Home Markten Live Netto Sabato

Geplaatst op 28 februari 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Getest: de Withings Home bewakingscamera

WithingshomeMet z’n fraaie behuizing in echt hout is de Withings Home wat ons betreft de eerste bewakingscamera die zelf ook gezien mag worden. Maar goed, daar koop je zo’n toestel natuurlijk niet voor. Wel om tijdens je afwezigheid een oogje in het zeil te houden thuis, via de bijbehorende smartphone-app. Dat hebben we de voorbije week dan ook uitgebreid gedaan, dag én nacht.

Lees meer...

Geplaatst op 26 februari 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Panasonic kiest voor Firefox OS op smart-tv’s

FirefoxosElektronicabedrijf Panasonic toonde in Frankfurt deze week zijn Viera tv line-up voor 2015 aan de Europese pers. Belangrijkste nieuwigheid is dat de interface van de 4K Ultra HD-toestellen wordt aangedreven door Firefox OS. Dat jonge besturingssysteem debuteerde een jaar geleden op een select aantal smartphones, maar werd nog niet eerder toegepast in een televisie. T-zine kon de nieuwe feature al even uitproberen.

Lees meer...

Geplaatst op 25 februari 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Zo post je video’s rechtstreeks vanuit Twitter

TwitvideoIn sommige landen kon het al een tijdje, maar sinds deze week werkt het ook bij ons: video’s opnemen en posten, rechtstreeks vanuit de Twitter-app op je iPhone of Android-telefoon. We leggen je even uit hoe het werkt.

Lees meer...

Geplaatst op 25 februari 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Probeer de Apple Watch nu al virtueel uit

ApplewatchOp het Mobile World Congress in Barcelona worden begin maart gegarandeerd weer de nodige nieuwe smartwatches uit de hoge hoed getoverd. Wie zijn zinnen heeft gezet op een Apple Watch zal echter nog minstens geduld moeten oefenen tot april. Tot die tijd kan je het gadget gelukkig wel al virtueel uitproberen.

Lees meer...

Geplaatst op 21 februari 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Getest: de YotaPhone 2 met twee schermen

Yotaphone2site_aHij heeft wel wat weg van de LG Nexus 5, deze YotaPhone 2 van Russische makelij. Tegelijk is het een van de meest unieke smartphones die we al in handen kregen. Om te weten waarom moet je het toestel even omdraaien. Aan de achterkant zit namelijk nóg een scherm, in de vorm van een 4,7-inch e-ink-display. Een leuke gimmick of echt nuttig? We zochten het de afgelopen dagen voor je uit.

Lees meer...

Geplaatst op 17 februari 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Slimme Delsey-koffer weegt zichzelf, laadt je gadgets op en doet nog veel meer

PluggageDe Delsey Pluggage zou wel eens de ideale reiskoffer kunnen zijn. Zo hoef je op de luchthaven geen overgewichttoeslag meer te vrezen: deze trolley weegt zichzelf waarbij de kilo’s live op je smartphone verschijnen. De app meldt ook wanneer je koffer veilig in het bagageruim zit en slaat alarm als iemand het slot probeert te openen. Een ingebakken luidspreker zorgt tijdens het reizen zelfs voor een streepje muziek. Gooi je oude koffer echter niet meteen weg: het gaat nog maar om een prototype.

Lees meer...

Geplaatst op 17 februari 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Bewerk Office-bestanden direct vanuit Dropbox

DropofficeDropbox is in korte tijd zo’n beetje dé dienst geworden om bestanden mee uit te wisselen. Voor Office-projecten vonden we de mobiele Dropbox-apps tot nu toe wat minder geschikt, omdat je deze documenten na het uploaden niet meer kon aanpassen – iets wat met OneDrive van Microsoft bijvoorbeeld wel lukt. In de nieuwste Dropbox-versies voor de iPhone en iPad wordt die achterstand echter netjes weggewerkt.

Lees meer...

Geplaatst op 16 februari 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Voorkom dat YouTube alle bekeken filmpjes onthoudt

YouyubetipDe leukste YouTube-filmpjes bewaar je makkelijk voor later door ze toe te voegen aan een afspeellijst. Maar wist je dat de videosite ongevraagd eigenlijk àlles bijhoudt wat je bekijkt? Op een tablet of ander gedeeld toestel in huis heeft ieder gezinslid bovendien ongehinderd toegang tot die zoekgeschiedenis. Vind je dat niet zo’n prettig idee, ontdek dan snel hoe je deze functie voorgoed uitschakelt.

Lees meer...

Geplaatst op 14 februari 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Getest: de Fitbit Charge activiteitentracker

Fitbit1De eerste zonnestralen van een naderende lente zijn voor veel mensen hét signaal om weer wat meer te gaan bewegen. Een activiteitentracker kan daarbij prima diensten bewijzen. We gingen de voorbije dagen op pad met de nieuwe Fitbit Charge. Die registreert nauwlettend hoe actief je bent en fungeert tegelijk als ‘ringer aan de pols’.

Lees meer...

Geplaatst op 12 februari 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Bedien je BMW i met de Samsung smartwatch

Bmwsamsung1Altijd al eens in de huid van James Bond willen kruipen? Het kan voortaan met de nieuwe BMW i-serie en een Gear S smartwatch van Samsung. Met dit slimme uurwerk check je in een oogopslag de status van de wagen en kan je vanop afstand alvast de verwarming, het navigatiesysteem en enkele andere functies bedienen.

Lees meer...

Geplaatst op 9 februari 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Lees alle kranten van de wereld in je eigen taal

NewspapermapAls er een belangrijk nieuwsfeit gebeurt in pakweg Italië of Japan, dan lees je daar waarschijnlijk het meeste over in kranten uit de desbetreffende landen zelf. De website NewspaperMap wijst je niet alleen de weg naar de online edities van buitenlandse dagbladen, maar vertaalt de artikels ook onmiddellijk naar het Nederlands.

Lees meer...

Geplaatst op 9 februari 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Verstuur absurd grote bijlages met je Mac (ook naar pc’s)

Maildrop1E-mailbijlages mogen meestal niet groter zijn dan 10 of 20 megabyte. Yosemite, het nieuwste besturingssysteem voor de Mac, omzeilt die beperking met een functie die Mail Drop heet. Daarmee verstuur je attachments tot wel 5 gigabyte, waarbij het niet uitmaakt of de ontvanger met een Mac of een pc werkt.

Lees meer...

Geplaatst op 7 februari 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Getest: de Q-BOPZ Candy Bluetooth-speaker

Qbopz1De Q-BOPZ Candy ziet er op het eerste gezicht uit als de zoveelste draadloze mini-luidspreker voor je smartphone of andere muziekbron met Bluetooth. Het vrolijk gekleurde gadget blijkt echter over een paar onvermoede mogelijkheden te beschikken.

Lees meer...

Geplaatst op 3 februari 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Zeg abonnementen en diensten direct online op

OpzeggenBen je niet langer geïnteresseerd in je fitness-abonnement, wil je van gsm-aanbieder veranderen of je autoverzekering opzeggen? Dan brengt dat vaak heel wat administratieve rompslomp met zich mee. Via de nieuwe website DirectOpzeggen.be stel je automatisch je opzegbrief op en print of verzend je die simpelweg online.

Lees meer...

Geplaatst op 2 februari 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Maak je eigen roadmovie met Street View Player

StreetvwplayerJe hebt Google Street View vast al wel eens gebruikt om – muisklik na muisklik – virtueel door je eigen straat of woonwijk te wandelen. Met de webapplicatie Street View Player hoef je je geen ongeluk meer te klikken, maar wordt elk denkbaar traject automatisch als een film afgespeeld. Of hoe je voortaan je eigen roadmovies inblikt.

Lees meer...

Geplaatst op 2 februari 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Microsoft lanceert Office-apps voor Android

OfficeandroidGebruikers van een Android-tablet hebben er bijna een jaar langer op moeten wachten dan de iPad-bezitter, maar de Office-apps van Microsoft zijn nu dan eindelijk ook voor hun toestel beschikbaar. Bovendien lanceerde de softwarereus voor het eerst een officiële Outlook-app voor zowel Android als iOS.

Lees meer...

Geplaatst op 31 januari 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Getest: verleng je WiFi-signaal via het stopcontact

Devolo1Ontvang je op zolder of in die gloednieuwe veranda geen draadloos internet meer? De jongste Starter Kit van Devolo verlengt het WiFi-signaal tot in alle uithoeken van je woonst, via de stopcontacten van het bestaande elektriciteitsnet. Door de ondersteuning van de WiFi ac-standaard blijft het netwerk bovendien pijlsnel, al moet je de geadverteerde prestaties bij dit soort toestellen altijd met een korrel zout nemen.

Lees meer...

Geplaatst op 28 januari 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Slimme LG stofzuiger zet de achtervolging in

LgcordzeroNiet iedere woning leent zich voor zo’n hippe volautomatische robotstofzuiger. De nieuwe LG CordZero met RoboSense-technologie kan dan een interessant alternatief zijn. Deze stofzuiger is niet alleen draadloos, hij rijdt ook nog eens op eigen kracht achter je aan. Of hoe je je stulpje met een minimum aan inspanning snel weer aan kant krijgt.

Lees meer...

Geplaatst op 27 januari 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Vergeet Google Glass, hier is de HoloLens

HolobrilNet wanneer Google het Glass-project even op een lager pitje zet, pakt Microsoft onverwacht uit met een eigen futuristische bril: de HoloLens. Zoals de naam al verraadt is het apparaat in staat om hologrammen in de omgeving van de gebruiker te projecteren, wat voor allerlei nieuwe toepassingen moet gaan zorgen.

Lees meer...

Geplaatst op 26 januari 2015 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Opvallen op LinkedIn: zo doe je dat

LinkedTipTransJezelf aanprijzen op LinkedIn lijkt niet zo moeilijk, totdat je ontdekt dat bijna iedereen exact dezelfde profielkenmerken invult. De drie meest gebruikte clichés van 2014 waren creatief, strategisch en enthousiast. Juist die buzzwoorden zijn dus te mijden. In dit artikel geven we je een aantal tips waarmee je juist wél opvalt op LinkedIn.

Lees meer...

Volg T-zine ook via Twitter Facebook Google+ RSS

Laatste reacties op T-zine

Onze blogs

Meer