Home Markten Live Netto Sabato

Geplaatst op 26 januari 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Opvallen op LinkedIn: zo doe je dat

LinkedTipTransJezelf aanprijzen op LinkedIn lijkt niet zo moeilijk, totdat je ontdekt dat bijna iedereen exact dezelfde profielkenmerken invult. De drie meest gebruikte clichés van 2014 waren creatief, strategisch en enthousiast. Juist die buzzwoorden zijn dus te mijden. In dit artikel geven we je een aantal tips waarmee je juist wél opvalt op LinkedIn.

Lees meer...

Geplaatst op 24 januari 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Getest: de Lumia 535 van Nok... pardon, Microsoft

Lumia535De 535 is de eerste Lumia-smartphone van Microsoft, zonder het Nokia-logo. Maakt dat nog enig verschil? T-zine zocht het de voorbije dagen voor je uit.

Lees meer...

Geplaatst op 21 januari 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Laat je planten zichzelf water geven

ParrotpotklNa de Flower Power, een draadloze sensor die controleert of je je kamerplanten wel de juiste verzorging geeft, gaat Parrot nog twee stappen verder. De Franse fabrikant lanceert binnenkort een heuse slimme bloempot plus een gadget dat je planten op gezette tijden automatisch de juiste hoeveelheid water geeft.

Lees meer...

Geplaatst op 19 januari 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Leer je pc onbeperkt knippen, kopiëren en plakken

CopypasteEen nadeel van ‘knippen en plakken’ met de computer is dat je telkens maar één ding in het geheugen kan bewaren. Het gratis Windows-programma Ditto Clipboard Manager past daar een mouw aan. Uiteraard gingen we ook even op zoek naar een alternatief voor Mac-gebruikers.

Lees meer...

Geplaatst op 19 januari 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Zo pluk je de hardnekkigste foto’s van websites

InspecteurJe downloadt vast ook wel eens een foto van een website, nadat je daar uiteraard keurig toestemming voor hebt gevraagd. In het verleden ging dat heel eenvoudig: gewoon even rechts klikken op het plaatje, en binnenhalen maar. Op de complexe webpagina’s van tegenwoordig laat die techniek het echter steeds vaker afweten. In dit artikel leggen we je uit hoe je de klus toch geklaard krijgt.

Lees meer...

Geplaatst op 17 januari 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Getest: de Phorce Freedom ‘oplaadtas’

Phorce1Van de Phorce Pro, voor zover wij weten de enige ‘smart laptoptas’ ter wereld, bestaat sinds deze maand ook een meer eenvoudige, en vooral veel goedkopere versie. T-zine liep een weekje rond met die nieuwe Phorce Freedom, die net als zijn grote broer een geïntegreerde accu heeft om ‘on the go’ al je gadgets op te laden.

Lees meer...

Geplaatst op 13 januari 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Een georganiseerd 2015 begint met Trello

Trello2Mag je privéleven of werk in 2015 wel wat beter georganiseerd verlopen dan in het voorbije jaar? Dan is Trello de tool die je daarbij kan helpen. Maak een digitaal prikbord aan voor al je projecten en voeg zoveel foto’s, takenlijstjes en contactpersonen toe als je maar wil. Apps voor smartphone en tablet ontbreken uiteraard evenmin.

Lees meer...

Geplaatst op 13 januari 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Maak van je smartphone een slimme laserpointer

IpnWie wel eens presentaties geeft met behulp van een projector kan eigenlijk niet zonder een laserpointer. Die bestaan in allerlei soorten en maten, maar weinig exemplaren zijn zo minuscuul en inventief als de iPin: een laserpointer die je inplugt in je smartphone en bedient met een app.

Lees meer...

Geplaatst op 13 januari 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Vliegende camera tilt selfies naar nieuwe hoogten

NixieUitgekeken op de gewone selfie, maar nog lang niet op jezelf? Dan zorgt de Nixie die zopas op de CES-beurs is voorgesteld letterlijk voor nieuwe perspectieven. Deze flyable camera stijgt op, maakt vanop enkele meters afstand een foto of video van je, en landt daarna keurig terug in je hand.

Lees meer...

Geplaatst op 10 januari 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Getest: de Nexus 9 tablet van HTC en Google

NexusduoMet de Nexus 9 van HTC houd je niet alleen een gloednieuwe tablet in de hand, maar ook een splinternieuw besturingssysteem, namelijk Android 5.0 Lollipop. Hoe die combinatie in de praktijk bevalt lees je in dit artikel.

Lees meer...

Geplaatst op 6 januari 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

CES 2015: Samsung zorgt voor ambiance

SamsungspeakersAls het om luidsprekers gaat, dan wil het oog ook wat. Maar bij de nieuwe Ambient-speakers van Samsung is het opvallende design ook echt functioneel. Met hun Ring Radiator-technologie zorgen ze namelijk voor een kamervullend geluid, waar je je als luisteraar ook bevindt.

Lees meer...

Geplaatst op 6 januari 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

CES 2015: Panasonic toont een 4K Blu-rayspeler

Pana4kbdPanasonic heeft op de CES-beurs in Las Vegas een prototype getoond van een 4K Blu-ray Disc-speler. Het is het eerste toestel dat films in de pure (native) 4K-kwaliteit kan weergeven. De huidige generatie BD-spelers beperkt zich tot het upscalen van de Full HD-resolutie naar bijna-4K-kwaliteit.

Lees meer...

Geplaatst op 6 januari 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

CES 2015: Actiecamera van Sony doet het in 4K

Sony4kaccam2Tussen de talloze 4K-televisies spotten we op CES ook enkele andere apparaten die de ultrahoge beeldresolutie ondersteunen. Zoals de FDC-X1000VR van Sony, een 4K Action Cam waarmee je je afdaling op de zwarte piste of sprong uit het vliegtuig werkelijk haarscherp kan vastleggen voor het nageslacht.

Lees meer...

Geplaatst op 5 januari 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

CES 2015: De mooiste harddisk van het land?

LaciemirrorWeinig fabrikanten meten hun harddisks zulke bijzondere designs aan als LaCie. Een jaar geleden, ook op CES, verraste het bedrijf met de Sphere, een vaste schijf verpakt in een verzilverd schaalmodel van een van de bollen van het Atomium. De nieuwe LaCie Mirror staat zo mogelijk nog harder te glimmen op je bureau.

Lees meer...

Geplaatst op 5 januari 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

CES 2015: Triby, de veelzijdige keukentelefoon

TribyDe keuken is niet de meest ideale plek om een telefoongesprek te voeren. Als je handen al niet nat zijn of onder het deeg zitten, heb je ze wel nodig om alle potten en pannen te managen. Triby biedt soelaas. Dit gadget laat je niet alleen handsfree telefoneren, maar doet meteen ook dienst als keukenradio en digitaal prikbord voor het hele gezin.

Lees meer...

Geplaatst op 5 januari 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Volg het nieuws van de CES-beurs op T-zine

CES2015In de Amerikaanse gokstad Las Vegas barst begin januari traditiegetrouw de CES los, veruit de grootste internationale beurs voor consumentenelektronica. T-zine houdt je deze week op de hoogte van de belangrijkste nieuwigheden.

Lees meer...

Geplaatst op 20 december 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Getest: de Leitz Icon labelprinter

Leitz1Als je elke week wel een paar brieven of pakjes moet versturen, dan kan je eigenlijk niet zonder een degelijke labelprinter. De nieuwe Icon van Leitz valt meteen op door zijn flexibiliteit. Het toestel werkt volledig draadloos, print met één cartridge labels van verschillende afmetingen, en je kan zelfs etiketten afdrukken via je smartphone. Het testexemplaar van de Icon bereikte ons nog net op tijd voor de kerstkaarten.

Lees meer...

Geplaatst op 17 december 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Zet je tv en Digicorder aan met slechts één knop

CecJe hebt ongetwijfeld al ondervonden dat je met de afstandsbediening van Telenet zowel je Digicorder (of Digibox) als je televisie kan bedienen. Wat je misschien nog niet weet is dat je beide apparaten met slechts één druk op de knop kan in- of uitschakelen. Je televisie moet hiervoor wel HDMI-CEC-commando’s ondersteunen, maar dat geldt eigenlijk voor elk recent model.

Lees meer...

Geplaatst op 15 december 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Getest: Proximus perst 2 nummers op 1 telefoon

Proxi2Met Bizz Switch, een nieuwe dienst van Proximus, kan je op één smartphone en met hetzelfde gsm-abonnement voortaan twee verschillende nummers gebruiken. Zo moet het eenvoudiger worden om werk en privé gescheiden te houden. T-zine deed de test.

Lees meer...

Geplaatst op 15 december 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Ook de tuinsproeier wordt binnenkort smart

Blossom1De sproei-installatie in de tuin moet zo’n beetje het enige toestel zijn dat je nog niét met je smartphone kan bedienen. Met Blossom, een succesvol nieuw Kickstarterproject, komt daar in de lente verandering in. De technologie zorgt niet alleen voor meer gebruiksgemak, maar ook voor een besparing op je waterfactuur die kan oplopen tot dertig procent.

Lees meer...

Volg T-zine ook via Twitter Facebook Google+ RSS

Laatste reacties op T-zine

Onze blogs

Meer