Geplaatst op 19 augustus 2008 door Roland Legrand

Live Blog Brusselse Infosessie Fortis, woensdag 18 uur

Reacties

@ Karel: Tijdens de live-uitzending staan onder het dialoogvenster een aantal knoppen: één ervan zet het automatisch-naar-beneden-scrollen aan/uit. Klik daar eens op en je probleem zou opgelost moeten zijn.

@ teunissen

1) de eerste regel in beleggen is diversificatie : leg niet al uw eieren in dezelfde (fortis)-mand
2) een aandeel is een belegging op lange termijn. Kijk binnen 5 jaar terug naar uw aankoop. Als u niet zolang kunt wachten, koop dan obligaties, kasbons of beleg in een hoogrentend spaarboekje maar blijf weg van de beurs.

By the way mr Theunissen,

Ik kocht Fortis in feb 2003 rond de 9€ en verkocht ze in juni 2008 rond de 28€. Nu kijk ik inderdaad weer naar een mooi instapmoment om, ik ben er zeker van op kortere tijd, mijn inzet weer met 3, zelfs 4 te vermenigvuldigen. Ik ben ervan overtuigd dat op dit moment nog heel wat beleggers in een vergelijkbare situatie zitten.

@Theunissen, Marie Rose,

Volgens mij zijn er twee soorten beleggers, nl aktieve en passieve. Ze zijn beiden verantwoordelijk voor hun aankopen, en kunnen zomaar niet de verantwoordelijkheid afschuiven op iemand anders (wil je dat wel koop dan fondsen.). Passieve beleggers kopen aandelen zo goedkoop mogelijk voor een lange termijn, en daar zal jullie aankoop van Fortis over een jaar of vijf me dunkt een mooie keuze blijken. Meer actieve beleggers kopen aandelen van bedrijven waarvan ze de activiteiten en resultaten hebben bestudeerd zo goedkoop mogelijk. Zij deinzen er niet voor terug om te verkopen als hun doelstellingen zijn bereikt, of als ze merken dat het met het bedrijf slechter gaat (persoonlijk heb ik alles wat financiele bedrijven aangaat al lang verkocht) en nemen ze weer op in portefeuille als de vooruitzichten weer beter worden (persoonlijk begin ik nu te bekijken welke banken naar de toekomst toe naar mijn mening het best gewapend zijn om binnen een jaar of twee een mooie relance te presenteren). Natuurlijk informeer ik me bij analisten en andere raadgevers, ik heb wel geleerd zelf te bepalen wat ik aan- of verkoop. Nochmaals, beleggen in aandelen vereist dat je zelf kennis en ervaring opbouwt, en er minstens wekelijks tijd in investeert. de raad die je van analisten en bankiers krijgt is gebaseert o de informatie die op een bepaald moment beschikbaar is, niet op wat een jaar nadien gebeurt. Dit moet je zlef opvolgen, en daaraan je strategie aanpassen.

Ik persoonlijk heb een grote bewondering voor Dhr. Lippens die "sereen" de zaken aanpakt,je moet het maar doen als "kop van jut",grote klasse!
Dhr. Verwilst doet het zoals verwacht van een prof: "doceren" Men mag niet vergeten dat de man tot nu toe een onbeschreven blad is...en die terecht veel "krediet" krijgt.

Zijn jullie bang voor uw inkomen en het behoud van uw levensstandaard? Kunnen uw kinderen en kleinkinderen met een gerust hart gaan slapen?

Geachte pannel
Hoeveel denkt u is één aandeel aandeel Fortis genoteerd op de beurs momenteel waard? Welke zijn de vooruitzichten naar volgend jaar toe? Jullie hebben hier toch een klare kijk op, dacht ik, want na al die operaties van de laatste maanden kan ik mij niet voorstellen dat dit een vinger in de wind gevoel moet zijn voor jullie, of heb ik het mis.

Lippens zegt: 'Votron is het slachtoffer geworden van een nooit eerder geziene campagne tegen Fortis'. Waarom heb je die man dan ontslagen? Misschien om de aandeelhouders te sussen? andere redenen? Graag hierover een duidelijke verklaring mijnheer Maurice L.

schitterend initiatief van de tijd! eindelijk worden fundamentele aspecten van online kranten, zoals interactiviteit en breaking news, toegepast met een echte meerwaarde. wel spijtig dat het 'dialoogvenster' steeds helemaal naar beneden verspringt zodra er nieuwe comment is, maakt het moeilijk om het begin te herlezen eens men bezig is.

@Dhr Pieter Suy:Wilt u zo vriendelijk zijn deze vragen voor te leggen aan de Fortis directie of te stellen op de blog.(U mag dit terug brengen tot de "essentie" indien nodig.)
1:Wat is de totale"onnodige kost(ontslag Dhr.Votron,infosessies,extra communicatie-experten,personeels uren,opzetten infowebsite enz.) die zijn gemaakt door de aanhoudende "hetze" van "belangengrouperingen" zoals testaankoop,veb,dolor,deminor.Er is hier duidelijk sprake van oorzaak(schade) en gevolg,zie eisen van deze groeperingen.
2: Als trouwe aandeelhouder zal ik mogen "opdraaien" voor deze totaal "overbodige" kosten.Zal Fortis in casu vorderingen instellen om dit te "recuperen" samen met de "loyale" aandeelhouders die in feite een meerderheid vormen.Want één feit kunnen we stellen deze grouperingen "spreken" voor een kleine fractie van de aandeelhouders, in feite ontevredenen(zeker geen Lt-aandeel"houders") die volgens mij alvast niet thuishoren op de beursvloer.Want deze "hetze" bracht onnoemelijk veel schade aan de reputatie van Fortis (directie)en niet onbelangrijk de verdere daling van het aandeel op de beurs.Dit was dan ook een publieke en door opportunistische rederen ingeven hetze,die eigenlijk het grootste verlies toebrachten aan de loyale aandeelhouders(zie koersverloop).Hun motieven waren alvast "niet" op te komen voor de "kleine" aandeelhouder (verdwaasde sukkelaars).Zie ook dat men bij grote buitenlandse(uk) aandeelhouders steun(bedelen) moest vragen om toch maar eens aan iedereen duidelijk te maken hoe machtig ze zijn ,een klein beetje "empathie"opbrengen voor de werknemers van dit bedrijf die aan de schandpaal werd genageld ,nee dat ging niet...(LT-aandeelhouders ,werknemers en directie zijn één geheel en werken met het zelfde doel...voor ogen"hoe Fortis beter maken")En aan al die masochistische aandeel"houders" en pathologische klagers u schoot nl.in uw eigen voet door in zee te gaan met deze "organisaties" geen baten komen uw weg alleen extra kosten.Zalig zijn de armen van geest want zij zullen het Koninkrijk Gods zien.

Controleer uw reactie

Voorbeeld van uw reactie

Dit is slechts een voorbeeld, uw reactie is nog niet geplaatst.

Even geduld
Uw reactie kon niet geplaatst worden. Volgende fout deed zich voor:
Uw reactie werd geplaatstPlaats nog een reactie

De letters en cijfers die uw invoerde zijn niet correct. Probeer het nog een keer.

Uw reactie wordt zo dadelijk geplaatst. Om spam op onze blogs te voorkomen dient u echter nog eerst de letters en cijfers die u in onderstaande afbeelding ziet in te voeren.

Is deze afbeelding moeilijk leesbaar?Maak er dan een nieuwe aan.

Even geduld

Laat een reactie achter

Volg Bear&Bull ook via TwitterRSS

Laatste reacties op Bear&Bull

Onze blogs

Meer

Live vanop de blogs

Related Posts with Thumbnails