Home Markten Live Netto Sabato

Geplaatst op 28 september 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Nieuwe reis-app van Google plant volledige trips

GoogletripsVoor de meesten onder ons is de vakantie alweer een verre herinnering, maar dat weerhield Google er niet van om toch nog even een nieuwe reis-app te lanceren. En Google Trips is niet van de minste. De app weet vaak op voorhand al waar je heen wil en geeft je onderweg allerlei nuttige tips.

Lees meer...

Geplaatst op 27 september 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Betaal je ticket voor De Lijn gewoon met een app

MticketWie met De Lijn reist kan zijn rit voortaan eenvoudig afrekenen met een smartphone-app. Het nieuwe m-ticket, zoals het elektronische vervoersbewijs is gedoopt, kost minder dan een klassiek kaartje of een sms-ticket en is een primeur voor het Belgisch openbaar vervoer. De klant heeft zelfs de keuze uit drie apps, afhankelijk van het gewenste betaalsysteem.

Lees meer...

Geplaatst op 26 september 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Win ruimte op je pc met deze Dropbox-truc

DropboxtipWanneer de harddisk van je computer weer eens tjokvol staat, dan telt iedere gigabyte. Gebruikers van Dropbox kunnen aardig wat schijfruimte recupereren door hun bestanden bij de uitwisselingsdienst selectief te synchroniseren. We leggen je even uit hoe dat werkt.

Lees meer...

Geplaatst op 23 september 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Getest: de Polar M600 met Android Wear

Polar1Actief als we zijn bonden we de voorbije weken de nieuwe Polar M600 om de pols. Het waterdichte sportuurwerk beschikt over een geïntegreerde gps en een hartslagmeter, maar onderscheidt zich vooral door de keuze voor het Android Wear-platform. Dat maakt van dit gadget immers een volwaardige smartwatch, waarop je naar believen je favoriete apps kan installeren.

Lees meer...

Geplaatst op 22 september 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Bedien nu ook je Mac met je stem dankzij Sierra

SirimacHet nieuwe macOS Sierra 10.12 zal niet de geschiedenis ingaan als het meest spectaculaire besturingssysteem van Apple, maar de integratie van Siri kan ons wel bekoren. Voor het eerst kan je je Mac nagenoeg volledig spraakgestuurd bedienen. En in tegenstelling tot bij Cortana onder Windows 10 lukt dat ook gewoon in je moerstaal.

Lees meer...

Geplaatst op 20 september 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Zo vind je betrouwbare babysits (die tijd hebben)

SitterfixHet is voor ouders van jonge kinderen vaak geen sinecure om een oppas te regelen. SitterFix maakt daar een eind aan. Met deze app van Belgische bodem heb je niet alleen toegang tot een netwerk van betrouwbare babysitters, maar zie je onmiddellijk ook wie er beschikbaar is.

Lees meer...

Geplaatst op 19 september 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Beleef Bohemian Rhapsody in Virtual Reality

Queen1Is this the real life? Is this just fantasy? Na het zien van The Bohemian Rhapsody Experience zijn we er eerlijk gezegd nog niet helemaal uit. Wel kunnen we je vertellen dat de samenwerking tussen Google Play en de overgebleven bandleden van de legendarische rockgroep Queen een knap staaltje virtual reality heeft opgeleverd. Je bekijkt het schouwspel best met een Cardboard of andere VR-bril, maar er bestaat ook een ‘gewone’ 360° video van.

Lees meer...

Geplaatst op 16 september 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Getest: De Wistiki Voilà! vindt wat je kwijt bent

Voila1Ben jij ook om de haverklap je sleutelbos, laptoptas of andere belangrijke spullen kwijt? Dan is deze slimme sleutelhanger, hip vormgegeven door topdesigner Philippe Starck, ongetwijfeld iets voor jou.

Lees meer...

Geplaatst op 14 september 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Berichtjes vol toeters en bellen met iOS 10

Ios10ber1Apple heeft zopas iOS 10 uitgerold. Het jongste besturingssysteem voor iPhone en iPad biedt vooral onderhuidse en cosmetische verbeteringen, maar er zijn ook onderdelen die compleet werden vernieuwd. Het beste voorbeeld daarvan is de Berichten-app die na de update werkelijk uitpuilt van de snufjes om je boodschappen een persoonlijker tintje te geven.

Lees meer...

Geplaatst op 13 september 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

XYZ lanceert 3D-printers voor budgetprijs

XyzprintingDe voornaamste reden dat 3D-printing nog steeds niet echt is doorgebroken, is de hoge aankoopprijs van zulke toestellen. De Taiwanese fabrikant XYZprinting brengt daar verandering in met de aankondiging van twee (zeer) betaalbare apparaten. De nieuwe 3D-printers mikken op hobbyisten en kinderen, en prijzen beginnen bij een democratische 289 euro.

Lees meer...

Geplaatst op 12 september 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

WhatsApp? Vergeet dit dan niet voor de 27ste

WafbDe populaire berichtendienst WhatsApp heeft recentelijk zijn privacybeleid aangepast. Als gevolg daarvan zullen gebruikers binnenkort meer gepersonaliseerde reclame gaan ontvangen en wordt hun mobiele nummer aan hun Facebook-profiel gekoppeld. In dit artikel leggen we uit hoe je daar een stokje voor steekt. Maar wacht er niet te lang mee: vanaf 27 september is er geen weg meer terug.

Lees meer...

Geplaatst op 8 september 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

iPhone 7 brengt weinig spektakel

Iphone7aApple heeft in San Francisco de iPhone 7 en grote broer 7 Plus onthuld. Aan features geen gebrek, maar het grote spektakel bleef uit. De meeste snufjes zagen we al eerder bij merken als Sony (waterdicht), Huawei en LG (dubbele camera), en de beslissing om de klassieke hoofdtelefoonaansluiting te schrappen roept vooral gemengde gevoelens op. Wat allemaal niet wegneemt dat de nieuwe iPhone andermaal een dijk van een smartphone is.

Lees meer...

Geplaatst op 7 september 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

HP en Ockel verrassen met piepkleine pc’s

Hp1Een nieuwe trend durven we het nog niet te noemen, maar het aantal miniatuur-pc’s op IFA was toch opvallend dit jaar. Twee modellen sprongen er direct uit: de modulaire Elite Slice van HP en de Sirius A van het Nederlandse bedrijfje Ockel, een minuscule Windows-computer met een ingebakken Full HD-aanraakscherm. T-zine kon de toestellen al kort uitproberen.

Lees meer...

Geplaatst op 6 september 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

LG stopt tablet met doorkijkscherm in koelkast

LginstaviewAls het aankomt op nieuwe en innoverende producten geven de twee Zuid-Koreaanse elektronicamastodonten elkaar geen duimbreed toe. En dus heeft LG, acht maanden na Samsung, nu ook een slimme koelkast met een geïntegreerde camera en – in de deur – een joekel van een tablet in het assortiment. Alleen is het scherm van de LG nog nét iets, wel, cooler.

Lees meer...

Geplaatst op 5 september 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

‘Kast’ van Panasonic wast, strijkt én vouwt je kleren op

LaundryFoldingBotHét hebbeding van de voorbije IFA-elektronicabeurs? Voor ons is dat zonder enige twijfel de Laundry Folding Bot van Panasonic: een ‘ingemaakte kast’ die je kleding wast, droogt, sorteert, opvouwt én opbergt! Niet te vroeg gejuicht evenwel: het achtste wereldwonder is nog volop in ontwikkeling en verschijnt op z’n vroegst in 2020 op de markt.

Lees meer...

Geplaatst op 1 september 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Moto Z Play krijgt opklikcamera van Hasselblad

PlayhasselBij de nieuwe smartphones op IFA viel vooral de Moto Z Play op. Enerzijds door zijn onwaarschijnlijk lange batterijduur van 50 uur, maar vooral ook door de optionele True Zoom Moto Mod, een opklikbare camera van Hasselblad.

Lees meer...

Geplaatst op 1 september 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Sony MDR-1000X: Geen herrie, wel Hi-Res

MDR1000XaElektronicagigant Sony greep de IFA-beurs aan voor de introductie van een premium hoofdtelefoon met noise-cancelling technologie. De MDR-1000X rekent niet alleen af met storende omgevingsgeluiden, maar is tevens de eerste headphone die vanaf iedere bron (ook draadloos) muziek kan weergeven in een kwaliteit die aan Hi-Res Audio grenst.

Lees meer...

Geplaatst op 1 september 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

TomTom pakt uit met resem nieuwe producten

TomtomvioNavigatiespecialist TomTom blijft maar nieuwe markten aanboren. Op IFA lanceerde het bedrijf een opvallend slimme fitnesstracker, ’s werelds eerste gps-toestel speciaal voor scooters en – misschien wel het meest opmerkelijke gadget – de TomTom Curfer, een apparaatje voor in de wagen dat je rijgedrag in kaart brengt.

Lees meer...

Geplaatst op 31 augustus 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Lenovo YogaBOOK herdefinieert de 2-in-1

YogabookDe nieuwe YogaBOOK van Lenovo lijkt een alledaagse laptop en tablet in één, maar schijn bedriegt. In plaats van een klassiek toetsenbord heeft het toestel namelijk een aanraakgevoelig klavier. En wanneer je de verlichting daarvan uitschakelt kan je het volledige oppervlak gebruiken om met de meegeleverde Real Pen-aantekeningen te maken.

Lees meer...

Geplaatst op 31 augustus 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Primeur: Review van de B&O BeoSound 1

BeoSound1aBang & Olufsen heeft op de IFA-beurs in Berlijn de nieuwe BeoSound 1 voorgesteld. Op dat moment hadden wij de – nu al bijna iconische – draadloze luidspreker al uitgebreid getest. Onder strikte geheimhouding uiteraard, en met hier en daar nog een schoonheidsfoutje in de software, omdat die nog niet finaal was.

Lees meer...

Volg T-zine ook via Twitter Facebook Google+ RSS

Laatste reacties op T-zine

Onze blogs

Meer