Home Markten Live Netto Sabato

Geplaatst op 23 januari 2017 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Maak van je smartphonefilms een origineel ‘flipboekje’

CliponpaperJe kent ze nog wel: van die papieren flipboekjes met tekeningen of foto’s die, wanneer je er snel doorheen bladert, een animatiefilmpje laten zien. De techniek is al 150 jaar oud, maar werd door Clip on Paper in een modern jasje gestopt: upload je leukste smartphonefilmpje naar deze nieuwe dienst, en enkele dagen later valt de video als een flipboekje in je brievenbus.

Lees meer...

Geplaatst op 20 januari 2017 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Getest: de Nest Cam Outdoor bewakingscamera

Nestout1Een beveiligingscamera ín huis waarschuwt je pas wanneer de inbrekers al binnen zijn. Word je liever wat eerder verwittigd van mogelijk onraad, dan opteer je wellicht beter voor een slimme buitencamera. Wij lieten ons stulpje de voorbije weken in de gaten houden door de nieuwe Cam Outdoor van Nest.

Lees meer...

Geplaatst op 18 januari 2017 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Vergeet voortaan geen enkel wachtwoord meer

DashlaneHet is dé ergernis van iedereen die bij vrienden of familie wel eens een computer fikst: mensen die hun wachtwoorden niet kennen, vergeten zijn of nergens meer kunnen terugvinden. En dat terwijl er uitstekende wachtwoordmanagers bestaan. Dashlane, onze tool van de week, is zelfs helemaal gratis en beschikbaar voor elk platform.

Lees meer...

Geplaatst op 17 januari 2017 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Lego leert kinderen blokjes programmeren

LegoboostSpeelgoedfabrikant Lego komt in de zomer met een opvallend nieuw product op de markt. De Boost Creative Toolbox bevat genoeg steentjes voor vijf interactieve bouwsels, waaronder een robot en een ‘digitale’ kat, die kinderen vanaf zeven jaar eigenhandig kunnen programmeren.

Lees meer...

Geplaatst op 17 januari 2017 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Zo maak je pijlsnel een foto met je smartphone

FastercameraDe betere smartphones hebben tegenwoordig waanzinnig goede camera’s aan boord. Maar tegen de tijd dat je je toegangscode hebt ingevoerd en de camera-app hebt opgestart, is dat unieke fotomoment vaak al lang weer gepasseerd. Gelukkig bestaat er een trucje waarmee je al die stappen gewoon kan overslaan.

Lees meer...

Geplaatst op 13 januari 2017 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Getest: de Ultra Short-Throw projector van LG

Lgst1Niet iedereen heeft thuis plaats voor een tweede televisie van pakweg 50-inch, of ruimte om een klassieke projector te installeren. Met opgroeiende kinderen, die voortdurend andere programma’s willen zien dan jij, of willen gamen terwijl jij Netflix in gedachten had, durft dat al eens tot conflicten leiden. De nieuwe PH450U, een veelzijdige Ultra Short-Throw projector van LG, kan in zulke situaties uitkomst bieden.

Lees meer...

Geplaatst op 11 januari 2017 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Slimme ring vertelt hoe gezond je (bezig) bent

Motovring2Misschien is een smartwatch of een activiteitentracker voor rond de pols niet helemaal je ding, maar wil je wel graag weten of je genoeg beweegt of voldoende nachtrust krijgt. In dat geval is de Motiv, een slimme ring, misschien wel iets voor jou.

Lees meer...

Geplaatst op 9 januari 2017 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

BMW pakt uit met een dashboard dat zweeft

BmwholoAutofabrikant BMW gaf op de CES-elektronicabeurs een voorsmaakje van zijn HoloActive Touch-technologie: een virtueel aanraakscherm met knoppen en functies die boven het dashboard lijken te zweven. Omdat het een studie betreft is het nog niet zeker of BMW de futuristisch ogende interface daadwerkelijk gaat commercialiseren.

Lees meer...

Geplaatst op 9 januari 2017 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Iconische Technics draaitafel de helft ‘goedkoper’

Technics1200grPanasonic blies de iconische SL-1200 draaitafel van Technics vorig jaar nieuw leven in met de SL-1200G Grand Class én een gelimiteerde uitvoering daarvan, de 50th Anniversary Edition. De prijs van 3.500 euro kwam bij veel vinylliefhebbers echter aan als een kras op een zeldzame plaat. Op de CES-beurs in Las Vegas lanceerde Panasonic daarom een nieuwe uitvoering van de draaitafel die bijna de helft ‘goedkoper’ is.

Lees meer...

Geplaatst op 6 januari 2017 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Getest: de SPIN remote, één knop voor alles

Spin1De prijs voor de afstandsbediening met het hoogste Harry Potter-gehalte gaat zonder enige twijfel naar de SPIN remote. Met slechts één enkele knop en een aantal ‘magische’ hand- en veeggebaren bedien je nagenoeg elk apparaat in huis. Dat is althans de theorie. Of het in de praktijk ook allemaal zo vlot gaat lees je in onze review.

Lees meer...

Geplaatst op 5 januari 2017 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

4K Blu-ray speler van Sony kan audio streamen

Sonybd4kSony heeft op de CES-beurs in Las Vegas zijn eerste 4K Ultra HD Blu-ray speler voorgesteld. De UBP-X800 is ontwikkeld in samenwerking met Sony Pictures Entertainment, voor een uiterst natuurgetrouwe weergave van de beelden, en komt met een paar handige extra’s.

Lees meer...

Geplaatst op 5 januari 2017 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

CES 2017: Daar komen de robot(je)s

Robotjes2017 zou wel eens het jaar van de digitale butler kunnen worden: intelligente, spraakgestuurde assistenten die thuis allerlei klusjes voor je uitvoeren. In Amerika kan dat al enkele maanden met de Google Home en Amazon Echo, maar de nieuwste gadgets gaan nog een stap verder.

Lees meer...

Geplaatst op 5 januari 2017 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

De tv-trend voor 2017: uit net zo mooi als aan

Lgw7Geen elektronicafestijn zonder veel, héél veel gloednieuwe tv’s. In het topsegment zijn snufjes als 4K UHD (ultrahoge definitie) en HDR (hoog dynamisch bereik) inmiddels gemeengoed geworden. De focus lag in Vegas daarom niet alleen op de beeldkwaliteit van de schermen, maar vooral ook op het design.

Lees meer...

Geplaatst op 4 januari 2017 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Mirabook maakt van je smartphone een laptop

MirabookMet de Mirabook van de Franse startup Miraxess verander je je mobiele telefoon in een handomdraai in een 13,3-inch laptop met een Full HD-scherm en een batterijduur om ‘u’ tegen te zeggen. Voor de metamorfose is wel een Windows Phone of Android-toestel met de nieuwe USB Type-C connector vereist.

Lees meer...

Geplaatst op 4 januari 2017 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

'Discobol' beschermt je slimme woning tegen hackers en digitaal gespuis

NortoncoreBeveiligingsspecialist Symantec wist aardig wat aandacht te trekken met de Norton Core, een wifi-router in een soort discobol die speciaal ontwikkeld werd om ‘connected’ woningen te beschermen.

Lees meer...

Geplaatst op 4 januari 2017 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Stortvloed aan slimme gadgets op CES

BorstelCES 2017 is ook de editie van de opmerkelijke samenwerkingen. Zo sloegen Nokia-dochter Withings en cosmeticaproducent L’Oreal de handen in elkaar voor een slimme haarborstel. Gadgetbouwer Netatmo kondigde dan weer een partnership aan met Velux, om het klimaat in woningen te verbeteren.

Lees meer...

Geplaatst op 2 januari 2017 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Nieuwe midrange mobieltjes van Samsung en LG

LgkserieSamsung en LG hebben aan de vooravond van de CES-elektronicabeurs in Las Vegas (van 5 t/m 8 januari) alvast enkele nieuwe mobiele telefoons boven de doopvont gehouden. Het zijn stuk voor stuk middenklassers; de grote kleppers voor 2017 worden traditiegetrouw pas onthuld op het Mobile World Congres in Barcelona, eind februari.

Lees meer...

Geplaatst op 2 januari 2017 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Mis deze week niets van CES 2017

Ces2017logoIn Las Vegas barst deze week de Consumer Electronics Show (CES) weer los, de jaarlijkse hoogmis voor iedereen met een zwak voor gadgets en andere elektronica. Op T-zine kan je al het nieuws uit de gokstad vanaf dinsdag op de voet volgen.

Lees meer...

Geplaatst op 16 december 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Getest: de Samsung Gear S3 Classic

Gears3aIn tegenstelling tot wat sommige glazen bollen voorspelden is 2016 niet het jaar van de smartwatch geworden. Terwijl gewone fitness trackers het best aardig doen is de belangstelling voor het slimme klokje beneden alle peil. Het weerhield Apple en Samsung, die de kleine markt aanvoeren, er niet van om toch weer een update van hun smartwatches uit te brengen. Van de Zuid-Koreaanse elektronicareus namen we de nieuwe Gear S3 onder de loep.

Lees meer...

Geplaatst op 13 december 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Facturen scannen en meteen betalen met Doccle

Doccle1Rekeningen betalen is sowieso geen leuke bezigheid, maar het invoeren van rekeningnummers, mededelingen en bedragen is ook nog eens erg tijdrovend. Om van het gehannes met de kaartlezer nog maar te zwijgen. De vernieuwde Doccle-app met Scan & Pay-functionaliteit laat zien dat het ook anders, en vooral veel sneller kan.

Lees meer...

Volg T-zine ook via Twitter Facebook Google+ RSS

Laatste reacties op T-zine

Onze blogs

Meer