Home Markten Live Netto Sabato

Geplaatst op 22 juli 2016 door Raphael Cockx Reacties | Reageren

Ga deze zomer fietsen boven de Grand Canyon

GrandCanyonTechnopolis, het 'doe-centrum voor wetenschap en technologie', pakt deze zomer uit met een nieuwigheid voor waaghalzen. Je kan er voortaan immers fietsen boven de Grand Canyon. Het landschap is uiteraard virtueel - Mechelen ligt nogal ver van de Amerikaanse Far West - maar verder zit je bij de nieuwe attractie wel degel

Lees meer...

Geplaatst op 19 juli 2016 door Raphael Cockx Reacties | Reageren

Kleinste harddisk ooit doet het met atomen

HardeSchijfComputerfabrikanten weten ons al jaren te verwennen met snellere processoren, krachtigere videochips en grotere harde schijven. Met name dat laatste is geen overbodige luxe want naarmate we almaar meer digitale informatie van het net plukken en produceren is onze honger naar opslagcapaciteit stilaan niet meer te overzien. Toch heeft de gemiddelde harddiskproducent eigenlijk maar 1 manier om nog grotere exemplaren in de winkel te krijgen: de hoeveelheid plaats die 1 stukje informatie nodig heeft verder verkleinen. Dat zorgt ervoor dat er in eenzelfde 'doosje' simpelweg meer bytes hun plaats vinden.

Wat dat betreft heeft een team van het Kavli Institute of Nanoscience (een onderdeel van de TU Delft in Nederland) nu echt wel de ultieme limiet bereikt.

Lees meer...

Geplaatst op 19 juli 2016 door De Tijd Reacties | Reageren

Ouderen moeten internet beter leren gebruiken

OuderenDe zogenaamde ‘digitale kloof’ tussen jongeren en ouderen heeft niet alleen te maken met het bezit van computers en mobiele toestellen, maar ook met kennis over de toepassingen. Dat blijkt uit een nieuw Digimeter-rapport.

Lees meer...

Geplaatst op 9 juli 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Getest: de Libratone ONE Click luidspreker

Click1Je gaat binnenkort op vakantie en neemt mee… een draadloze speaker, tiens. De Deense fabrikant Libratone bezorgde ons de nieuwe ONE Click ter test. Hoe deze stijlvolle maar stevig gebouwde luidspreker presteert, lees je in deze review.

Lees meer...

Geplaatst op 7 juli 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Betaal minder autopremie met een Safety Stick

SafetystickEen apparaatje in de wagen dat je rijgedrag monitort en op basis daarvan je verzekeringspremie berekent: in het buitenland bestaat het al langer, maar met de Safety Stick is de technologie nu ook bij ons beschikbaar. Kegels & Van Antwerpen is de eerste verzekeringsmakelaar in België die de formule aanbiedt, zowel voor particulieren als bedrijven.

Lees meer...

Geplaatst op 4 juli 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

“Kinderen posten te veel gevoelige gegevens op sociale media”

KidskaspKinderen op sociale media liegen over hun leeftijd, delen hun huisadres en vertellen zonder blikken of blozen hoeveel hun ouders verdienen. Dit blijkt uit een studie van beveiligingsexpert Kaspersky Lab en IconKids & Youth, een toonaangevend Europees kind- en jeugdonderzoekbureau. Volgens de vorsers kunnen criminelen op deze manier een schat aan informatie in handen krijgen, waarmee de kinderen zowel zichzelf als de rest van het gezin in gevaar brengen.

Lees meer...

Geplaatst op 4 juli 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

WhatsApp nu ook beschikbaar voor pc en Mac

WhatsapptipEen van de nieuwigheden van de Windows 10 Anniversary Update die volgende maand verschijnt is dat je sms’jes kan versturen en ontvangen via het bureaublad. WhatsApp-adepten kunnen vandaag al op die manier berichtjes met elkaar uitwisselen, dankzij het nieuwe WhatsApp-programma voor pc en Mac.

Lees meer...

Geplaatst op 2 juli 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Getest: de LG X Screen met extra scherm

Lgx1De nieuwe X Screen van LG ziet er op het eerste gezicht uit als een doordeweekse, misschien zelfs wat saaie Android-smartphone. Maar schijn bedriegt. Zelfs in standby-stand heb je namelijk nog toegang tot de voornaamste functies van het toestel, via een uniek tweede scherm(pje) dat ‘always-on’ is.

Lees meer...

Geplaatst op 29 juni 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Windows 10 Anniversary Update op 2 augustus

Win10anniversaryWindows 10 bestaat op 29 juli precies één jaar. Om dat te vieren zal Microsoft enkele dagen later, op 2 augustus om precies te zijn, een Anniversary Update voor het besturingssysteem uitbrengen met flink wat nieuwe mogelijkheden. We zetten de hoogtepunten alvast even voor je op een rij.

Lees meer...

Geplaatst op 28 juni 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Zoals het slimme Kickstarter-klokje thuis tikt…

IngreinWerp je ’s ochtends ook voortdurend een blik op de klok om te weten hoeveel tijd je nog hebt? Dan is de Ingrein Smart Clock misschien wel iets voor jou. Deze interactieve wandklok vertelt je niet alleen hoe laat het is, maar houdt je tevens op de hoogte van het weer, verkeersinfo, je volgende afspraak en nog veel meer.

Lees meer...

Geplaatst op 28 juni 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Nieuwe app vertelt welke films je moét zien

WillemIce Age 5, Star Trek Beyond en de remake van Ben-Hur zijn maar een paar van de kaskrakers die je deze zomer in de bioscoop kan zien. De app Willem geeft je een volledig overzicht van alle nieuwe releases, compleet met de waarderingen van het publiek en reviews van recensenten. Daarnaast ontdek je welke speelfilms je vrienden onlangs bekeken hebben en wat zij ervan vonden.

Lees meer...

Geplaatst op 25 juni 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Getest: de BeoSound 35 van B&O

Bo1De nieuwste creatie van Bang & Olufsen ziet eruit als een onderdeel dat van een straaljager is gevallen. Als de klank van de BeoSound 35 half zo indrukwekkend is als zijn verschijning, dan kan er tijdens de test verder weinig mis gaan, zou je denken. Toch was onze kennismaking met het draadloze all-in-one muzieksysteem geen onverdeeld genoegen.

Lees meer...

Geplaatst op 23 juni 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Auto huren, delen of taxi bestellen via één app

UbeeqoVervoer nodig? Via Ubeeqo regel je snel een taxi of huurwagen, of deel je een auto met iemand anders. De 3-in-1 app was al een tijdje beschikbaar in Londen en Parijs, maar kan sinds deze week ook in Brussel en enkele andere Europese steden worden gebruikt.

Lees meer...

Geplaatst op 23 juni 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Breng je pc in een handomdraai terug in topvorm

AgvtuneupDankzij de uitgebreide gratis basisversie geldt AVG sinds jaar en dag als een van de populairste antivirusoplossingen. Het Tsjechische bedrijf achter deze software, AVG Technologies, ontwikkelt echter nog een vijftal andere computerprogramma’s. PC TuneUp bijvoorbeeld, een krachtige tool om je Windows-pc sneller te maken en op te schonen. Ook daarmee kan je gratis aan de slag.

Lees meer...

Geplaatst op 21 juni 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Gooi eens een grappig gifje in je Facebook-chats

FbgifMessenger, de chatapplicatie van Facebook, heeft er zopas een geestige functie bij gekregen. Voortaan kan je een gesprek niet alleen opleuken met een smiley of foto, maar ook met een toepasselijke gif-animatie.

Lees meer...

Geplaatst op 18 juni 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Getest: de Epson EB-U04 Full HD-projector

Epson1Waarom op het dorpsplein naar de Rode Duivels op groot scherm gaan kijken als dat ook gewoon bij je thuis kan? De Epson EB-U04 laat zien dat een degelijke Full HD-projector geen rib uit je lijf hoeft te kosten. Na het EK vormt deze beamer trouwens niet alleen het hart van je homecinema, maar blijkt hij ook zeer geschikt voor zakelijke doeleinden. T-zine deed de test.

Lees meer...

Geplaatst op 17 juni 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

PlayStation VR: onze eerste indruk

Psvr1Fervente PS4-gamers moeten nog geduld oefenen tot 13 oktober, maar wij hebben onze eerste sessie met de PlayStation VR er inmiddels op zitten. Is Sony’s virtual reality-headset die 399 euro echt waard?

Lees meer...

Geplaatst op 16 juni 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Android-assistent Now on Tap vertelt wat je camera ziet

NowontapNow on Tap, de interactieve assistent op Android-smartphones, is weer wat slimmer geworden. Voortaan kan het hulpje ook live camerabeelden analyseren. Richt de camera van je telefoon simpelweg op een imposant bouwwerk of ander object, en Now on Tap vertelt je onmiddellijk waar je naar kijkt.

Lees meer...

Geplaatst op 14 juni 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

5 goede redenen om macOS Sierra te installeren

SierraOp de Worldwide Developers Conference in San Francisco, Apples jaarlijkse hoogmis voor ontwikkelaars, heeft het fruitmerk een voorproefje laten zien van macOS Sierra. Welke nieuwe functies je binnenkort op je iMac of MacBook kan verwachten, lees je in dit artikel.

Lees meer...

Geplaatst op 13 juni 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Hoe veilig is jouw ‘Internet der dingen’?

IotscannerVan de intelligente thermostaat over de schemerlamp tot de weegschaal en de bewakingscamera: het barst intussen van de gadgets die zonder tussenkomst van een computer online kunnen. Maar wat betekent dit Internet of Things voor je privacy en veiligheid? Security-specialist BullGuard ontwikkelde als eerste een IoT-scanner die controleert welke slimme toestellen mogelijk kwetsbaar zijn voor hackers.

Lees meer...

Volg T-zine ook via Twitter Facebook Google+ RSS

Laatste reacties op T-zine

Onze blogs

Meer