Home Markten Live Netto Sabato

Geplaatst op 13 februari 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Getest: Op stap met een elektrische step

EmicroNa de e-bike verschijnt in maart ook de elektrisch ondersteunde step op de Belgische markt. De emicro one haalt snelheden tot 25 km/uur, is in een handomdraai opgeplooid en lijkt dan ook ideaal voor die laatste (kilo)meters van en naar het station. Wij konden het opmerkelijke voertuig alvast een week uitproberen en namen letterlijk een step into the future.

Lees meer...

Geplaatst op 13 februari 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Getest: Op stap met een elektrische step

EmicroNa de e-bike verschijnt in maart ook de elektrisch ondersteunde step op de Belgische markt. De emicro one haalt snelheden tot 25 km/uur, is in een handomdraai opgeplooid en lijkt dan ook ideaal voor die laatste (kilo)meters van en naar het station. Wij konden het opmerkelijke voertuig alvast een week uitproberen en namen letterlijk een step into the future.

Lees meer...

Geplaatst op 11 februari 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

PowerPoints presenteren zoals een pro met Zoho

ZohoshowtimePresentaties kunnen knap saai zijn. Soms door de inhoud of juist het totale gebrek daaraan, maar vaak ook door de manier waarop het verhaal verteld wordt. Zoho ShowTime brengt daar verandering in. Met dit gratis verlengstuk voor PowerPoint beschik je over verschillende interactieve hulpmiddelen om je publiek wakker te houden en te begeesteren. En passant genereer je heel wat nuttige feedback over je eigen optreden.

Lees meer...

Geplaatst op 10 februari 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Smartphone-app leest tv-ondertitels voor

OndertitelsBuitenlandse films worden door de Nederlandstalige omroepen steevast ondertiteld, net als programma’s waarin een of meerdere dialecten worden gebezigd. Voor mensen met een visuele beperking zijn die teksten soms lastig te volgen. Een app met de veelzeggende naam Gesproken ondertitels kan in dat geval uitkomst bieden.

Lees meer...

Geplaatst op 9 februari 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Slimme ‘adventure camera’ monteert eigenhandig je video’s

Frodo1De Frodo ziet eruit als een hip polshorloge, maar is in werkelijkheid een slimme adventure camera. Slim, omdat je hem zowel rond de pols, op een helm als op andere plaatsen kan dragen, maar vooral ook omdat het gadget in staat is om volautomatisch je video’s te monteren. Een karwei dat bij andere camera’s al gauw ettelijke uren in beslag neemt.

Lees meer...

Geplaatst op 6 februari 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Getest: de Gear VR-headset van Samsung

SamsungGearVR1Vergeet Minority Report, The Matrix, eXistenZ of welke speelfilm over virtual reality ook. Niets uit Hollywood kan tippen aan de échte VR-ervaring zoals wij die de voorbije dagen beleefden met deze nieuwe headset van Samsung.

Lees meer...

Geplaatst op 2 februari 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Hoe goed zijn je pc en smartphone écht beveiligd?

Amtso2Een virusscanner geïnstalleerd? Check! Firewall actief? Mooi zo. Maar werken al die beveiligingsmaatregelen ook zoals het hoort? Voor een antwoord op die vraag laat je je computer best eens controleren door de Anti-Malware Testing Standards Organization, kortweg AMTSO. Op hun site vind je ook een aantal security-tests voor Android-toestellen.

Lees meer...

Geplaatst op 2 februari 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

App controleert of je eurobiljetten wel echt zijn

EchtvalsDe kans dat je een vals eurobiljet in handen krijgt mag dan zeer klein zijn, toch worden er in België jaarlijks tienduizenden namaak-briefjes onderschept. De Nederlandsche Bank ontwikkelde een smartphone-app waarmee je de echtheid van eurobiljetten eenvoudig zelf kan controleren.

Lees meer...

Geplaatst op 1 februari 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Ontdek de talloze verborgen genres van Netflix

NetflixtrucOm sneller een leuke serie of film te vinden heeft videodienst Netflix het aanbod onderverdeeld in twaalf genres. Dat wil zeggen: op je scherm krijg je twaalf categorieën te zien. In werkelijkheid zijn het er vele duizenden. Hoe je toegang krijgt tot al die verschillende genres, die vaak extreem specifiek zijn, lees je in dit artikel.

Lees meer...

Geplaatst op 30 januari 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Getest: de Eyefi mobiPRO WiFi SD-kaart

Eyefimobi1Fotograferen met een smartphone heeft als groot voordeel dat je je kiekjes onmiddellijk kan delen via Facebook, e-mail en andere kanalen. Bij een compactcamera of digitaal spiegelreflextoestel zonder wifi-mogelijkheden heb je die luxe niet, en zal je de beelden eerst moeten overzetten naar een computer. De Eyefi mobiPro, een slimme SD-geheugenkaart, past daar voor een schappelijk bedrag een mouw aan.

Lees meer...

Geplaatst op 27 januari 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Laat je foto’s het verhaal vertellen met MyAlbum

Myalbum1Er zijn eindeloos veel manieren om foto’s te sharen. Je kiekjes in een Dropbox-folder dumpen is ongetwijfeld de snelste methode, maar meteen ook de saaiste. De Nederlandse start-up MyAlbum laat zien dat je met nauwelijks meer moeite ook hele fraaie dingen met je foto’s kan doen.

Lees meer...

Geplaatst op 26 januari 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Liever geen nostalgie op Facebook? Zo schakel je de functie uit

NostalgieFacebook toont je tegenwoordig bijna dagelijks een brok nostalgie, aan de hand van posts uit vervlogen jaren. Heb je geen zin om telkens weer met het verleden geconfronteerd te worden of ben je de ongevraagde boodschappen gewoon spuugzat, dan kan je die nostalgiefunctie eenvoudig uitschakelen.

Lees meer...

Geplaatst op 26 januari 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Pakjes versturen met je smartphone bij bpost

BpostBpost heeft de website van zijn pakjesdienst deze week gevoelig verbeterd. Je kan nu ook rechtstreeks vanaf je smartphone of tablet verzendetiketten aanmaken en afrekenen. Nog nieuw is de keuze uit twee geoptimaliseerde afdrukformaten, zodat er geen inkt en papier wordt verspild.

Lees meer...

Geplaatst op 23 januari 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Getest: het Philips izzy multiroom-systeem

Izzy1Als groot muziekliefhebber kan ik me geen leven meer voorstellen zonder een multiroom-systeem. Ik verbaas me er dan ook over dat dergelijke luidsprekers nog steeds niet tot de mainstream behoren. Volgens Philips komt dit vooral door de ‘complexe configuratie’ die steevast via het wifi-netwerk en de router verloopt. Feit is dat Philips’ nieuwe izzy-speakers een ongezien installatie- en gebruiksgemak bieden. Maar is de makkelijkste weg ook de beste?

Lees meer...

Geplaatst op 20 januari 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Motorola maakt onbreekbare smartphone

MotoglassBijna iedereen heeft het al wel een keer meegemaakt: een lelijke barst in het scherm van je smartphone en een peperdure rekening om de schade te herstellen. Met de nieuwe Moto X Force kan het je niet meer overkomen. Deze telefoon beschikt als eerste over een display dat onmogelijk nog kan breken, zo garandeert fabrikant Motorola.

Lees meer...

Geplaatst op 19 januari 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Garmin onthult ‘Google Glass’ voor fietsers

Garminvision1Net als automobilisten raken ook fietsers steeds vaker afgeleid door de gadgets die ze onderweg meezeulen. Om te voorkomen dat pedaalridders meer op hun navigatietoestel, sportuurwerk of hartslagmeter letten dan op het verkeer, wat tot levensgevaarlijke situaties kan leiden, lanceert Garmin de Varia Vision: een zogeheten ‘in-sight’ display dat alle belangrijke informatie pal op je netvlies projecteert.

Lees meer...

Geplaatst op 19 januari 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Overal een groot scherm met deze minuscule short-throw projector van Sony

Shortthrowsony1Sony heeft op de CES-beurs in Las Vegas een piepkleine ultra short-throw projector voorgesteld waarmee je vrijwel elk oppervlak omtovert tot een scherm van 22 tot wel 80 inch. Het gadget van amper tien kubieke centimeter werkt ook nog eens volledig draadloos.

Lees meer...

Geplaatst op 16 januari 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Getest: de Netatmo Welcome. Wie niet weg is…

Netatmo1De Netatmo Welcome onderscheidt zich van andere app-gestuurde beveiligingscamera’s door zijn gezichtsherkenning. Na een leerperiode van enkele weken weet het toestel je precies te vertellen dat de kinderen terug zijn van school of dat de schoonmaakster weer eens een half uur te laat was. T-zine deed de test.

Lees meer...

Geplaatst op 14 januari 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Lenovo bouwt pc met projector erin

Lenovo610sComputerbouwer Lenovo heeft duidelijk iets met projectors. Na eerder al een tablet met ingebouwde beamer op de markt te hebben gebracht lanceert het bedrijf binnenkort een compacte desktop-pc die dat kunstje nog eens dunnetjes overdoet, de ideacentre 610S.

Lees meer...

Geplaatst op 13 januari 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Op beide oren slapen met de Hush-dopjes

HushWe hebben allemaal wel eens moeite om de slaap te vatten. Hush Technology, een Amerikaanse start-up, bedacht er een oplossing voor: slimme oordopjes die ongewenst geluid buitensluiten, maar pienter genoeg zijn om belangrijke informatie – zoals het geluid van de wekker en dringende telefoontjes – door te laten.

Lees meer...

Volg T-zine ook via Twitter Facebook Google+ RSS

Laatste reacties op T-zine

Onze blogs

Meer