaar lang te kunnen printen. Bijkomend voordeel van de nieuwe EcoTank-toestellen is dat ze geen verwisselbare inkpatronen meer gebruiken.

Lees meer...

Geplaatst op 18 oktober 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Getest: de Sony SRS-X9 draadloze luidspreker

Srsx9aHet verhaal gaat dat je een goede speaker al kan herkennen nog voordat je één noot hebt gehoord. Hoe? Door hem op een weegschaal te zetten. Als dat klopt, dan gaat de Sony SRS-X9 hoge ogen gooien in deze test. Maar niet voordat we ook onze oren aan het werk hebben gezet.

Lees meer...

Geplaatst op 16 oktober 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Wandel met Street View tussen de piramiden

GizehDe Piramide van Cheops in Gizeh, ook wel de Grote Piramide genoemd, is het enige van de klassieke wereldwonderen dat de tand des tijds heeft doorstaan. Door de verhoogde terreurdreiging in Egypte is het helaas te gevaarlijk om de historische site te bezoeken. In het echt althans, want een virtuele wandeling tussen de piramiden is dankzij Google voortaan wel mogelijk.

Lees meer...

Geplaatst op 15 oktober 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Zo bekijk je het Netflix-aanbod uit andere landen

HolaHet is een publiek geheim dat Amerikaanse Netflix-kijkers een pak meer (én meer recente) series en films voorgeschoteld krijgen dan wij. Maar wat blijkt: via een eenvoudig achterdeurtje kan je ook als Belgische abonnee van dat grotere aanbod profiteren.

Lees meer...

Geplaatst op 13 oktober 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Periscoop-camera van HTC maakt opnames uit het vuistje

Htc_reSmartphonebouwer HTC heeft in New York de RE voorgesteld, een losse camera in de vorm van een kleine periscoop waarmee je – letterlijk – in een handomdraai foto’s en video’s kan schieten. Het toestel werkt op eigen kracht maar is ook inzetbaar als smartphone-sidekick, wat flink wat extra mogelijkheden oplevert. De bijbehorende RE-app verschijnt trouwens zowel voor Android als voor iPhone.

Lees meer...

Geplaatst op 11 oktober 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Getest: de EyeCarePro bureaulamp van Philips

Lamp1Het zicht van een mens gaat er vanaf een bepaalde leeftijd jammer genoeg zienderogen op achteruit. Met een bril zie je de dingen dan meestal weer wel redelijk scherp, maar er is nog een factor die bijdraagt aan het kijk- en leescomfort, namelijk licht. Philips ontwikkelde daarom de EyeCarePro, de eerste bureaulamp die zich aanpast aan je ogen én bril.

Lees meer...

Geplaatst op 9 oktober 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Lenovo onthult tablet met ingebouwde projector

Tablet1Computerbouwer Lenovo heeft in Londen zijn nieuwe Yoga-tabletlijn voorgesteld. Grootste blikvanger is de Yoga Tablet 2 Pro met een scherm van liefst 13-inch. Mocht dat niet volstaan, dan beschikt het toestel ook nog over een geïntegreerde picoprojector die je speelfilms, presentaties en games in 50-inch-formaat op de dichtstbijzijnde muur straalt. Op hetzelfde persevent werden verder de Yoga Tablet 2 en Yoga 3 Pro onthuld.

Lees meer...

Geplaatst op 7 oktober 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Vind vliegensvlug de beste tv-programma’s

DmtvappDe Persgroep Publishing heeft de tv-gids van de krant De Morgen in een digitaal jasje gestoken. De nieuwe app omvat de programmagegevens van 66 zenders, heeft een handige Nu op TV-functie en schotelt je bovendien flink wat kijktips van de redactie voor.

Lees meer...

Geplaatst op 6 oktober 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Microsoft stopt MSN-website in een nieuw jasje

MsnsiteBij de zopas vernieuwde MSN-website van Microsoft draait het allemaal om integratie. Op de startpagina heb je voortaan rechtstreeks toegang tot diensten als Office, OneDrive en Skype, en al je voorkeuren en favoriete MSN-apps synchroniseren vanzelf mee op (bijna) al je toestellen.

Lees meer...

Geplaatst op 4 oktober 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Getest: de budgetvriendelijke Wiko Wax met 4G

WikowaxAls je denkt dat sommige telefoons van Huawei verdacht veel op de iPhone lijken, dan heb je de nieuwe Wiko Wax nog niet gezien. Een originaliteitsprijs zit er dus niet in voor deze Frans-Chinese nieuwkomer, maar het toestel heeft wel een andere troef: voor € 199 vind je weinig Android-smartphones met zulke specificaties.

Lees meer...

Geplaatst op 2 oktober 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Laat hackers niet meegluren via je webcam

EyeSpy15Cybercriminelen gaan steeds brutaler te werk. Zo is recent gebleken dat een hacker vrij eenvoudig de controle over je webcam kan overnemen. Een van de eerste beveiligingspakketten die daar een stokje voor steekt is Internet Security 2015 van Kaspersky Lab.

Lees meer...

Geplaatst op 2 oktober 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Zo check je het weer op je iPad zonder extra app

Ipad_weerIn tegenstelling tot de iPhone heeft de iPad van huis uit vreemd genoeg geen Weer-app aan boord. Aan alternatieve toepassingen is gelukkig geen gebrek, maar bij nader inzien heb je die wellicht niet eens nodig. Wat blijkt namelijk? Als je weet waar je moet kijken, waagt een iPad zich wel degelijk aan een (voorzichtige) weervoorspelling.

Lees meer...

Geplaatst op 1 oktober 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

TomTom toont kortste weg naar ‘hole in one’

TomtomgolfTomTom wijst je voortaan ook de weg op de achttien holes van je favoriete golfbaan. Het nieuwe sportuurwerk van de navigatiespecialist beschikt over de gegevens van ruim 34.000 courses wereldwijd en moet golfers helpen om hun handicap te verlagen.

Lees meer...

Geplaatst op 27 september 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Getest: de 'hybride' Microsoft Surface Pro 3

Surface3aToen de eerste Surface Pro twee jaar geleden het levenslicht zag, was Microsoft ervan overtuigd dat het toestel – in essentie een tablet met afneembaar klavier – de ultieme laptopvervanger was. Er kwamen echter al gauw een paar tekortkomingen aan de oppervlakte, waardoor het grote succes uitbleef. Tot nu toe misschien, want bij de Surface Pro 3 lijkt Microsoft aan werkelijk alles te hebben gedacht.

Lees meer...

Geplaatst op 25 september 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Maak zelf 3D-scans van eender welk voorwerp

123dcatchMet 123D Catch, een nieuw stukje software van Autodesk, kan je voorwerpen, mensen en zelfs omgevingen voortaan vastleggen in een echt 3D-model, dat je daarna langs alle kanten kunt bekijken. Het enige wat je er voor nodig hebt is een smartphone of computer, en een flinke dosis geduld.

Lees meer...

Geplaatst op 24 september 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Apple laat gebruiker anoniem zoeken op het web

SafarisafeOngeveer gelijktijdig met iOS 8, het jongste besturingssysteem voor de iPhone en iPad, verscheen zopas ook versie 7.1 van de browser Safari. Beide software-releases hebben een interessante nieuwe functie gemeenschappelijk: de mogelijkheid om anoniem te zoeken op het internet.

Lees meer...

Geplaatst op 24 september 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Koffie zetten met app geen sciencefiction meer

KoffieHet wel lijkt een scène uit een Star Trek-film: je drukt in je luie zetel op een paar knopjes, en even verderop begint het espressomachine al pruttelend je favoriete kopje koffie te zetten. Met de Saeco GranBaristo Avanti van Philips, die zich op afstand laat aansturen door een app, is dat geen toekomstmuziek meer.

Lees meer...

Geplaatst op 20 september 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Getest: Slim verwarmen met Honeywell evohome

Evohome1Naast de smartphone en smartwatch is er nog een apparaatje dat almaar slimmer wordt: de intelligente thermostaat. Met de herfst voor de deur lieten wij een testexemplaar van het Honeywell evohome-systeem met zoneregeling installeren. Daarmee stel je in elke kamer de gewenste temperatuur in, gewoon via je smartphone.

Lees meer...

Geplaatst op 19 september 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Netflix geland in België, één maand gratis

NetflixNetflix is sinds vrijdagochtend ook in België beschikbaar. De videostreamingdienst ging in ons land een samenwerking aan met de VRT en iedereen kan de service een maand lang gratis uitproberen. Het goedkoopste abonnement kost daarna € 7,99 per maand.

Lees meer...

Geplaatst op 18 september 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Altijd automatisch de juiste hashtag bij je tweets

SopularityOnderzoek heeft uitgewezen dat de interactie met je tweets verdubbelt wanneer je er een goed gekozen hashtag oftewel trefwoord bij plaatst. Het bracht doctoraatstudent Steven Van Canneyt op de idee om een webtool te ontwikkelen die dit automatisch voor je doet: Sopularity.

Lees meer...

Volg T-zine ook via Twitter Facebook Google+ RSS

Laatste reacties op T-zine

Onze blogs

Meer