Geplaatst op 24 juli 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Getest: de FRITZ!Box 7490 router van AVM

Fritz1Een stabiele en snelle draadloze internetverbinding begint bij een degelijke router. Bezuinig dus niet te veel op dit apparaat: met de vaak spotgoedkope instapmodellen hebben wij alvast niet zulke denderende ervaringen. Aan het andere eind van het spectrum vinden we toestellen zoals de FRITZ!Box 7490. Dit nieuwe topmodel van AVM valt niet alleen op door z’n prestaties, maar vooral ook door de talrijke (uitbreidings)mogelijkheden. T-zine deed de test.

Lees meer...

Geplaatst op 24 juli 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Nieuwe batterij werkt gewoon op water

Powertrekk1Het Zweedse bedrijf myFC heeft een noodbatterij ontwikkeld die je niet oplaadt via het stopcontact, maar gewoon door er een scheut water in te kappen. Zo kan je je smartphone of camera ook (en schier eindeloos) bijtanken op plekken waar geen elektriciteit voorhanden is, bijvoorbeeld wanneer je gaat hiken of kamperen. Later dit jaar volgt er een groter en krachtiger model voor laptops.

Lees meer...

Geplaatst op 23 juli 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Zet een knop tegen pottekijkers op je Mac

SleutelhangerbNatuurlijk kan je je Mac in de sluimerstand zetten wanneer je even van je (werk)plek gaat. Maar daarmee is de computer nog niet vergrendeld. Dat doe je met een speciale toetsencombinatie of – veel makkelijker – door een hangslotknopje aan de menubalk toe te voegen. Alleen heeft Apple die functie wel heel goed verstopt.

Lees meer...

Geplaatst op 23 juli 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Ontdek wat je allemaal nog kan leren

Trainingviewer2Van een opleiding bedrijfscommunicatie tot een zomerworkshop yoga of een Spaans taalbad; op de nieuwe site TrainingViewer.be ontdek je snel de cursus die bij jou past, voor zowel professionele als persoonlijke ontplooiing.

Lees meer...

Geplaatst op 11 juli 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Getest: de ‘vlijmscherpe’ LG G3 smartphone

6a00d83451d54269e201a3fd112a01970b-800wiHet Retina-scherm van een iPhone telt sinds jaar en dag 326 pixels per inch. Meer scherpte had volgens Steve Jobs geen nut, omdat het menselijke oog de extra beeldpunten toch niet meer van elkaar zou kunnen onderscheiden. Bij LG denken ze daar duidelijk anders over.

Lees meer...

Geplaatst op 10 juli 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

iSense, de draagbare 3D-scanner voor je iPad

Isense1Na het succes van de 3D-printer kon een 3D-scanner natuurlijk niet uitblijven. Met een dergelijk apparaat kan je volledige voorwerpen vastleggen in drie dimensies, en die objecten vervolgens waarheidsgetrouw namaken met een 3D-printer. Onbetaalbare speeltjes voor in een laboratorium? Nee hoor, de nieuwe iSense 3D-scanner klik je gewoon op je iPad.

Lees meer...

Geplaatst op 10 juli 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Zoom schier oneindig in op bomen en bladeren

Corinth1Het nieuwe academiejaar is nog ver weg, maar dat maakt de educatieve Windows-app Corinth Micro Plant er niet minder interessant om. Met deze fraaie toepassing zoom je op spectaculaire wijze in op bomen, tot op het celniveau van de bladeren, en zelfs nog verder.

Lees meer...

Geplaatst op 9 juli 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Zo installeer je Android-apps op je BlackBerry

BbamazonDe nieuwste BlackBerry-toestellen mogen commercieel gezien dan geen doorslaand succes zijn, op zich gaat het om hele degelijke smartphones. De recentste software-update zorgt bovendien voor een belangrijke nieuwe feature: de mogelijkheid om Android-apps te installeren. In dit artikel vertellen we je hoe je dat voor elkaar krijgt.

Lees meer...

Geplaatst op 5 juli 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Getest: de ultra-short throw projector van Philips

Screeneo1Voetbal of een spannende film op een metersgroot scherm, dat kan ook gewoon bij je thuis. Met de nieuwe Philips Screeneo HDP1590TV, een projector van het ultra-short throw-type, heb je er zelfs nauwelijks plaats voor nodig.

Lees meer...

Geplaatst op 28 juni 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Getest: de ‘hybride’ HP Pavilion x360

Hp360aDe Pavilion x360 heeft z’n naam niet gestolen: dankzij het scharnier dat 360° buigt verander je HP’s hippe notebook in een handomdraai in een tablet. We waren benieuwd of het hybride toestel op andere punten net zo flexibel is.

Lees meer...

Geplaatst op 26 juni 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Belgisch bedrijf print asurnen in 3D

LifelovelossEr zijn nog maar weinig voorwerpen die je tegenwoordig niét uit een 3D-printer kan laten rollen. Maar asurnen, daar zouden we zelf nooit aan hebben gedacht. De bijzondere wereldprimeur is voor het Belgische bedrijf 3Dmatic, dat voor de zogeheten ‘memorybox’ de handen in elkaar sloeg met kunstenares Tinne Debruijne.

Lees meer...

Geplaatst op 26 juni 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Eindelijk een zoekmachine voor social buzz

Coosto2Met de nieuwe search engine Coosto Open kan je voortaan ook makkelijk de informatie op sociale mediakanalen doorzoeken. Zo zie je in een oogopslag wat er op Facebook en Twitter over de Rode Duivels wordt gepost, en heb je tegelijkertijd een krachtig instrument in handen om de heersende opinie over een onderwerp te meten.

Lees meer...

Geplaatst op 25 juni 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Fotoshoppen op iPad zonder Photoshop-kennis

Mix_lifestyleIngewikkelde Photoshop-handelingen uitvoeren terwijl je nauwelijks kaas hebt gegeten van dat beeldbewerkingsprogramma? Het kan volgens Adobe met de nieuwe gratis iPad-app Photoshop Mix, die uiteraard ook naadloos samenwerkt met grote broer Photoshop CC.

Lees meer...

Geplaatst op 21 juni 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Getest: JVC's draadloze muzieksysteem SP-AP1

Jvc1Muzieksystemen uit één stuk, met geïntegreerde speakers, hebben vaak moeite om een geloofwaardig stereogeluid te produceren. JVC heeft daar iets op bedacht: de SP-AP1, een draadloze speaker die zowaar rekening houdt met jouw favoriete luisterplek.

Lees meer...

Geplaatst op 19 juni 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Hou al je Mac-software (deels) gratis up-to-date

MacupdateWat is er makkelijker dan een programma dat al je geïnstalleerde software automatisch up-to-date houdt? Onze favoriete Mac-tool voor dat doeleinde heet toepasselijk MacUpdate Desktop, en de gloednieuwe versie 6 biedt voor het eerst een freemium-model. Of hoe je ook zonder betalend abonnement toch gratis updates kan ontvangen.

Lees meer...

Geplaatst op 18 juni 2014 door Sebastien Rousseau Reacties | Reageren

Getest: de Lumia 630

Smartphones worden almaar goedkoper. Ook Microsoft - dat de gsm-poot van Nokia overnam - volgt die trend met zijn Lumia 630. Een fleurig instapmodel, al lijkt zijn broertje Lumia 520 een betere deal. De Lumia 630 ligt lekker in de...

Lees meer...

Geplaatst op 18 juni 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Instant-camera vol effecten is hit op Kickstarter

LomocamNet zoals muziekliefhebbers almaar vaker naar vinyl teruggrijpen is ook de analoge fotografie aan een comeback bezig. Zelfs de goeie ouwe direct-klaarcamera zal binnenkort uit zijn as herrijzen, na een zeer succesvolle campagne op crowdfundingwebsite Kickstarter.

Lees meer...

Geplaatst op 17 juni 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Muziekdienst 22tracks wil voortaan handjes zien

22tracksDe website van muziekdienst 22tracks werd zopas helemaal in het nieuw gestoken. Op zich niets bijzonders, ware het niet dat je alle toeters en bellen op de site voortaan via het aanraakscherm kan bedienen, net zoals in een app. Het huzarenstukje kwam tot stand in samenwerking met Microsoft en geldt meteen als showcase voor de visuele mogelijkheden van Internet Explorer 11.

Lees meer...

Geplaatst op 13 juni 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Nooit meer je fiets kwijt dankzij slimme bel-app

BtbelOp een druk treinstation, waar honderden fietsen gestald staan, kan het knap lastig zijn om je eigen tweewieler terug te vinden. Denktank 24h FROLIC heeft er een oplossing voor bedacht: een Bluetooth-gestuurde fietsbel die je via je smartphone kan laten rinkelen.

Lees meer...

Geplaatst op 11 juni 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Zo mis je deze weken geen enkele WK-wedstrijd

WkkalenderTijdens het wereldkampioenschap voetbal wil je natuurlijk geen enkele belangrijke match missen. Calendar Store helpt je daarbij. Met deze app voor iOS en Android voeg je moeiteloos het complete WK-speelschema aan je smartphone-agenda toe. Of een van de 180.000 andere kant-en-klare kalenders die je kan downloaden.

Lees meer...

Volg T-zine ook via Twitter Facebook Google+ RSS

Laatste reacties op T-zine

Onze blogs

Meer