Home Markten Live Netto Sabato

Geplaatst op 22 november 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Getest: de Samsung Galaxy Note 4

Note4heroDe Galaxy Note van Samsung is reuzensmartphone en digitaal notitieboekje in één. T-zine nam de voorbije dagen de nieuwe versie 4 onder de loep. Met de bijgeleverde S Pen in de hand noteerden we vooral een aantal verfijningen.

Lees meer...

Geplaatst op 18 november 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Maak files en folders in een oogwenk onzichtbaar

WisefolderhiderEr zijn van die computerbestanden en folders waarvan de inhoud alleen voor je eigen ogen bestemd is. Denk maar aan financiële documenten, wachtwoorden of concurrentiegevoelige informatie van je werkgever. Wise Folder Hider is een handig gratis programmaatje om die data (tijdelijk) onzichtbaar te maken.

Lees meer...

Geplaatst op 18 november 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Giet saaie spreadsheets in spannende grafieken

ChartcubeHoewel Microsoft Excel sinds kort ook voor de iPad bestaat zijn mobiele apparaten eigenlijk niet zo geschikt om spreadsheets op te analyseren. De bedenkers van Chartcube willen daar verandering in brengen. Deze gratis iPad-app visualiseert je data aan de hand van een vernuftige interactieve kubus en biedt handige tools om de grafieken te sharen en te becommentariëren.

Lees meer...

Geplaatst op 17 november 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Maak een waardige herdenkingspagina voor een dierbare

RemembrNa een overlijden groeit de Facebookpagina van een dierbare vaak uit tot een plek waar vrienden en familie troost zoeken en herinneringen met elkaar delen. Toch is zo’n pagina niet echt ideaal voor dit doeleinde, al was het maar omdat veel nabestaanden geen lid zijn van Facebook. De Nederlandse webdienst Remembr biedt sinds kort een alternatief.

Lees meer...

Geplaatst op 15 november 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Getest: de Parrot Zik 2.0 draadloze hoofdtelefoon

Parrotzik2aDe Zik (hip Frans voor ‘muziek’) is niet alleen een van de meest geavanceerde draadloze hoofdtelefoons op de markt, hij klinkt ook nog eens ontzettend goed. Toch zag Parrot nog ruimte voor verbetering. Twee jaar na het originele model lanceert het Franse bedrijf daarom de Zik 2.0: lichter, kleurrijker en – dat vooral – met nóg meer slimme sensoren. T-zine deed de luistertest.

Lees meer...

Geplaatst op 13 november 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Deezer-songs previewen en afspelen tegelijk

DeezerpreTerwijl een discjockey platen draait kan hij via de hoofdtelefoon alvast de volgende tracks voorbeluisteren en klaarzetten. Gelukkig maar, anders zou er na elke song een pijnlijke stilte vallen. De vernieuwde website van streamingdienst Deezer beschikt eveneens over een preview-mogelijkheid, zodat je ook thuis nooit meer zonder muziek hoeft te vallen.

Lees meer...

Geplaatst op 12 november 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Amazon.nl gestart met verkoop van Nederlandse en Vlaamse e-boeken

AmazonnlHet Amerikaanse bedrijf Amazon verkoopt sinds woensdag ook e-boeken van Nederlandse en Vlaamse auteurs. Hoewel de nieuwe website Amazon.nl zich vooral op de Nederlandse markt richt, kan je er als Belg ook boeken aanschaffen. Fysieke producten zoals elektronica, cd’s, kleding en speelgoed zal je niet terugvinden op Amazon.nl – met uitzondering dan van de eigen Kindle e-boekreaders van het bedrijf.

Lees meer...

Geplaatst op 10 november 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Is de HP Sprout de computer van morgen?

Hpsprout1Wie zichzelf als een creatieveling bestempelt, zal volgens fabrikant HP binnenkort niet om de Sprout heen kunnen. Met z’n geïntegreerde 3D-scanner, projector en speciale touch-mat introduceert deze all-in-one pc een compleet nieuwe manier van computeren. In Amerika is de Sprout sinds deze week te koop. Een lanceerdatum voor Europa is nog niet bekend gemaakt.

Lees meer...

Geplaatst op 8 november 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Getest: de Doro Liberto 820 voor de 65-plusser

Doro820aMet de Liberto 810 bewees Doro vorig jaar dat je rond Android wel degelijk een seniorvriendelijke smartphone kan bouwen. Wel waren er nog enkele kinderziekten (of moeten we zeggen: ouderdomskwaaltjes?), zoals het fletse, weinig precieze aanraakscherm en een achterhaalde camera. Voor opvolger Liberto 820 zat er dan ook maar één ding op: een grondige verjongingskuur.

Lees meer...

Geplaatst op 4 november 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Bundel al je clouddiensten in één slimme wolk

CafelogoJe foto’s staan op Google+, filmpjes bewaar je bij Vimeo, zakelijke documenten deel je via Dropbox en voor de activiteiten van de voetbalclub gebruik je wéér een andere dienst. Zie je door al die verschillende wolken soms de cloud niet meer? Dan zorgt CloudKafé voor de spreekwoordelijke opklaring.

Lees meer...

Geplaatst op 3 november 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Vlieg virtueel over wereldsteden met Flyover

Flyover2De introductie van Apples eigen Kaarten-applicatie, als antwoord op Google Maps, werd twee jaar geleden overschaduwd door tal van bugs en onnauwkeurigheden in de software. Die kinderziekten zijn er intussen gelukkig uit en hebben plaats gemaakt voor enkele mooie features. Flyover bijvoorbeeld, waarmee je virtueel over een groeiend aantal 3D-gemodelleerde wereldsteden kan vliegen.

Lees meer...

Geplaatst op 3 november 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Betalen via je smartphone met nieuwe SEQR-app

SeqrAmerikanen met een iPhone 6 (Plus) kunnen sinds kort mobiel afrekenen met Apple Pay. De rest van de wereld moet nog even geduld oefenen, maar in België zijn wel al enkele alternatieve oplossingen beschikbaar die bovendien ook op andere toestellen werken. De belangrijkste zijn de Bancontact/Mister Cash-app en, centraal in dit artikel, het systeem van nieuwkomer SEQR.

Lees meer...

Geplaatst op 25 oktober 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Getest: de lenige Lenovo Yoga 3 Pro

Lenovo1De Yoga 3 Pro heeft zijn naam niet gestolen. Lenovo’s nieuwe 'convertible' heeft de lenigheid van een Cirque du Soleil-artiest en transformeert in een oogwenk van flinterdunne notebook tot een tablet of kleine televisie. T-zine kon het toestel in België als eerste testen.

Lees meer...

Geplaatst op 23 oktober 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Nieuwe (ver)bouwsite scheidt vaklui van prutsers

BouwwijzerBouwen of verbouwen? Dan neem je maar beter gerenommeerde vaklui in de hand. Welke architecten, loodgieters en elektriciens kwaliteit leveren, en welke prutsers je maar beter mijdt, kan je binnenkort ontdekken op de nieuwe website Bouw-wijzer.be.

Lees meer...

Geplaatst op 22 oktober 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Bellen en sms’en via je Mac dankzij Yosemite

YosemitemessagesBehalve een gemoderniseerd uiterlijk brengt Mac OS X 10.10, beter bekend als Yosemite, ook flink wat nieuwe features met zich mee. De grootste verbetering is zonder twijfel de nauwere samenwerking tussen je Mac en je mobiele iOS-toestellen. Zo kan je voortaan bijvoorbeeld bellen en sms’en, terwijl je telefoon elders in huis ligt op te laden. We leggen je even uit hoe dat precies werkt.

Lees meer...

Geplaatst op 20 oktober 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Epson EcoTank-printers doen twee jaar met dezelfde inkt

Ecotank1Epson heeft een nieuwe serie all-in-one printers gelanceerd die genoeg inkt aan boord hebben om 4.000 zwart-wit pagina’s en 6.500 bladzijden in kleur af te drukken. Dat is volgens de fabrikant voldoende om twee jaar lang te kunnen printen. Bijkomend voordeel van de nieuwe EcoTank-toestellen is dat ze geen verwisselbare inkpatronen meer gebruiken.

Lees meer...

Geplaatst op 18 oktober 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Getest: de Sony SRS-X9 draadloze luidspreker

Srsx9aHet verhaal gaat dat je een goede speaker al kan herkennen nog voordat je één noot hebt gehoord. Hoe? Door hem op een weegschaal te zetten. Als dat klopt, dan gaat de Sony SRS-X9 hoge ogen gooien in deze test. Maar niet voordat we ook onze oren aan het werk hebben gezet.

Lees meer...

Geplaatst op 16 oktober 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Wandel met Street View tussen de piramiden

GizehDe Piramide van Cheops in Gizeh, ook wel de Grote Piramide genoemd, is het enige van de klassieke wereldwonderen dat de tand des tijds heeft doorstaan. Door de verhoogde terreurdreiging in Egypte is het helaas te gevaarlijk om de historische site te bezoeken. In het echt althans, want een virtuele wandeling tussen de piramiden is dankzij Google voortaan wel mogelijk.

Lees meer...

Geplaatst op 15 oktober 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Zo bekijk je het Netflix-aanbod uit andere landen

HolaHet is een publiek geheim dat Amerikaanse Netflix-kijkers een pak meer (én meer recente) series en films voorgeschoteld krijgen dan wij. Maar wat blijkt: via een eenvoudig achterdeurtje kan je ook als Belgische abonnee van dat grotere aanbod profiteren.

Lees meer...

Geplaatst op 13 oktober 2014 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Periscoop-camera van HTC maakt opnames uit het vuistje

Htc_reSmartphonebouwer HTC heeft in New York de RE voorgesteld, een losse camera in de vorm van een kleine periscoop waarmee je – letterlijk – in een handomdraai foto’s en video’s kan schieten. Het toestel werkt op eigen kracht maar is ook inzetbaar als smartphone-sidekick, wat flink wat extra mogelijkheden oplevert. De bijbehorende RE-app verschijnt trouwens zowel voor Android als voor iPhone.

Lees meer...

Volg T-zine ook via Twitter Facebook Google+ RSS

Laatste reacties op T-zine

Onze blogs

Meer