Geplaatst op 17 november 2008 door Roland Legrand

Rechtbank van Koophandel over Fortis, dinsdag 14 uur

Reacties

Ik beheer de fondsen van mijn moeder voor haar oude dag. Een groot deel had zij indertijd in Fortis-aandelen belegd. Vooral als overtuigde ex-werknemer en eeuwenlange klant. Nu zij in een rusthuis zit en torenhoge rekeningen ontvangt, kan zij hierbij niet meer op haar "intresten van de bank" rekenen. Zij is virtueel failliet. Als je de media raadpleegt, dan is je Fortis-aandeel gevestigd in een lege doos. De bankafdeling, zij het Nederlands of Belgisch maken geen deel meer uit van de holding..... (tenzij ik geen grafiek meer kan interpreteren, of dit foutief doe). Dus wat is het aandeel uiteindelijk waard? Een beurskoers op een lege doos. Daar zal mijn moeder haar oude dag mee kunnen financieren. Daardoor alleen moet ik overwegen mijn moeder te verplaatsen naar een nog goedkoper rusthuis. Want de fondsen zijn verdwenen. Dit is de sociale realiteit die de regering in de hand werkte. Misschien zijn er jobs gered, maar de spaarder/belegger is weeral de pineut. En ik treur voor mijn moeder.

Wat de inspanning is van het personeel?????Wij hebben niet alleen veel verloren op onze aandelenplannen(allemaal waardeloos , maar toch al belastingen op betaald bij uitgifte), ons zelfvertrouwen, sociaal leven, onze fierheid hebben we er allemaal aan ingestoken. Klanten belden bijna dag en nacht op , in het week-end en sommigen insinueerden dat wij alles wisten...te gek voor woorden.Ik hoop van harte dat de rust kan wederkeren en wij verder onze klanten kunnen bedienen zoals vroeger.

Ik vind het "zielig" wanneer ik op dit forum lees hoe sommigen alles blijkbaar hadden voorzien en hoe zij de verliezers van vandaag als dikke dommerikken of opportunisten bestempelen ... Heren ... de marktzalen in de financiële instellingen zitten te wachten op jullie !!! ...
Ik vind het "zielig" wanneer ik op dit forum de "spaarders" hoor uithalen naar de "beleggers" en deze terechtwijzen omdat zij toch moesten weten dat investeren in aandelen risico 's inhoudt ... Aan deze spaarders zou ik willen zeggen : het heeft geen haar gescheeld of ook de spaarders van FORTIS waren hun spaarcenten kwijt ... Hoe zouden zij reageren wanneer de ouderwetse man in de straat hen zou zeggen : "ge moest uw geld maar niet op een bank geplaatst hebben maar zoals ik, je centen in een kous onder het matras hebben bewaard" ??? ...
Beste mensen ... op de beurs zitten uiteraard een aantal speculanten, maar wees ervan overtuigd dan 85% van de kleine, modale beleggers met Fortis-aandelen in hub portefeuille, GEEN speculanten maar doodgewone goede huisvaders zijn die een spaarpotje dachten opzij te kunnen zetten, mede dank zij (Fortis)aandelen.
Stop aub. met de "ik weet beter" uitspraken en/of de (dikwijls) onterechte beoordelingen van anderen.

Geert,ik begrijp uw reactie maar wie ga hiermee het meest treffen,niet de Fortistop want die krijgen toch een oprotpremie en een nieuwe job,maar de zefstandige agenten en de personeelsleden,die zich dagelijks inspannen om hun klanten te dienen

Knbs, bedankt voor je reactie. Ik geeft toe dat mijn reactie kortzichtig is. En dat er instanties zouden door gestraft worden, welke totaal onschuldig zijn, of zelfs met Fortis geen moer te maken hebben. Maar wat zou het baten om nu 'langzichtig' te zijn.. ? Iedereen weet toch dat er over 5 jaar nog maximaal 5000 mensen in Belgie uit BNP hand zullen eten. De verzekeringstak wordt doorverkocht aan Axa of Allianz, de Fintro kantoren gaan dicht en de hoofdzetel ex Fortis gaat naar Parijs...
Vreselijk scenario, iedereen zal me als 'zwartkijker' aanzien, doch dit worden de feiten.

beste jp,

Inderdaad, als het nog erger wordt bij BNP wordt de belgische staat misschien zelf bestolen door de Franse regering en krijgen ze ook een coupon om in 2014 langs de lege kassa te passeren.

ik had nog een restje hoop op gerechtigheid maar die hoop is nu ook vervlogen.
Belgie = klotenland.
Beste investeerders : haal alles hier weg want niets is hier nog veilig. Morgen is het de beurt aan Uw aandeel.

Ondertussen staat de koers van BNP maar 39 euro , tegenover de 68 euro waartegen de regering de kapitaalsverhoging heeft doorgevoerd bij BNP.: daarvoor hebben ze dan zo'n 11 % in BNP gekregen. Hebben onze regering al gedacht aan een hernegociering van deze prijs? Wat als BNP in de toekomst ook nog kapitaal nodig heeft? Zal de Belgische regering dan ook meedoen bij deze kapitaalsverhoging? Dan komt het merendeel van BNP misschien in handen van de Franse regering. Wat zal de toekomst brengen? Waarschijnlijk een pak ontslagen, en als er problemen komen bij de bank, dan moet de Belgische regering ook met centen bovenkomen.. Ik vrees dat er binnen een paar jaar met spijt zal worden teruggekeken naar deze verkoop aan BNP, maar dan is het te laat.. De Nederlanders zijn hierin veel vooruitziender.

Inderdaad, alle fortisaandeelhouders en hun familie zouden moeten dada zeggen aan Fortis. Hun aandeel zal niet verder dalen, aangezien Fortis holding niets meer te maken heeft met Fortisbank. Foert aan Leterme en co en zeg alle fortisproducten op ! Tzal rap gedaan zijn met de "redder van de banken, monsieur Leterme". Het is een wallingant tot en met en hopelijk bijt hij in het zand ivm zijn "beleggingske bij Citibank", maar voor hem zijn 20.000 euro wat peanuts.

Ongeacht de genomen beslissingen tijdens de memorabele weekends (beïnvloed door de chantage van de Nederlandse overheid en de Europese commissaris inzake mededinging), de door de Premier voor Fortis "vergeten" piste van de staatswaarborg cfr. Dexia, lijkt mij dit vonnis in eer en geweten genomen te zijn door de Voorzitter van de Rechtbank van Koophandel, die het privilege in kortgeding heeft om niet alleen het recht maar ook het gewicht van het belang der partijen in overweging te nemen. Tevens is zij beperkt door de eisen waartoe zij gevat werd. Ik geloof oprecht in de onafhankelijkheid van de Voorzitter van de Rechtbank van Koophandel.

Controleer uw reactie

Voorbeeld van uw reactie

Dit is slechts een voorbeeld, uw reactie is nog niet geplaatst.

Even geduld
Uw reactie kon niet geplaatst worden. Volgende fout deed zich voor:
Uw reactie werd geplaatstPlaats nog een reactie

De letters en cijfers die uw invoerde zijn niet correct. Probeer het nog een keer.

Uw reactie wordt zo dadelijk geplaatst. Om spam op onze blogs te voorkomen dient u echter nog eerst de letters en cijfers die u in onderstaande afbeelding ziet in te voeren.

Is deze afbeelding moeilijk leesbaar?Maak er dan een nieuwe aan.

Even geduld

Laat een reactie achter

Volg Bear&Bull ook via TwitterRSS

Laatste reacties op Bear&Bull

Onze blogs

Meer

Live vanop de blogs

Related Posts with Thumbnails