Geplaatst op 27 augustus 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

LG komt met Sonos-achtig draadloos muzieksysteem

LglineupIn Berlijn barst volgende week de IFA weer los, de grootste beurs voor consumentenelektronica op Europese bodem. Sommige merken lekken intussen de eerste nieuwtjes. Zoals LG, dat zal uitpakken met een weinig originele, maar – juist daarom – misschien wel zeer interessante concurrent voor het multi-room muzieksysteem van Sonos.

Lees meer...

Geplaatst op 21 augustus 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Zeker weten dat je e-mailbijlagen gelezen worden

DocflareWe kennen de situatie allemaal maar al te goed: je stuurt iemand een e-mail met een belangrijk document in attachment, maar in de uren en dagen daarna volgt er geen enkele reactie. Heeft de ontvanger de bijlage eigenlijk wel onder ogen gekregen? Een nieuwe dienst die alle twijfel wegneemt is Docflare.com van de Antwerpse start-up Salesflare.

Lees meer...

Geplaatst op 21 augustus 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Shazam herkent nu ook liedjes op je pc of Mac

ShazampcShazam, de muzikale app die je in een oogwenk vertelt welk lied je op de radio hoort, bestaat voortaan ook voor Windows- en Mac-computers. Handig als je je smartphone even niet bij de hand hebt. Of nog steeds met een onverwoestbare gsm uit de vorige eeuw door het leven gaat.

Lees meer...

Geplaatst op 20 augustus 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Zo vergeet Google je hele zoekgeschiedenis

GooglewisAls je vindt dat Google geen zaken heeft met de dingen die je online hebt opgezocht, dan kan je je zoekgeschiedenis vrij eenvoudig wissen. Aan de andere kant kan deze historie je soms prima diensten bewijzen. Druk dus ook weer niet te snel op de Verwijder-knop.

Lees meer...

Geplaatst op 18 augustus 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Nieuwe Sony curved-tv gaat minder kort door de bocht

Sonycurved1Als het aan de fabrikanten ligt, dan wordt je volgende tv een buitensporig groot 4K-model met ultrahoge resolutie én een fraai gebogen beeldscherm. Over de ideale radius (of straal) van die curve – als die al bestaat – zijn de meningen evenwel nog verdeeld. Zo is de kromming van de nieuwe Sony Bravia S90 een stuk subtieler dan bij de curved-tv’s van Samsung en LG.

Lees meer...

Geplaatst op 24 juli 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Getest: de FRITZ!Box 7490 router van AVM

Fritz1Een stabiele en snelle draadloze internetverbinding begint bij een degelijke router. Bezuinig dus niet te veel op dit apparaat: met de vaak spotgoedkope instapmodellen hebben wij alvast niet zulke denderende ervaringen. Aan het andere eind van het spectrum vinden we toestellen zoals de FRITZ!Box 7490. Dit nieuwe topmodel van AVM valt niet alleen op door z’n prestaties, maar vooral ook door de talrijke (uitbreidings)mogelijkheden. T-zine deed de test.

Lees meer...

Geplaatst op 24 juli 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Nieuwe batterij werkt gewoon op water

Powertrekk1Het Zweedse bedrijf myFC heeft een noodbatterij ontwikkeld die je niet oplaadt via het stopcontact, maar gewoon door er een scheut water in te kappen. Zo kan je je smartphone of camera ook (en schier eindeloos) bijtanken op plekken waar geen elektriciteit voorhanden is, bijvoorbeeld wanneer je gaat hiken of kamperen. Later dit jaar volgt er een groter en krachtiger model voor laptops.

Lees meer...

Geplaatst op 23 juli 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Zet een knop tegen pottekijkers op je Mac

SleutelhangerbNatuurlijk kan je je Mac in de sluimerstand zetten wanneer je even van je (werk)plek gaat. Maar daarmee is de computer nog niet vergrendeld. Dat doe je met een speciale toetsencombinatie of – veel makkelijker – door een hangslotknopje aan de menubalk toe te voegen. Alleen heeft Apple die functie wel heel goed verstopt.

Lees meer...

Geplaatst op 23 juli 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Ontdek wat je allemaal nog kan leren

Trainingviewer2Van een opleiding bedrijfscommunicatie tot een zomerworkshop yoga of een Spaans taalbad; op de nieuwe site TrainingViewer.be ontdek je snel de cursus die bij jou past, voor zowel professionele als persoonlijke ontplooiing.

Lees meer...

Geplaatst op 11 juli 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Getest: de ‘vlijmscherpe’ LG G3 smartphone

6a00d83451d54269e201a3fd112a01970b-800wiHet Retina-scherm van een iPhone telt sinds jaar en dag 326 pixels per inch. Meer scherpte had volgens Steve Jobs geen nut, omdat het menselijke oog de extra beeldpunten toch niet meer van elkaar zou kunnen onderscheiden. Bij LG denken ze daar duidelijk anders over.

Lees meer...

Geplaatst op 10 juli 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

iSense, de draagbare 3D-scanner voor je iPad

Isense1Na het succes van de 3D-printer kon een 3D-scanner natuurlijk niet uitblijven. Met een dergelijk apparaat kan je volledige voorwerpen vastleggen in drie dimensies, en die objecten vervolgens waarheidsgetrouw namaken met een 3D-printer. Onbetaalbare speeltjes voor in een laboratorium? Nee hoor, de nieuwe iSense 3D-scanner klik je gewoon op je iPad.

Lees meer...

Geplaatst op 10 juli 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Zoom schier oneindig in op bomen en bladeren

Corinth1Het nieuwe academiejaar is nog ver weg, maar dat maakt de educatieve Windows-app Corinth Micro Plant er niet minder interessant om. Met deze fraaie toepassing zoom je op spectaculaire wijze in op bomen, tot op het celniveau van de bladeren, en zelfs nog verder.

Lees meer...

Geplaatst op 9 juli 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Zo installeer je Android-apps op je BlackBerry

BbamazonDe nieuwste BlackBerry-toestellen mogen commercieel gezien dan geen doorslaand succes zijn, op zich gaat het om hele degelijke smartphones. De recentste software-update zorgt bovendien voor een belangrijke nieuwe feature: de mogelijkheid om Android-apps te installeren. In dit artikel vertellen we je hoe je dat voor elkaar krijgt.

Lees meer...

Geplaatst op 5 juli 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Getest: de ultra-short throw projector van Philips

Screeneo1Voetbal of een spannende film op een metersgroot scherm, dat kan ook gewoon bij je thuis. Met de nieuwe Philips Screeneo HDP1590TV, een projector van het ultra-short throw-type, heb je er zelfs nauwelijks plaats voor nodig.

Lees meer...

Geplaatst op 28 juni 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Getest: de ‘hybride’ HP Pavilion x360

Hp360aDe Pavilion x360 heeft z’n naam niet gestolen: dankzij het scharnier dat 360° buigt verander je HP’s hippe notebook in een handomdraai in een tablet. We waren benieuwd of het hybride toestel op andere punten net zo flexibel is.

Lees meer...

Geplaatst op 26 juni 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Belgisch bedrijf print asurnen in 3D

LifelovelossEr zijn nog maar weinig voorwerpen die je tegenwoordig niét uit een 3D-printer kan laten rollen. Maar asurnen, daar zouden we zelf nooit aan hebben gedacht. De bijzondere wereldprimeur is voor het Belgische bedrijf 3Dmatic, dat voor de zogeheten ‘memorybox’ de handen in elkaar sloeg met kunstenares Tinne Debruijne.

Lees meer...

Geplaatst op 26 juni 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Eindelijk een zoekmachine voor social buzz

Coosto2Met de nieuwe search engine Coosto Open kan je voortaan ook makkelijk de informatie op sociale mediakanalen doorzoeken. Zo zie je in een oogopslag wat er op Facebook en Twitter over de Rode Duivels wordt gepost, en heb je tegelijkertijd een krachtig instrument in handen om de heersende opinie over een onderwerp te meten.

Lees meer...

Geplaatst op 25 juni 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Fotoshoppen op iPad zonder Photoshop-kennis

Mix_lifestyleIngewikkelde Photoshop-handelingen uitvoeren terwijl je nauwelijks kaas hebt gegeten van dat beeldbewerkingsprogramma? Het kan volgens Adobe met de nieuwe gratis iPad-app Photoshop Mix, die uiteraard ook naadloos samenwerkt met grote broer Photoshop CC.

Lees meer...

Geplaatst op 21 juni 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Getest: JVC's draadloze muzieksysteem SP-AP1

Jvc1Muzieksystemen uit één stuk, met geïntegreerde speakers, hebben vaak moeite om een geloofwaardig stereogeluid te produceren. JVC heeft daar iets op bedacht: de SP-AP1, een draadloze speaker die zowaar rekening houdt met jouw favoriete luisterplek.

Lees meer...

Geplaatst op 19 juni 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Hou al je Mac-software (deels) gratis up-to-date

MacupdateWat is er makkelijker dan een programma dat al je geïnstalleerde software automatisch up-to-date houdt? Onze favoriete Mac-tool voor dat doeleinde heet toepasselijk MacUpdate Desktop, en de gloednieuwe versie 6 biedt voor het eerst een freemium-model. Of hoe je ook zonder betalend abonnement toch gratis updates kan ontvangen.

Lees meer...

Volg T-zine ook via Twitter Facebook Google+ RSS

Laatste reacties op T-zine

Onze blogs

Meer