Home Markten Live Netto Sabato

Geplaatst op 26 april 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Geniet van filmpareltjes die nog niet in de bioscoop speelden

WalkthiswayUitgekeken op het traditionele filmaanbod uit Hollywood? Duik dan eens in de catalogus van Walk This Way, een platform ter promotie van films voor video-on-demand distributie in de Europese Unie. Voor het Belgische publiek werden zopas vijf topfilms geselecteerd die je kan bekijken via iTunes, Google Play en UniversCine.

Lees meer...

Geplaatst op 26 april 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Vind terug wat je kwijt bent op ERRIC.org

ErricHet kan iedereen overkomen: je koffer raakt zoek, de hond gaat er vandoor, de favoriete knuffel van je dochter valt tijdens een wandeling uit de buggy. In geval van verlies of nood kan je voortaan terecht op ERRIC.org, een wereldwijd zoek- en vindplatform van Belgische bodem.

Lees meer...

Geplaatst op 25 april 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Nieuwe Vivaldi browser stelt gebruiker centraal

Vivaldi3Na een testperiode van ruim een jaar verscheen zopas dan eindelijk de officiële versie 1.0 van Vivaldi. Of er na Firefox, Chrome en Edge überhaupt nog iemand op een nieuwe browser zit te wachten? Voor Jon von Tetzchner, de drijvende kracht achter het programma en ex-topman van Opera Software, de ontwikkelaar van die andere alternatieve browser waar hij in 2011 gefrustreerd vertrok, leidt het geen enkele twijfel. “Maar dan moet je er wel voor zorgen dat de gebruiker weer centraal komt te staan.”

Lees meer...

Geplaatst op 23 april 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Getest: Sony’s veilige Walkman voor sporters

Sonynw413Sport en muziek gaan niet altijd goed samen. Zo ben ik als recreatieve mountainbiker al meermaals bijna van m’n sokken gereden door auto’s die ik niet hoorde naderen. De Ambient Sound-functie van Sony’s nieuwe draagbare Walkman, speciaal ontwikkeld voor sportdoeleinden, zorgt ervoor dat omgevingsgeluiden wél hoorbaar blijven.

Lees meer...

Geplaatst op 21 april 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Bereken online een kredietvoorstel op maat

KredietgidsOp zoek naar een financiering? De nieuwe website Kredietgids.be is speciaal bedoeld om kredietnemers te informeren en begeleiden vóórdat er tot een aankoop wordt overgegaan. Via een wiskundig model simuleert de site gratis een tarief op maat van je financiële profiel en krijg je meer duidelijkheid over de acceptatiekansen van deze aanvraag.

Lees meer...

Geplaatst op 19 april 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

TomTom brengt verkeersdrukte per stad in beeld

TomtomgentNavigatiespecialist TomTom heeft een site gelanceerd waar je live de verkeersdrukte per stad kan raadplegen. Het nieuwe platform luistert naar de naam TomTom City en biedt vandaag gedetailleerde informatie over 25 steden in 18 landen, waaronder Gent. Later dit jaar zullen meer steden worden toegevoegd.

Lees meer...

Geplaatst op 18 april 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Veel sneller ‘whatsappen’ (via je computer)

WhatsapptipIedereen weet wel dat er van de sociaalnetwerksites Facebook en Twitter zowel een app als een webversie bestaat. Van de chatdienst WhatsApp is dat veel minder bekend. Tijd om daar verandering in te brengen: met de computerversie kan je nu eenmaal veel sneller whatsappen dan via het petieterige klavier van een smartphone.

Lees meer...

Geplaatst op 16 april 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Getest: de nieuwe Apple iPhone SE

IphoneseHoongelach viel Apple ten deel toen uitlekte dat de iPhone SE gebaseerd zou zijn op de tweeënhalf jaar oude 5s. Snellere ingewanden of niet, het schermformaat van 4-inch is intussen toch hopeloos achterhaald? Wel, blijkbaar niet.

Lees meer...

Geplaatst op 14 april 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

HTC 10: 'Ontwikkeld met feedback van de klant'

Htc10aDe enige grote smartphonebouwer die dit jaar nog geen nieuw vlaggenschip had voorgesteld, was HTC. Daar kwam deze week verandering in met de HTC 10. De fabrikant heeft dit keer naar eigen zeggen heel goed geluisterd naar de wensen van de consument. Zo bevat het toestel minder nutteloze software, hoef je je apps niet langer braaf in een raster te plaatsen en kan je de klank nauwkeurig afstemmen op je eigen gehoor.

Lees meer...

Geplaatst op 13 april 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Carpoolplatform BlaBlaCar breidt uit in België

BlablacarBlaBlaCar, ’s werelds grootste carpool-platform voor lange afstanden, heeft deze week Belgische versies van zijn website en mobiele apps gelanceerd. Belgische leden kunnen voortaan ook betalen via Maestro, Bancontact en Mister Cash, en komen bovendien in aanmerking voor een extra verzekeringsdekking van partner AXA.

Lees meer...

Geplaatst op 11 april 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Wandel door je nieuwe IKEA-keuken dankzij VR

IkeakeukenNiets lijkt onmogelijk in de virtuele wereld. Zo kan je bij de Zweedse meubelgigant IKEA sinds deze week in de kastjes en ladeblokken van je volgende keuken duiken, nog voordat er ook maar één onderdeel is geplaatst. Toch niet helemaal tevreden over de kleur, het gebruikte materiaal of de indeling? Dan pas je het keukenontwerp met een paar muisklikken aan, tot alles naar wens is.

Lees meer...

Geplaatst op 9 april 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Getest: de Panasonic Lumix TZ80 met ‘4K Photo’

Panatz80aDe nieuwe Lumix DMC-TZ80 is een compacte reiscamera met een fraai retrojasje, een indrukwekkend zoombereik en een sensor met 18,1 miljoen beeldpunten. Het toestel onderscheidt zich echter vooral door zijn krachtige 4K-mogelijkheden. Waarom die ook relevant zijn als je thuis géén Ultra HD-televisie hebt staan, lees je in onze review.

Lees meer...

Geplaatst op 8 april 2016 door De Tijd Reacties | Reageren

Europa maakt e-books goedkoper

EBooksAls het van Europa afhangt zullen e-books binnenkort gelijk belast worden als papieren boeken. Een lagere btw zal e-books en nieuwssites binnenkort goedkoper maken.

Het verschil in BTW-tarief tussen e-books en gewone boeken is een oud zeer. Op een e-book betaal je vandaag 21 procent btw, terwijl dat voor een papieren boek 6 procent is. Ook betalende online nieuwsmedia worden benadeeld ten opzichte van papieren kranten.

Lees meer...

Geplaatst op 7 april 2016 door De Tijd Reacties | Reageren

WhatsApp versleutelt alles wat zijn miljard gebruikers versturen

WhatsappElk tekstbericht of telefoongesprek en elke foto of video die via WhatsApp wordt verstuurd, is voortaan volledig beveiligd met encryptietechnologie. De communicatie is niet te kraken.

Terwijl Silicon Valley en de rest van de VS nog narillen van het intense dispuut tussen Apple en de FBI over de beveiliging van een iPhone van een terrorist, dropt WhatsApp een nieuwe, veel grotere figuurlijke bom. De immens populaire dienst om via smartphones berichten en bestanden uit te wisselen, met één persoon of in groep, zal vanaf de volgende update van zijn app die communicatie versleutelen via encryptiesoftware.

Lees meer...

Geplaatst op 7 april 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Huawei lanceert smartphones met twee camera's

HuaweiP9lenzen2Huawei heeft in Londen de P9 voorgesteld, het nieuwe vlaggenschip van de Chinese smartphonebouwer. Wat meteen opvalt is de dubbele camera aan de achterzijde. Niet om twee foto’s tegelijk te maken of nog bredere panorama’s in te blikken, maar wel om de kwaliteit van de opnames gevoelig te verbeteren. Huawei werkte hiervoor nauw samen met de Duitse camera- en lenzenfabrikant Leica. Op hetzelfde event zagen ook nog de grotere P9 Plus en goedkopere P9 Lite het levenslicht.

Lees meer...

Geplaatst op 6 april 2016 door De Tijd Reacties | Reageren

Facebook-computer vertelt blinden hoe foto's eruit zien

FacebookBlinde en slechtziende gebruikers van Facebook kunnen voortaan alle content op hun tijdslijn laten voorlezen én de foto's laten omschrijven. Met dank aan artificiële intelligentie.

Voor een bedrijf dat als ambitie heeft de hele mensheid op zijn platform samen te brengen, was het een uitdaging om ook de 39 miljoen blinden en 246 miljoen slechtzienden te bereiken.

Lees meer...

Geplaatst op 1 april 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Getest: de Smappee Gas- en watermonitor

Smappee3Smappee, het Kortrijkse bedrijf achter de gelijknamige slimme energiemonitor, lanceerde zopas een nieuwe module die nu ook je gas- en waterverbruik in kaart brengt: aan het eind van de dag vertelt een app je exact hoeveel kubieke meter gas je erdoor hebt gejaagd en welk gezinslid er weer eens belachelijk lang onder de douche stond. T-zine kon het groene gadget de voorbije weken al uitproberen.

Lees meer...

Geplaatst op 31 maart 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Nieuwe Dyson luchtreiniger doet het met een app

Dysonpcl2Bij luchtvervuiling denk je wellicht vooral aan de grote Chinese steden, waar de verontreiniging dagelijks aan zo’n 4.500 mensen het leven kost. Maar ook bij ons is de situatie verre van perfect. Dat geldt met name voor de luchtkwaliteit in huis die tot wel vijf keer slechter kan zijn dan de lucht buiten. Dyson ontwikkelde daarom de Pure Cool Link, een hightech luchtreiniger die slim samenwerkt met een app.

Lees meer...

Geplaatst op 30 maart 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Vind het huis (of de groentetuin) van je dromen

TipiMet tipi heeft de Belgische immobiliënsector er sinds deze week een opvallende speler bij. De nieuwkomer profileert zich als een 'immo-matchmaker' en onderscheidt zich door een eigen sociaal netwerk en ludieke zoekopties. Via de MyTipi-app kan je zelfs ter plekke een eigendom verkopen of verhuren.

Lees meer...

Geplaatst op 29 maart 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Zo geef je anderen toegang tot je Android-toestel (maar niet tot je gegevens)

GastmodusHet gebeurt wel eens dat je je gekoesterde smartphone even uit handen moet geven. Denk aan een vriend die snel iets wil opzoeken op het internet, of aan de kinderen op de achterbank die een spelletje willen spelen. De Gastmodus van Android biedt op zulke momenten uitkomst: hiermee geef je anderen toegang tot alle mogelijkheden van je smartphone, maar niet tot je foto’s, Facebook-berichten en andere persoonlijke gegevens.

Lees meer...

Volg T-zine ook via Twitter Facebook Google+ RSS

Laatste reacties op T-zine

Onze blogs

Meer