Home Markten Live Netto Sabato

Geplaatst op 2 december 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Getest: de Yuneec Breeze 4K ‘selfiedrone’

Breeze1De uitdrukking ‘Kijk eens naar het vogeltje’ klonk zelden zo toepasselijk als bij deze selfiedrone van Yuneec. Grootste blikvanger van dit vliegende speeltje is namelijk de geïntegreerde 4K UHD-camera waarmee je unieke selfies en panoramafoto’s schiet of haarscherpe video’s inblikt. ’t Is weer eens wat anders dan een selfiestick.

Lees meer...

Geplaatst op 30 november 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

‘Belgische kinderen online zijn roekeloos en meedogenloos’

KidsonlineEen Europees onderzoek van veiligheidsspecialist Kaspersky Lab naar het cybergedrag van kinderen levert vooral voor de Belgische jeugd verontrustende resultaten op. Meer dan in andere landen staan onze kinderen bloot aan ongeschikte content, laten ze zich verleiden tot gemene posts over leeftijdsgenoten en zijn ze ervan overtuigd dat ze hun online leven geheim kunnen houden voor hun ouders.

Lees meer...

Geplaatst op 29 november 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Nieuwste Vivaldi-browser zorgt voor sfeerverlichting tijdens het surfen

VivaldihueGoed nieuws voor liefhebbers van de Philips-televisies met Ambilight: voortaan worden ook je surfsessies op het internet opgeleukt met lichteffecten, in de kleuren van de websites die je bezoekt. Het enige wat je ervoor nodig hebt is een setje slimme Hue-lampen en de recentste versie van de browser Vivaldi.

Lees meer...

Geplaatst op 28 november 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Eindelijk twee apps naast elkaar in Android 7.0

NougatsplitIs je smartphone nog niet te oud, dan is de kans groot dat je eerdaags gratis kan upgraden naar Android 7.0 Nougat. Onze favoriete feature van dat nieuwe besturingssysteem is zonder twijfel de mogelijkheid om twee apps naast elkaar te draaien. In dit artikel leggen we uit hoe je dat voor elkaar krijgt.

Lees meer...

Geplaatst op 25 november 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Hoe Huawei de nieuwe nummer één wil worden

Huawei1Terwijl Samsung nog even door het stof gaat vanwege het Note 7 debacle en ook de iPhone van Apple wat terrein prijsgeeft zien de Chinese smartphonefabrikanten hun marktaandeel alleen maar groeien. Vooral Huawei is aan een indrukwekkende opmars bezig. In België staat het bedrijf intussen solide op de derde plek en de Chinezen twijfelen er niet aan dat ze op termijn mondiaal marktleider kunnen worden. Waar dat zelfvertrouwen vandaan komt? We trokken naar het hoofdkwartier van Huawei in Shenzhen en vroegen het aan enkele topfiguren die rechtstreeks verantwoordelijk zijn voor het succes.

Lees meer...

Geplaatst op 25 november 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Getest: de Invoxia NVX 200 bureautelefoon

Invoxia1Het NVX 200 dockingstation van Invoxia verandert je smartphone in een stijlvolle bureautelefoon met hoorn. Een leuk concept dat zeker enkele voordelen biedt. We vragen ons alleen af wie bereid is om daar 249 euro voor neer te tellen.

Lees meer...

Geplaatst op 21 november 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Beleef Google Earth in virtual reality

Gvr1Google heeft een speciale virtual reality-versie van Google Earth gelanceerd waarin je vrij kan ‘rondzweven’ boven steden, cultureel erfgoed en het natuurschoon dat onze planeet rijk is. Voorlopig is de toepassing alleen beschikbaar voor de HTC Vive, later volgen ook andere VR-platformen.

Lees meer...

Geplaatst op 21 november 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Nu ook videobellen met WhatsApp

WhatsappvideoWie met zijn smartphone een videogesprek wil voeren, heeft de keuze uit minstens vijf populaire apps. Mocht dat niet volstaan, dan kan je sinds deze week ook nog videobellen met WhatsApp. We leggen je even uit hoe het werkt.

Lees meer...

Geplaatst op 17 november 2016 door De Tijd Reacties | Reageren

Google scant je oude foto's

GoogleScanDe zoekgigant Google lanceert de app Photoscan, waarmee u analoge foto’s kan digitaliseren. Al is het ook een lepe truc om u richting Google’s fotoapp te lokken.

Iedereen heeft ze: de dozen propvol analoog genomen foto’s uit lang vervlogen tijden, die op zolder stof staan te vergaren. Een keer per jaar haalt u ze boven bij de kerstdis, maar voor de rest van het jaar hebt u het te druk met die duizenden andere foto’s, genomen met uw blinkende smartphone.

Lees meer...

Geplaatst op 16 november 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Maak van je smartphone een boordcomputer met Android Auto

Androidauto1Android Auto, Googles antwoord op CarPlay van Apple, was tot voor kort alleen beschikbaar op bepaalde in-dash infotainmentsystemen. Sinds enkele dagen kan je de slimme boordcomputer echter ook als app op je smartphone installeren. In ons land is de toepassing officieel nog niet beschikbaar, maar via een achterpoortje kan je er toch mee aan de slag.

Lees meer...

Geplaatst op 15 november 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Fotograferen met de oortjes van je iPhone

IphoneoortjeBij het maken van een selfie is het knap lastig om de smartphone perfect stil te houden. Maar ook bij minder goede lichtomstandigheden kan je wel wat hulp gebruiken om scherpere kiekjes te schieten. iPhone-bezitters krijgen die hulp uit onverwachte hoek, van de oortjes die Apple meelevert.

Lees meer...

Geplaatst op 12 november 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Nintendo lanceert miniversie van roemrijke NES

MininesNog op zoek naar een origineel gadget voor de feestdagen? Wat dan te denken van de Nintendo Classic Mini die vanaf deze week verkrijgbaar is. Dertig klassieke Nintendo-spelletjes in een miniatuurversie van de legendarische NES-console uit 1983. En dat allemaal voor de vriendschappelijke prijs van één modern topgame.

Lees meer...

Geplaatst op 11 november 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Getest: de vermomde buitencamera van Netatmo

Presence1Handig, zo’n buitenlamp die automatisch aanspringt wanneer hij beweging detecteert. Wat je ‘aan de buitenkant’ echter niet ziet bij de Netatmo Presence is dat er stiekem ook een slimme bewakingscamera in zit. Eentje die bij het minste onraad een notificatie naar je smartphone stuurt. T-zine deed de test.

Lees meer...

Geplaatst op 8 november 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Betaalbare VR-bril mét controller van Google

DaydreamGoogle komt deze week met een nieuwe VR-bril uit. De View is een luxere versie van de (kartonnen) Google Cardboard en tevens een rechtstreekse concurrent voor de Gear VR van Samsung. Met de meegeleverde controller wordt een bezoek aan de virtuele realiteit meteen ook een stukje interactiever.

Lees meer...

Geplaatst op 7 november 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Asverstrooiing straks te herbeleven via een app

ToladNa een crematie moet er op een bepaald moment worden beslist wat er met de as van de overledene gaat gebeuren. Een Nederlands bedrijf introduceert op 1 januari een geheel nieuw ritueel voor het verstrooien van as met een hoogtechnologisch tintje: de Totem of Life and Death, kortweg TOLAD.

Lees meer...

Geplaatst op 7 november 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Zo werkt Dropbox op nog sneller op je iPhone

DropboxtipSteeds meer apps gaan tegenwoordig vergezeld van een handige widget die je snel toegang geeft tot de belangrijkste functies. Een goed voorbeeld hiervan is de nieuwe Dropbox-widget voor de iPhone, waarmee je in een handomdraai een document scant of enkele foto’s naar de uitwisselingsdienst uploadt. We leggen je even uit hoe dat precies werkt.

Lees meer...

Geplaatst op 4 november 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Getest: de slimme Trådfri-lampen van IKEA

Ikea1IKEA verraste eerder al met meubelstukken die je elektronische gadgets draadloos opladen, en zet met de Trådfri-verlichtingsproducten nu een nieuwe stap op weg naar het ‘smart home’. De slimme led-lampen vallen vooral op door hun gebruiksgemak en het gunstige prijskaartje, en nog niet zozeer door hun intelligentie. Maar dat zou wel eens snel kunnen veranderen.

Lees meer...

Geplaatst op 1 november 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Sneller inslapen en minder chagrijnig opstaan met Kello

KelloDe wekkerradio zal nooit onze beste vriend worden, maar voor de Kello kunnen we toch wel wat sympathie opbrengen. Deze 'smart alarm clock' zorgt voor een betere nachtrust, wekt je met je favoriete muziek op Spotify, laadt je telefoon op en kan ook nog je koffieapparaat inschakelen.

Lees meer...

Geplaatst op 1 november 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Microsoft doet met de Surface wat Apple vergeet

Studio1Terwijl Apple zijn computers en tablets strikt van elkaar gescheiden houdt, zijn die twee platformen bij Microsoft al lang samen-gesmolten in de Surface-productcategorie. De nieuwste telg van die familie, de Surface Studio, is de allereerste desktop-pc van Microsoft. Het all-in-one design doet sterk denken aan de iMac, maar daar houdt de vergelijking grotendeels op.

Lees meer...

Geplaatst op 31 oktober 2016 door Michel van der Ven Reacties | Reageren

Zo krijg je Flash en Silverlight opnieuw aan de praat in macOS Sierra

SierrasafariOf je nu een liefhebber bent van browser-uitbreidingen als Flash en Silverlight of niet, sommige websites werken simpelweg niet zonder deze technologie. Toch heeft Apple er in macOS Sierra voor gekozen om dergelijke plug-ins standaard te blokkeren, met alle gevolgen van dien. In dit artikel leggen we uit hoe je opnieuw ongestoord toegang krijgt tot sites als Deezer, Yelo TV en andere pagina’s die Flash of Silverlight gebruiken.

Lees meer...

Volg T-zine ook via Twitter Facebook Google+ RSS

Laatste reacties op T-zine

Onze blogs

Meer