Home Markten Live Netto Sabato

Geplaatst op 19 augustus 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

BMW Connected nu ook in België beschikbaar

Bmwconnected3De Duitse autoconstructeur BMW heeft vrijdag BMW Connected in de Benelux gelanceerd. Het gaat om een digitale assistent in de vorm van een app die verschillende slimme diensten combineert. De primeur is voor BMW-rijders met een iPhone, de versie voor Android volgt over enkele weken.

Lees meer...

Geplaatst op 19 augustus 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Getest: Slim poetsen met de Oral-B Genius

Oralb1Wie een paar jaar geleden een tandenborstel had voorspeld die draadloos met je smartphone communiceert, en een camera op je gebit richt om te controleren of je wel goed poetst, was zonder twijfel voor gek verklaard. Toch is dat exact wat de nieuwe Oral-B Genius doet.

Lees meer...

Geplaatst op 16 augustus 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Windows 10: Maak van je pc een projectiescherm

Win10Beschik je over twee moderne Windows 10-computers? Dan kan je het scherm van het ene toestel draadloos ‘projecteren’ op het display van het andere apparaat, en de computer ook volledig vanop afstand bedienen. Hoe dat precies in zijn werk gaat lees je in dit artikel.

Lees meer...

Geplaatst op 16 augustus 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Gratis anti-ransomwaretool voor bedrijven

KlransomwareBeveiligingsspecialist Kaspersky Lab heeft een gratis softwaretool uitgebracht die zakelijke gebruikers aanvullende bescherming tegen ransomware biedt. Bij deze vorm van cybercriminaliteit worden cruciale gegevens op de computer versleuteld en pas weer vrijgegeven na betaling van losgeld.

Lees meer...

Geplaatst op 4 augustus 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Dit wist je vast nog niet over je eigen lichaam

BbcearthWist je dat de chemische elementen waaruit je lichaam is opgebouwd makkelijk een paar duizend euro waard zijn? Of dat er in je DNA een slordige 800 megabyte aan data ligt opgeslagen? Het zijn maar een paar van de opmerkelijke cijfers die je over je eigen lichaam kunt terugvinden op The making of you and me, een ongemeen boeiende interactieve website van BBC Earth.

Lees meer...

Geplaatst op 3 augustus 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Deel je ideale bingewatch-avond met Flixtape

FlixtapeFlixtape is een nieuw tooltje van Netflix dat het makkelijker moet maken om je favoriete series, films en documentaires te delen met vrienden. De naam is een knipoog naar de mixtapes, de cassettebandjes waarmee in het analoge tijdperk complete muziek-verzamelingen werden uitgewisseld. Flixtape doet ongeveer hetzelfde, maar dan voor videomateriaal (en dit keer wél volkomen legaal).

Lees meer...

Geplaatst op 2 augustus 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Zo raak je nooit meer de weg kwijt op vakantie

MapsmeDe roamingkosten binnen de EU mogen onlangs dan fors gedaald zijn, dat betekent niet dat je zomaar overal mobiel kan internetten. Er zijn in het buitenland immers nog genoeg plekken zonder een degelijke 3G/4G-infrastructuur. Wat tijdens je vakantie daarom niet mag ontbreken op je smartphone, zijn de offline kaarten van Maps.me.

Lees meer...

Geplaatst op 1 augustus 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Nest onthult slimme outdoor-bewakingscamera

Nestcamod1Met een slimme bewakingscamera en de bijbehorende smartphone-app blijft geen enkele verdachte beweging onopgemerkt. Dat wil zeggen: in de woning zelf, want op je oprit of in je tuin kunnen ongenode gasten nog ongestoord hun gang gaan. De nieuwe Cam Outdoor van Nest brengt daar binnenkort verandering in.

Lees meer...

Geplaatst op 22 juli 2016 door Raphael Cockx Reacties | Reageren

Ga deze zomer fietsen boven de Grand Canyon

GrandCanyonTechnopolis, het 'doe-centrum voor wetenschap en technologie', pakt deze zomer uit met een nieuwigheid voor waaghalzen. Je kan er voortaan immers fietsen boven de Grand Canyon. Het landschap is uiteraard virtueel - Mechelen ligt nogal ver van de Amerikaanse Far West - maar verder zit je bij de nieuwe attractie wel degel

Lees meer...

Geplaatst op 19 juli 2016 door Raphael Cockx Reacties | Reageren

Kleinste harddisk ooit doet het met atomen

HardeSchijfComputerfabrikanten weten ons al jaren te verwennen met snellere processoren, krachtigere videochips en grotere harde schijven. Met name dat laatste is geen overbodige luxe want naarmate we almaar meer digitale informatie van het net plukken en produceren is onze honger naar opslagcapaciteit stilaan niet meer te overzien. Toch heeft de gemiddelde harddiskproducent eigenlijk maar 1 manier om nog grotere exemplaren in de winkel te krijgen: de hoeveelheid plaats die 1 stukje informatie nodig heeft verder verkleinen. Dat zorgt ervoor dat er in eenzelfde 'doosje' simpelweg meer bytes hun plaats vinden.

Wat dat betreft heeft een team van het Kavli Institute of Nanoscience (een onderdeel van de TU Delft in Nederland) nu echt wel de ultieme limiet bereikt.

Lees meer...

Geplaatst op 19 juli 2016 door De Tijd Reacties | Reageren

Ouderen moeten internet beter leren gebruiken

OuderenDe zogenaamde ‘digitale kloof’ tussen jongeren en ouderen heeft niet alleen te maken met het bezit van computers en mobiele toestellen, maar ook met kennis over de toepassingen. Dat blijkt uit een nieuw Digimeter-rapport.

Lees meer...

Geplaatst op 9 juli 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Getest: de Libratone ONE Click luidspreker

Click1Je gaat binnenkort op vakantie en neemt mee… een draadloze speaker, tiens. De Deense fabrikant Libratone bezorgde ons de nieuwe ONE Click ter test. Hoe deze stijlvolle maar stevig gebouwde luidspreker presteert, lees je in deze review.

Lees meer...

Geplaatst op 7 juli 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Betaal minder autopremie met een Safety Stick

SafetystickEen apparaatje in de wagen dat je rijgedrag monitort en op basis daarvan je verzekeringspremie berekent: in het buitenland bestaat het al langer, maar met de Safety Stick is de technologie nu ook bij ons beschikbaar. Kegels & Van Antwerpen is de eerste verzekeringsmakelaar in België die de formule aanbiedt, zowel voor particulieren als bedrijven.

Lees meer...

Geplaatst op 4 juli 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

“Kinderen posten te veel gevoelige gegevens op sociale media”

KidskaspKinderen op sociale media liegen over hun leeftijd, delen hun huisadres en vertellen zonder blikken of blozen hoeveel hun ouders verdienen. Dit blijkt uit een studie van beveiligingsexpert Kaspersky Lab en IconKids & Youth, een toonaangevend Europees kind- en jeugdonderzoekbureau. Volgens de vorsers kunnen criminelen op deze manier een schat aan informatie in handen krijgen, waarmee de kinderen zowel zichzelf als de rest van het gezin in gevaar brengen.

Lees meer...

Geplaatst op 4 juli 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

WhatsApp nu ook beschikbaar voor pc en Mac

WhatsapptipEen van de nieuwigheden van de Windows 10 Anniversary Update die volgende maand verschijnt is dat je sms’jes kan versturen en ontvangen via het bureaublad. WhatsApp-adepten kunnen vandaag al op die manier berichtjes met elkaar uitwisselen, dankzij het nieuwe WhatsApp-programma voor pc en Mac.

Lees meer...

Geplaatst op 2 juli 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Getest: de LG X Screen met extra scherm

Lgx1De nieuwe X Screen van LG ziet er op het eerste gezicht uit als een doordeweekse, misschien zelfs wat saaie Android-smartphone. Maar schijn bedriegt. Zelfs in standby-stand heb je namelijk nog toegang tot de voornaamste functies van het toestel, via een uniek tweede scherm(pje) dat ‘always-on’ is.

Lees meer...

Geplaatst op 29 juni 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Windows 10 Anniversary Update op 2 augustus

Win10anniversaryWindows 10 bestaat op 29 juli precies één jaar. Om dat te vieren zal Microsoft enkele dagen later, op 2 augustus om precies te zijn, een Anniversary Update voor het besturingssysteem uitbrengen met flink wat nieuwe mogelijkheden. We zetten de hoogtepunten alvast even voor je op een rij.

Lees meer...

Geplaatst op 28 juni 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Zoals het slimme Kickstarter-klokje thuis tikt…

IngreinWerp je ’s ochtends ook voortdurend een blik op de klok om te weten hoeveel tijd je nog hebt? Dan is de Ingrein Smart Clock misschien wel iets voor jou. Deze interactieve wandklok vertelt je niet alleen hoe laat het is, maar houdt je tevens op de hoogte van het weer, verkeersinfo, je volgende afspraak en nog veel meer.

Lees meer...

Geplaatst op 28 juni 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Nieuwe app vertelt welke films je moét zien

WillemIce Age 5, Star Trek Beyond en de remake van Ben-Hur zijn maar een paar van de kaskrakers die je deze zomer in de bioscoop kan zien. De app Willem geeft je een volledig overzicht van alle nieuwe releases, compleet met de waarderingen van het publiek en reviews van recensenten. Daarnaast ontdek je welke speelfilms je vrienden onlangs bekeken hebben en wat zij ervan vonden.

Lees meer...

Geplaatst op 25 juni 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Getest: de BeoSound 35 van B&O

Bo1De nieuwste creatie van Bang & Olufsen ziet eruit als een onderdeel dat van een straaljager is gevallen. Als de klank van de BeoSound 35 half zo indrukwekkend is als zijn verschijning, dan kan er tijdens de test verder weinig mis gaan, zou je denken. Toch was onze kennismaking met het draadloze all-in-one muzieksysteem geen onverdeeld genoegen.

Lees meer...

Volg T-zine ook via Twitter Facebook Google+ RSS

Laatste reacties op T-zine

Onze blogs

Meer