Home Markten Live Netto Sabato

Geplaatst op 31 juli 2015 door De Tijd Reacties | Reageren

Intel versnelt computergeheugen met factor duizend

GeheugenchipIntel en Micron staan klaar met computertechnologie die data 1.000 keer sneller activeert dan bestaande opslagmethoden. 'Velen achten het onmogelijk, maar wij revolutioneren dataopslag sinds 1989.'

De techbedrijven Intel en Micron hebben hun krachten gebundeld om een volledig nieuwe manier van dataopslag te creëren, wat volgens velen onmogelijk geacht werd. Dat schrok de bedrijven echter niet af: 'Het is één ding om technologie te creëren voor problemen, waarvan geweten is dat ze oplosbaar zijn. Het is een ander om een probleem aan te pakken waarvan je niet weet of het oplosbaar is', zegt Robert Crooke, directeur van de Intel-afdeling voor niet-vluchtig geheugen.

Lees meer...

Geplaatst op 29 juli 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Windows 10-tip: Doe meer met het Startmenu

Win10tipDe lancering van een nieuw besturingssysteem vormt bij T-zine steevast de start van een verse reeks tips. Voor Windows 10 dat deze week het levenslicht zag is dat niet anders. En waar kunnen we beter mee beginnen dan met het Startmenu: terug van weggeweest en veelzijdiger dan ooit.

Lees meer...

Geplaatst op 28 juli 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Zo maak je korte metten met telemarketeers

BelnietZe bellen je op de meest onmogelijke momenten en een vriendelijk ‘nee’ is geen garantie dat ze volgende week niet weer aan de lijn hangen. Heb je het ook zo gehad met opdringerige telemarketeers die je van alles en nog wat willen aansmeren? Weet dan dat er een simpele manier bestaat om telefonische verkopers het zwijgen op te leggen: de Bel-me-niet-meer-lijst.

Lees meer...

Geplaatst op 27 juli 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Getest: de Dyson V6 steelstofzuiger

Dysonv6aDé oplossing voor het vervelende stofzuigersnoer dat altijd te kort is of in de weg zit is natuurlijk: een draadloze stofzuiger. Dyson bracht enige tijd geleden de nieuwe V6-reeks uit, met maar liefst vijf verschillende modellen. De fabrikant strooit met dure woorden als cycloontechnologie, boost-modus en na-motorfilter. Wij wilden vooral gewoon weten of het apparaat goed schoonmaakt.

Lees meer...

Geplaatst op 15 juli 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Logi BLOK beschermt je iPad tegen val van 1m80

Logiblok1De meeste producten van hardwarefabrikant Logitech luisteren sinds half juli naar de nieuwe merknaam Logi. De eerste accessoires onder die nieuwe vlag zijn drie hippe iPad-cases die één ding met elkaar gemeen hebben: ze beschermen je tablet dusdanig goed, dat zelfs een val van 1 meter 80 hoog het toestel niet deert. Dat klinkt als een gadget voor bouwvakkers, maar in werkelijkheid mikt Logi voornamelijk op gewone consumenten met kinderen.

Lees meer...

Geplaatst op 13 juli 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Beklim virtueel vulkanen en ander natuurgeweld

GoogleyosemiteWaren er nog stukjes van de wereld die niét door het team van Google Street View in kaart zijn gebracht? Kennelijk wel, want het is pas sinds deze week dat je ook virtueel een bezoek kan brengen aan de Etna vulkaan op Sicilië en aan het Yosemite National Park in de Verenigde Staten, waar je – in navolging van Tom Waes – zelf de beruchte rotswand El Capitan kan beklimmen. Of toch een beetje.

Lees meer...

Geplaatst op 13 juli 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Lenovo propt volledige pc op een stickje

LenovohandNet wanneer je denkt dat de grenzen van de miniaturisering wel bereikt zijn, komt computerfabrikant Lenovo met de ideacentre Stick 300 op de proppen: een volledig functionerende Windows-pc in een piepkleine stick. Gewoon even inpluggen in een beeldscherm, en je hebt overal je eigen computer bij de hand.

Lees meer...

Geplaatst op 11 juli 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Getest: de Bandit actiecamera van TomTom

Bandit1Een actiecamera die je avonturen op de mountainbike of tegen die steile rotswand in de Ardennen niet alleen haarscherp registreert, maar ook volautomatisch monteert? En dat allemaal door gewoon even met je smartphone te schudden? Dat wilden we natuurlijk met eigen ogen zien.

Lees meer...

Geplaatst op 4 juli 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Getest: het elektrische Power Wheel van Rool’in

Roolin1Als je één ding kan zeggen van het Franse Rool’in, dan is het wel dat ze het (fiets)wiel opnieuw hebben uitgevonden. Met het Power Wheel van deze fabrikant bouw je je huidige tweewieler in een klein uurtje om tot een elektrische fiets. Het technologische hoogstandje geeft misschien wat minder ondersteuning dan een échte e-bike, maar is wel een stuk voordeliger.

Lees meer...

Geplaatst op 2 juli 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Apple Music: een eerste impressie

Amusic1Technologiereus Apple lanceerde deze week dan eindelijk zijn langverwachte streaming muziekdienst. Iedere liefhebber kan Apple Music maar liefst drie maanden lang gratis uitproberen. T-zine was benieuwd of de nieuwkomer nog iets toevoegt aan het aanbod van gevestigde spelers als Spotify en Deezer.

Lees meer...

Geplaatst op 30 juni 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Vlotter video’s vinden met zoekmachine Bing

BingvideoMicrosoft heeft zoekmachine Bing een grondige update gegeven. Vooral het videogedeelte ging op de schop. Met zijn grote, interactieve previews en een stel unieke filters laat Bing de videozoekfunctie van concurrent Google voorlopig ruim achter zich.

Lees meer...

Geplaatst op 29 juni 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Zo hou je een verzonden e-mail alsnog tegen

GmailtimerIedereen verstuurt wel eens een mail waar hij achteraf spijt van krijgt. Misschien was de formulering niet zo handig of kwam je er te laat achter dat er een spelfout is blijven staan. Helemaal gênant wordt het als blijkt dat je een vertrouwelijke mail per ongeluk naar de verkeerde persoon hebt gestuurd. Een nieuwe functie van Gmail helpt je om dit soort flaters te voorkomen. Als je snel bent, tenminste.

Lees meer...

Geplaatst op 27 juni 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Getest: de G4 smartphone van LG

G4bHet nieuwe vlaggenschip van LG Mobile is subtiel gebogen en het duurste model zit bovendien strak in het leer. Een ‘classy’ verpakking, maar de prestaties zijn natuurlijk minstens zo belangrijk. Is het LG gelukt om een waardige opvolger voor de G3 af te leveren? T-zine deed de test.

Lees meer...

Geplaatst op 23 juni 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Viedit: jouw video, gemaakt door professionals

VieditNiet iedereen heeft het talent om een fraai filmpje in te blikken of de tijd om vele uren aan beeldmateriaal te monteren. Heb je toch dringend nood aan een videoproductie, dan reikt Viedit je de helpende hand. Deze Nederlandse start-up bundelt het dienstenaanbod van honderden video- en animatieprofessionals, en omschrijft zich als de ‘Uber voor filmmakers’.

Lees meer...

Geplaatst op 22 juni 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

‘Muziek beïnvloedt wat je proeft’

EtenmuziekMisschien had je het zelf al ondervonden, maar nu is het ook wetenschappelijk aangetoond: muziek heeft een invloed op je smaakpapillen. Behalve met peper en zout kunnen gerechten dus ook met geluid op smaak worden gebracht. Een en ander blijkt uit onderzoek van professor Charles Spence, hoogleraar experimentele psychologie aan de Universiteit van Oxford, in opdracht van Sony.

Lees meer...

Geplaatst op 22 juni 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Deze Spotlight-trucs kende je vast nog niet (allemaal)

SpotlightlogoEen van de krachtigste functies van een Mac-computer is het zoekprogramma Spotlight. In het volgende besturingssysteem, El Capitan oftewel OS X 10.11, wordt die speurneus opnieuw wat slimmer, maar ook de huidige versie herbergt een paar handigheidjes die je wellicht nog niet kende.

Lees meer...

Geplaatst op 20 juni 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Getest: de Toshiba Satellite Click Mini

Click1Met de nieuwe Satellite Click Mini haal je voor nog geen driehonderd euro zowel een laptop als een tablet in huis. Zoals de naam al verraadt gaat het wel om mini-uitvoeringen van die apparaten, maar volgens fabrikant Toshiba zijn de prestaties allesbehalve ‘ondermaats’. T-zine kon de 2-in-1 computer een week lang uitproberen.

Lees meer...

Geplaatst op 17 juni 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Nest lanceert bewakingscamera met 'smart cloud'

Nest1Nest, vooral bekend van de gelijknamige slimme thermostaat, breidt zijn assortiment Connected Home-producten gestaag verder uit. Het bedrijf lanceerde deze week niet alleen een draadloze bewakingscamera maar ook een verbeterde versie van de Nest Protect rook- en koolmonoxidemelder. De intelligente thermostaat viel een software-update te beurt met een aantal nieuwe functies.

Lees meer...

Geplaatst op 17 juni 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Check zelf hoe het bij Google met je privacy is gesteld

GoogleprivacyZoekmastodont Google weet waarschijnlijk meer over je dan je denkt. Daar maakt het bedrijf ook geen geheim van. Integendeel, via een gloednieuw overkoepelend portaal krijg je voortaan eenvoudig inzage in al je privacy- en beveiligingsinstellingen, en bepaal je bovendien hoe Google die informatie mag gebruiken. Aan het eind van de rit vertelt een check-up tool je hoe het écht met je privacy is gesteld.

Lees meer...

Geplaatst op 16 juni 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

5 dingen om naar uit te kijken in OS X El Capitan

ElcapitanVoor OS X 10.11 blijft Apple nog even in Yosemite, Californië. Het volgende besturingssysteem voor de Mac, dat ergens in de herfst uitkomt, kreeg als bijnaam El Capitan, naar de 900 meter hoge granieten bergwand in het nationale park. De upgrade maakt je computer volgens Apple niet alleen sneller, maar bevat ook weer een boel nieuwe mogelijkheden. Wij zetten onze favoriete El Capitan-features alvast even op een rij.

Lees meer...

Volg T-zine ook via Twitter Facebook Google+ RSS

Laatste reacties op T-zine

Onze blogs

Meer