Home Markten Live Netto Sabato

Geplaatst op 25 november 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Nieuwe app laat kinderen veilig internetten

EsetkidsEen nieuwe app van beveiligingsexpert ESET helpt ouders om hun kinderen te beschermen tegen de gevaren van het internet. De toepassing blokkeert niet alleen ongeschikte content, maar stelt ouders ook in staat om tijdslimieten in te stellen en om op elk moment de locatie van het toestel op te vragen.

Lees meer...

Geplaatst op 25 november 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Starck ontwerpt gadgets om nooit te vergeten

Wistiki1Ben je om de haverklap je portemonnee, sleutelbos of andere voorwerpen kwijt? Dan zal het jongste crowdfundingproject van Wistiki je ongetwijfeld aanspreken. Samen met topdesigner Philippe Starck werkt het Franse bedrijf aan een set van vier Connected Jewels waarmee je al je spullen, maar ook je ontsnapte huisdier, in een handomdraai weer terugvindt.

Lees meer...

Geplaatst op 24 november 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Office-tip: Plaats landkaarten met data in Excel

ExcelkaartHoewel het Microsoft Excel bepaald niet aan mogelijkheden ontbreekt, kan je de functionaliteit van het rekenprogramma nog aanzienlijk uitbreiden met zogeheten invoegtoepassingen. Een van de interessantste is Bing Kaarten. Daarmee kan je landkaarten in je spreadsheet plaatsen, en steden van cijfermateriaal en diagrammen voorzien. We leggen je even uit hoe het werkt.

Lees meer...

Geplaatst op 21 november 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Getest: De langverwachte Watch van Huawei

HuaweiWatch2bWe schrijven begin maart van dit jaar. Op het Mobile World Congress in Barcelona krijgen we achter gesloten deuren een exclusieve demo van de Huawei Watch, een stijlvol slim uurwerk met Android Wear en een rond scherm dat – in tegenstelling tot bij de Moto 360 – ook volledig benut wordt. Maar nu het klokje eindelijk verkrijgbaar is, kan het onze hooggespannen verwachtingen niet helemaal inlossen.

Lees meer...

Geplaatst op 19 november 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Dansen op next-gen consoles… met je telefoon

JustdanceTe weinig controllers in huis? Met Just Dance 2016, de nieuwste console-game van Ubisoft, is dat alvast geen excuus meer om niét mee te spelen. Je kan in dit dansspel namelijk ook je smartphone als controller gebruiken, en dat met wel zes spelers tegelijk. Voorwaarde is wel dat je een spelconsole van de nieuwste generatie bezit.

Lees meer...

Geplaatst op 18 november 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Wat brengt de eerste grote Windows 10-update?

Win10Windows 10 krijgt deze week zijn eerste grote update. Ook gebruikers van een Xbox One spelconsole kunnen voortaan met het nieuwe besturingssysteem aan de slag en de komende tijd zal Microsoft de update ook uitrollen naar de eerste smartphones. Wat er zoals nieuw is in Windows 10 Treshold 2 (‘de tweede drempel’) lees je in dit artikel.

Lees meer...

Geplaatst op 17 november 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Slimme woningen veel minder veilig dan gedacht

SlimmewoningMet bewakingscamera’s, zelfdenkende thermostaten en app-bediende koffiezet-apparaten maken we onze woning steeds slimmer. Over eventuele veiligheidsrisico’s denken we niet of nauwelijks na. Security-expert Kaspersky Lab deed dat wel en kwam tot een paar onrustwekkende bevindingen.

Lees meer...

Geplaatst op 14 november 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Getest: de Moto X Play van Motorola

Motoxplay1De troeven van de nieuwe Moto X Play smartphone? 21 megapixels en 48 uur autonomie, tiens. Was het bij alle smartphones maar zo duidelijk waarin ze zich onderscheiden van de rest.

Lees meer...

Geplaatst op 12 november 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Handtekeningen zetten zonder pen met de Document Cloud van Adobe

Doccloud2Adobe Acrobat geldt nog steeds als het bekendste programma om pdf-bestanden te creëren en te bewerken. De jongste versie kreeg geen cijfernummer meer mee maar de letters DC, naar de nauwe samenwerking met de Document Cloud van Adobe. Een update voegde zopas een aantal nieuwe eSign-mogelijkheden toe die het elektronisch ondertekenen van documenten en contracten eenvoudiger moet maken.

Lees meer...

Geplaatst op 10 november 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Spaar mee voor spraakcomputers en geef Rett meisjes een stem

LotteCrowdfunding-initiatieven hoeven niet altijd rond nieuwe gadgets te draaien. Soms is er ook gewoon geld nodig om bijzondere dingen te verwezenlijken. De campagne Give a Word to Lotte is daar een mooi voorbeeld van. Inzet is de financiering van twee dure spraakcomputers, die Vlaamse meisjes met het Rett syndroom een stem kunnen geven.

Lees meer...

Geplaatst op 9 november 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Zo bekijk je anoniem iemands LinkedIn-profiel

LinkedintipHet is een beetje het like-gevoel van Facebook, maar dan voor LinkedIn-gebruikers: zien welke mensen er de voorbije dagen allemaal naar je profiel hebben gekeken. Omgekeerd zouden we soms echter het liefst onzichtbaar blijven wanneer we iemands carrière uitpluizen. Met onderstaande tip is dat zo gefikst.

Lees meer...

Geplaatst op 7 november 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Getest: De Garmin vívosmart HR

Garmin1Of je nu fietst, hardloopt of zwemt: bij een serieuze workout hoort een hartslagmeter. Met de vívosmart HR kan je die vervelende borstband voortaan thuis laten. De nieuwste activiteitentracker van Garmin houdt namelijk zelf de vinger aan je pols. Ook op andere punten is het bandje weer net wat slimmer dan de originele vívosmart uit 2014.

Lees meer...

Geplaatst op 5 november 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Handige venstertrucjes voor Windows 10

Win10Windows 10 biedt flink wat vernieuwingen waar je onmogelijk naast kan kijken. Denk maar aan de samensmelting van de tegels en het Startmenu. Andere verbeteringen zijn dan weer dusdanig goed weggestopt dat je ze zelf misschien wel nooit zou ontdekken. De twee venstertrucs uit dit artikel, bijvoorbeeld.

Lees meer...

Geplaatst op 3 november 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

1.000 GB gratis bij nieuwe Dropbox-concurrent

Stack1Cloudopslagdiensten als Dropbox en OneDrive hebben er sinds deze week een geduchte concurrent bij. STACK, een nieuwe dienst van de Nederlandse hostingprovider TransIP, geeft gebruikers maar liefst 1 terabyte opslagruimte cadeau. Voorlopig heb je wel nog een uitnodigingscode nodig.

Lees meer...

Geplaatst op 2 november 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Breng de slokoppen op je harde schijf in kaart (en win ruimte)

RidnacsElke harde schijf, hoe groot ook, slibt vroeg of laat een keer helemaal dicht. Het gratis programma RidNacs is een uitstekend hulpmiddel om de grootverbruikers op te sporen, zodat je snel weer wat ruimte kan creëren.

Lees meer...

Geplaatst op 31 oktober 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Getest: Philips Hue-verlichting met Bridge 2.0

Hue1De James Bond-film Spectre gaat volgende week in ons land in première. Philips’ vernieuwde Hue verlichtingssysteem had er niet in misstaan. Onze favoriete functie: de lichten bedienen via je slimme uurwerk, gewoon met een spraakopdracht. En dat is ongetwijfeld nog maar het begin, want het aantal apparaten dat met de Hue-lampen kan communiceren, gaande van slimme thermostaten tot bewakingscamera’s, groeit als kool.

Lees meer...

Geplaatst op 28 oktober 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Laad je iPhone op met een kredietkaart

LeitzcreditDe meeste powerbanks of mobiele accu’s zijn minstens twee keer zo groot en zo zwaar als de smartphone die je er onderweg mee oplaadt. Dat dachten we althans, totdat de Leitz Complete Credit Card op onze deurmat viel: een draagbare oplader die – je voelt ’m al aankomen – nauwelijks groter is dan een kredietkaart.

Lees meer...

Geplaatst op 27 oktober 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Office 2016: Zo voeg je extra clouddiensten toe

Office2016tipsDoor de verregaande integratie van OneDrive in Microsoft Office 2016 kan je je documenten net zo makkelijk in ‘de cloud’ opslaan als op je lokale harde schijf. Maar misschien werk je wel liever met Google Drive of Dropbox. Ook die populaire clouddiensten kan je vrij eenvoudig aan de kantoorsuite toevoegen. We leggen je even uit hoe dat werkt.

Lees meer...

Geplaatst op 26 oktober 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Stop al je klantenkaarten in één handige app

FidelsysWanneer je portemonnee werkelijk uitpuilt van de klantenkaarten, dan moet je de nieuwe eWallet-app van Fidelsys eens proberen. Deze toepassing bundelt al je kaarten digitaal in je smartphone, zodat je aan de kassa nooit meer naar het juiste stukje plastic hoeft te zoeken. Via de app ben je bovendien als eerste op de hoogte van speciale promoties bij je favoriete winkels.

Lees meer...

Geplaatst op 24 oktober 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Getest: de Sony HT-XT3 Base-luidspreker

Htxt3aBij een oorlogsfilm op tv wil je bulderende kanonnen en oorverdovende explosies horen, geen klapperpistolen en trekbommetjes. Maar wat je misschien niet wil, is een huiskamer vol luidsprekers en meters aan kabelsoep. De Sony HT-XT3, een Base-speaker voor onder de tv, kan dan een interessant alternatief zijn. Zeker als je ook nog eens een muziekliefhebber bent.

Lees meer...

Volg T-zine ook via Twitter Facebook Google+ RSS

Laatste reacties op T-zine

Onze blogs

Meer