Home Markten Live Netto Sabato

Geplaatst op 13 september 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Getest: de Jumping Sumo MiniDrone van Parrot

Sumo1De feestdagen lijken nog veraf, maar wij weten nu al welk gadget we graag onder de kerstboom willen vinden: een Jumping Sumo MiniDrone van Parrot. Oh ja, en misschien ook een nieuwe smartphone of tablet om het speeltje te besturen. Of is dat erover?

Lees meer...

Geplaatst op 11 september 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

IFA: Ambilight-tv's projecteren straks ook video op de muur

Afterglow2TP Vision heeft op de IFA-elektronicabeurs in Berlijn een sneak preview gegeven van de volgende generatie Philips-tv's met Ambilight. Bijzonder aan de getoonde technologie is dat er niet alleen gekleurd (sfeer)licht op de muur achter het scherm wordt geprojecteerd, maar ook echte videobeelden van het programma dat je bekijkt. Zo lijkt de televisie een stuk groter en wordt de kijkervaring volgens de fabrikant nog intenser.

Lees meer...

Geplaatst op 10 september 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Apple herdefinieert het slimme uurwerk

AppleWatch1Apple heeft in thuisbasis Cupertino, naast twee nieuwe iPhones, dan eindelijk zijn langverwachte Apple Watch onthuld. Hoewel het slimme uurwerk pas begin 2015 op de markt komt, lijken de smartwatches die vorige week op IFA zijn voorgesteld inmiddels alweer een tikkeltje achterhaald. Al heeft dat meer te maken met stijl dan met functionaliteit.

Lees meer...

Geplaatst op 8 september 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

IFA: Samsung lanceert phablet met een hoek af

Noteedge1Een nieuwe IFA, een nieuwe Samsung Galaxy Note – de vierde intussen alweer. Minder voorspelbaar was de onthulling van de Note Edge, een phablet met een opvallend gebogen schermrand. Of met een hoek af, zo je wil.

Lees meer...

Geplaatst op 8 september 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

IFA: In een oogwenk van stereo naar surround

Fideliob5aWie surround-geluid zegt, denkt al gauw aan een heleboel losse luidsprekers en nog veel meer rondslingerende kabels. Maar dat is buiten de Philips Fidelio B5 gerekend. Deze slimme soundbar beschikt over twee afneembare, oplaadbare speakers die je zo’n beetje overal in de kamer mag neerpoten. Bovendien doen ze ook nog eens dienst als Bluetooth-luidsprekers.

Lees meer...

Geplaatst op 8 september 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

IFA: Slimme Nest thermostaat komt naar België

Nest1De intelligente Nest Learning Thermostat zal later deze maand dan eindelijk ook bij ons verkrijgbaar zijn. In Amerika, Canada en Groot-Brittannië is het gadget al enkele jaren een ‘hot’ item. Ook het onlangs geïntroduceerde slimme rookalarm van Nest Labs komt per direct naar België.

Lees meer...

Geplaatst op 6 september 2014 door Wim De Preter Reacties | Reageren

IFA: Sony maakt een touchscreen van uw huis

De indrukwekkendste demo op de Sony-stand op de Berlijnse techbeurs Ifa is ‘Life Space UX’, een als woning ingerichte ruimte die volgestouwd werd met innovatieve projectie- en verlichtingstechnologie. Het resultaat: een huis waarin je van elk oppervlak een touchscreen kunt maken.

Lees meer...

Geplaatst op 6 september 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Getest: de Samsung Galaxy K zoom

Kzoom1Elke smartphonebouwer heeft zo z’n eigen manier om een topcamera te integreren. HTC doet het met ‘ultrapixels’, Sony bedacht de opklikbare QX-camera en Samsung ontwikkelde een echt hybride toestel met 10x optische zoom. Van die opmerkelijke Galaxy-smartphone is net een nieuwe versie uit, de K zoom. En die voelt meteen een stuk volwassener aan dan z’n voorganger.

Lees meer...

Geplaatst op 4 september 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

IFA: Dyson robotstofzuiger ziet na 16 jaar het levenslicht

360eye1Niet minder dan 16 jaar aan research en ontwikkeling ging eraan vooraf. De 360 Dyson Eye is dan ook niet de eerste de beste robotstofzuiger.

Lees meer...

Geplaatst op 3 september 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

IFA: Daar komen de smartwatches (alweer)

Watch1Heel wat fabrikanten houden op IFA deze week hun nieuwe generatie smartwatches boven de doopvont. Vrijwel alle aangekondigde uurwerken worden aangedreven door Android Wear, Googles gloednieuwe besturingssysteem voor draagbare gadgets. Volgende week wordt waarschijnlijk ook de langverwachte iWatch van Apple onthuld.

Lees meer...

Geplaatst op 3 september 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

IFA: Nieuwe smartphone-lenscamera's van Sony

Sonyqx1Sony heeft op de IFA-beurs in Berlijn een nieuwe reeks QX-fototoestellen voorgesteld. Dat zijn hoogwaardige camera’s in de vorm van een lens die je met een klemsysteem op je Android-telefoon of iPhone bevestigt. Je zou met dit gadget veel mooiere foto’s kunnen maken dan met de ingebakken camera van je smartphone.

Lees meer...

Geplaatst op 3 september 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Ontdek hoeveel mensen je tweets lezen

TwitteranalyseTwitter heeft een nieuwe tool gelanceerd waarmee je een heleboel interessante statistieken aan de weet komt. Zo toont Twitter Analyse je in realtime hoeveel mensen je berichtjes lezen, hoe vaak er op een geposte link wordt geklikt, en in welk tempo je nieuwe volgers aantrekt.

Lees meer...

Geplaatst op 29 augustus 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Getest: de Rollei Sunglasses Cam 200

RolleibrilVan je avonturen op de mountainbike en de skipiste tot het duizelingwekkende ritje in de achtbaan; met een action cam leg je het tegenwoordig allemaal moeiteloos vast. Het monteren van zo’n camera neemt echter wat tijd in beslag, en de gefilmde beelden zijn vaak nogal statisch van aard. Twee minpunten waar je met de Sunglasses Cam 200 van Rollei alvast geen last meer van zult hebben.

Lees meer...

Geplaatst op 28 augustus 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Beheer al je Google-activiteiten op één plek

GoogledashJe kan Google bezwaarlijk nog een zoekmachine noemen. Het bedrijf levert vandaag de dag tientallen diensten, tools en apps, waarvan je er waarschijnlijk meer gebruikt dan je zou denken. Toch is het helemaal niet zo moeilijk om al die toepassingen te beheren. Dat kan namelijk vanaf één centrale plek die Google Dashboard heet.

Lees meer...

Geplaatst op 28 augustus 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Windows 8.1: Eindelijk moeiteloos back-uppen

Win81tipsWist je dat Windows 8.1 van huis uit niet een, maar twee manieren aan boord heeft om je kostbare gegevens te back-uppen? Je moet dus al een hele goede reden hebben om géén reservekopie te maken. In dit artikel staan we stil bij de nieuwste en wat ons betreft interessantste back-upfunctie van het besturingssysteem, de zogenaamde Bestandsgeschiedenis.

Lees meer...

Geplaatst op 27 augustus 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

IFA: LG komt met Sonos-achtig muzieksysteem

LglineupIn Berlijn barst volgende week de IFA weer los, de grootste beurs voor consumentenelektronica op Europese bodem. Sommige merken lekken intussen de eerste nieuwtjes. Zoals LG, dat zal uitpakken met een weinig originele, maar – juist daarom – misschien wel zeer interessante concurrent voor het multi-room muzieksysteem van Sonos.

Lees meer...

Geplaatst op 21 augustus 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Zeker weten dat je e-mailbijlagen gelezen worden

DocflareWe kennen de situatie allemaal maar al te goed: je stuurt iemand een e-mail met een belangrijk document in attachment, maar in de uren en dagen daarna volgt er geen enkele reactie. Heeft de ontvanger de bijlage eigenlijk wel onder ogen gekregen? Een nieuwe dienst die alle twijfel wegneemt is Docflare.com van de Antwerpse start-up Salesflare.

Lees meer...

Geplaatst op 21 augustus 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Shazam herkent nu ook liedjes op je pc of Mac

ShazampcShazam, de muzikale app die je in een oogwenk vertelt welk lied je op de radio hoort, bestaat voortaan ook voor Windows- en Mac-computers. Handig als je je smartphone even niet bij de hand hebt. Of nog steeds met een onverwoestbare gsm uit de vorige eeuw door het leven gaat.

Lees meer...

Geplaatst op 20 augustus 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Zo vergeet Google je hele zoekgeschiedenis

GooglewisAls je vindt dat Google geen zaken heeft met de dingen die je online hebt opgezocht, dan kan je je zoekgeschiedenis vrij eenvoudig wissen. Aan de andere kant kan deze historie je soms prima diensten bewijzen. Druk dus ook weer niet te snel op de Verwijder-knop.

Lees meer...

Geplaatst op 18 augustus 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Sony's curved-tv gaat minder kort door de bocht

Sonycurved1Als het aan de fabrikanten ligt, dan wordt je volgende tv een buitensporig groot 4K-model met ultrahoge resolutie én een fraai gebogen beeldscherm. Over de ideale radius (of straal) van die curve – als die al bestaat – zijn de meningen evenwel nog verdeeld. Zo is de kromming van de nieuwe Sony Bravia S90 een stuk subtieler dan bij de curved-tv’s van Samsung en LG.

Lees meer...

Volg T-zine ook via Twitter Facebook Google+ RSS

Laatste reacties op T-zine

Onze blogs

Meer