Home Markten Live Netto Sabato

Geplaatst op 28 mei 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Handleiding kwijt? Download ’m dan gewoon opnieuw

ManualsKan je een bepaalde handleiding niet meer vinden? Of wil je die vijftien kilo aan documentatie van je tv, wasmachine, router en andere toestellen eindelijk wel eens bij het oud papier zetten? Weet dan dat er een site bestaat waar je vrijwel elke handleiding digitaal opnieuw kan binnenhalen, mocht het ooit nog eens nodig zijn.

Lees meer...

Geplaatst op 27 mei 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Hoe lang gaat jouw SSD-schijf eigenlijk nog mee?

SsdprologoEen Solid State Disk is niet alleen veel sneller en stiller dan een klassieke harde schijf, hij verbruikt ook nog eens minder energie. De technologie kent echter ook een nadeel, en dat is dat je een SSD niet eindeloos kan blijven uitlezen en beschrijven: op een dag is het afgelopen. Hoe lang het exemplaar in jouw notebook nog te leven heeft, kan je eenvoudig zelf controleren met het programma SSD Life.

Lees meer...

Geplaatst op 26 mei 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Ga virtueel op vakantie in de Big Apple

NyvrPlan je een trip naar New York City? Bij reisorganisatie Connections kan je de tofste plekken in de stad alvast virtueel gaan verkennen met behulp van een VR-bril. Voor het inblikken van de 360° tour door de Big Apple werd een beroep gedaan op de specialisten van Yondr, een start-up van eigen bodem.

Lees meer...

Geplaatst op 23 mei 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Getest: DAB+ beluisteren met de Sony P1DBP

Sonydabplus2In en rond Brussel kan je sinds 20 mei van radio-uitzendingen in DAB+ kwaliteit genieten. Je hebt daar wel een geschikte ontvanger voor nodig, want een ‘gewone’ DAB-radio volstaat niet. Wij legden ons oor de voorbije dagen te luisteren bij de XDR-P1DBP, een gloednieuw en draagbaar model van Sony.

Lees meer...

Geplaatst op 20 mei 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

7 redenen om wél een Apple Watch te kopen

ApplewatchHoewel de Apple Watch bij ons nog niet beschikbaar is regent het intussen mini-apps voor het slimme uurwerk. Daar zit behoorlijk wat onzin tussen, maar af en toe kom je ook dingen tegen die het leven daadwerkelijk veraangenamen. Deze fijne apps maken het alvast heel moeilijk om straks nee te zeggen tegen het prijzige gadget. Zeg niet dat we je niet gewaarschuwd hebben.

Lees meer...

Geplaatst op 19 mei 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Skype kan je gesprekken voortaan live vertalen

SkypetranslateMicrosoft heeft een preview-versie uitgebracht van Skype Translator. Met deze speciale versie van het populaire videochatprogramma worden gesprekken live vertaald, zodat je ook kan bellen met mensen die geen Nederlands of Engels begrijpen.

Lees meer...

Geplaatst op 19 mei 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Slim bord telt elke calorie die je binnen krijgt

SmartplateVolgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) zullen er in 2030 nergens in Europa méér vrouwen met overgewicht kampen dan in België. Als we de voorspelde obesitasepidemie nog willen tegenhouden, zullen we in de eerste plaats gezonder en bewuster moeten gaan eten. Een nieuw gadget dat daarbij kan helpen, is de SmartPlate. Dit slimme bord weet exact wat je allemaal naar binnen speelt, en hoeveel calorieën daarmee gemoeid zijn.

Lees meer...

Geplaatst op 16 mei 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Getest: bolpanorama’s maken met de Theta

Theta1Vergeet gewone panoramafoto’s: de Theta m15, de nieuwe 360° camera van Ricoh, legt de wereld om je heen pas écht in zijn totaliteit vast. En dat allemaal met slechts één druk op de knop.

Lees meer...

Geplaatst op 14 mei 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Mis nooit pakjes meer met de slimme brievenbus

Brievenbus3Thuis moeten blijven voor de pakjesbezorger en de omslachtige manier van retourneren vormen belangrijke redenen waarom veel consumenten liever niet online kopen. Start-up Parcelhome.com wil die drempel verlagen met een ‘slimme brievenbus’. In Mechelen begon deze week een proefproject waarbij drie grote koeriersdiensten samenwerken om de thuisbezorging te verbeteren.

Lees meer...

Geplaatst op 14 mei 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Kende je deze screenshot-trucs al?

ScreenIedereen maakt wel eens een screenshot met z’n computer of smartphone. De meeste gebruikers kennen echter alleen de methode om het volledige beeldscherm te vereeuwigen, terwijl je met een paar andere toetsencombinaties veel preciezer te werk kan gaan. Dit artikel zet de beste screenshots-trucs op een rij.

Lees meer...

Geplaatst op 13 mei 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Alle geografische gegevens onder één dak

GeopuntVan het geldende gewestplan over de beschermde monumenten tot de geplande werken (en bijbehorende verkeershinder) in je gemeente; er zijn maar weinig geografisch gerelateerde gegevens die je niét terugvindt via de website van Geopunt Vlaanderen.

Lees meer...

Geplaatst op 9 mei 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Getest: de Surface 3 van Microsoft

Surface3_bkHet is de dunste en lichtste 2-in-1 computer van Microsoft tot nu toe. Maar die records kunnen niet verhullen dat de Surface 3 in vrijwel elk opzicht een gestripte uitvoering is van de in september geïntroduceerde Pro-versie: kleiner, minder krachtig en bijgevolg ook (iets) beter betaalbaar.

Lees meer...

Geplaatst op 7 mei 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Eindelijk: een fluogele markeerstift voor het web

PithliMet Pith.li, een nieuwe webtool van Belgische bodem, bestaat er eindelijk een digitale versie van de goede oude markeerstift. Interessante passages op websites kleur je in een handomdraai (fluo)geel, waarna ze automatisch gearchiveerd worden voor later. Een knop om je samenvattingen te delen met anderen ontbreekt uiteraard evenmin.

Lees meer...

Geplaatst op 6 mei 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Zo verhuis je je playlists naar een andere muziekdienst

SoundizzAbonnees van een streamingdienst als Spotify of Deezer behoren tot de meest trouwe klanten die een bedrijf zich kan wensen. Overstappen is voor veel muziekliefhebbers immers geen optie, omdat ze met handen en voeten gebonden zijn aan de afspeellijsten die ze in de loop der jaren hebben aangelegd. Met de nieuwe webtool Soundizz kan je die playlists nu eindelijk op een makkelijke manier overzetten naar een andere muziekdienst.

Lees meer...

Geplaatst op 2 mei 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Getest: de Huawei TalkBand B2

Talkbandb2Met de nieuwe activiteitentracker van Huawei heb je steeds ook een draadloze headset bij de hand. En dat mag je letterlijk nemen.

Lees meer...

Geplaatst op 29 april 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

TomTom Bandit: de action-cam die zelf monteert

Bandit1Navigatiespecialist TomTom waagt zich andermaal op nieuw terrein met de Bandit, de eerste action-cam van het bedrijf. Bij de persvoorstelling in Amsterdam zagen we een toestel dat uiterst vernuftig in elkaar steekt, maar dat vooral opvalt door de unieke geïntegreerde montagefunctie. Met behulp van een smartphone-app plakt de Bandit je leukste of spannendste momenten volautomatisch aan elkaar. Een lastige monteerklus van vele uren duurt zo nog maar luttele minuten, en je hoeft er bovendien nauwelijks iets voor te doen.

Lees meer...

Geplaatst op 29 april 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

LG G4: Subtiel gebogen en strak in het leer

G4coversTwee straffe camera’s, een verbeterd Quad HD-display en een gedurfd design – sommige modellen zijn zelfs afgewerkt in leder; dat zijn de troeven van de LG G4. Het nieuwe vlaggenschip van de Zuid-Koreaanse elektronicagigant is verkrijgbaar vanaf € 649 en ligt eind mei bij ons in de winkel.

Lees meer...

Geplaatst op 25 april 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Getest: de Mio MiVue 538 Deluxe dashcam

Mivue538_Deluxe_1In Rusland worden automobilisten door hun verzekeringsmaatschappij inmiddels verplicht om een dashcam te gebruiken. Wie op YouTube al eens naar de vaak hallucinante ongevallen in dat land heeft gekeken, weet waarom. Ook in België wint het gadget snel aan populariteit. Wij reden de voorbije dagen rond met de nieuwe Mio MiVue 538 Deluxe. Die filmt niet alleen de strapatsen van en aanrijdingen met medeweggebruikers, maar waarschuwt je ook netjes voor flitspalen.

Lees meer...

Geplaatst op 23 april 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Slimme fornuisknop zorgt voor perfecte ‘cuisson’

Meldknop1Bij het bereiden van gerechten is het heel belangrijk dat je de juiste temperatuur in acht neemt. Met de Meld Knob, een veelbelovend nieuw Kickstarter-project, hoef je je daar voortaan geen zorgen meer om te maken. Deze intelligente app-gestuurde fornuisknop regelt de temperatuur in je kookpotten volautomatisch, zodat je elke keer weer een perfecte maaltijd serveert.

Lees meer...

Geplaatst op 23 april 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Een digitale kluis voor na je dood

Safeheaven1Er komt jammer genoeg een dag waarop je er niet meer zult zijn. Maar als je niet tijdig maatregelen treft, blijven je accounts bij sociale media en andere sites daarna wellicht nog jarenlang ‘voortleven’. Safe in Heaven, een webdienst van uitvaartspecialist DELA, biedt daar een oplossing voor: een digitale kluis die uitsluitend kan worden geopend door een nabestaande, met alle nodige instructies om je accounts af te sluiten.

Lees meer...

Volg T-zine ook via Twitter Facebook Google+ RSS

Laatste reacties op T-zine

Onze blogs

Meer